Gå til innhold

Mer enn hver fjerde nordmann villig til å betale for å lese nettavis


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"er villige til å betale for digitale produkter" - det kan jo bety så mye. Ebok feks.

 

Så lenge medier er redelige og åpne og ikke full av propaganda for det ene eller andre kunne jeg nok tenkes å betale for max 1 avis, men det er et stykke dit.....

Eg fann ikkje den første undersøkinga (er det ikkje vanleg å lenke til sånt i artikkelen?), men i den andre står det:

 

% THAT HAVE PAID (ANYTHING) FOR ONLINE NEWS IN THE LAST YEAR

Norway: 27%

 

A strong online presence by a public service broadcaster does not necessarily seem to be a barrier to paying for online news. Norway, Sweden, Finland, and Korea all have strong PSBs and high levels of payment. By contrast, the United States has no significant public broadcasting tradition but has relatively low levels of online payment.

http://www.digitalnewsreport.org/survey/2016/overview-key-findings-2016/

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg skulle ønske avisene ikke prøvde å ta båse pose og sekk. Å betale for et produkt som er proppet med reklame og tracking er helt uaktuelt. Hadde lett betalt for å SLIPPE reklame og tracking.

 

Ikke bare det. Men å slippe "kjendis-nytt" er også et poeng. Slike "nyheter" finnes det i overflod gratis der ute. Og jeg er like lite interessert om det er gratis.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg er villig til å betale for plussinnhold den dagen de gir meg et alternativ uten automatisk fornyelse. Jeg kan plukke med meg Dagbladet i butikken uten at jeg risikerer å pådra meg et abonnement, slik burde det også være på nett. Slik det er i dag har vi ikke noe reelt digitalt svar på å snappe med seg blekka i kassakøen, og det trengs.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er det noen som våger å prøve å samarbeide med betalingsløsningene sine, slik at man kan få tilgang til flere nettaviser uten å betale fulle abonnement hos alle?

Kjøper man en pakke fra en kabeldistributør får man tilgang til flere TV-kanaler, kanalene selges ikke enkeltvis.

 

Med innlogging kan de til og med fordele betalingen etter hvor mange artikler man leser i de forskjellige nettavisene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg kan tenke meg at det har mye å si hvordan journalistikk det er snakk om. Mitt inntrykk er at journalister før i tiden var mer opptatt av undersøkende journalistikk og at man i dag er mer opptatt av klikkhoreri og korte notiser. Så lenge journalistene satser på de to sistnevnte, så er jeg ikke villig til å betale for det. Informasjonen de skriver om kan jeg selv klare å tyde fra meldinger om emnet på sosiale medier, og såkalte nyheter om C-kjendiser rundt om i verden klarer jeg meg utmerket uten.

 

Godt eksempel er denne artikkelen. Hva skal jeg med informasjonen som ble videreformidlet av journalisten? Den gir meg ikke økt kunnskap om betalingsmurer og den gir meg heller ikke innsikt i de erfaringene nettsider med betalingsmurer har i dag. Aftenposten er en avis jeg tradisjonelt setter høyt, men jeg ser ingen grunn til å betale for den avisen mtp at de slipper 3 artikler om dagen på nettsiden. De artiklene er ikke så interessante at jeg føler for å betale annet enn personinformasjon (cookies) for dem.

 

Men dersom journalistene går tilbake til å grave litt etter sannheten og at alle nyhetssaker faktisk er nyheter, så kan jeg være villig til å betale _litt_ for det.

Lenke til kommentar

Jeg er absolutt villig til å betale for å lese nettaviser, men ikke med dagens betalingsmodell. Jeg gidder virkelig ikke å ha ett abonnement for hver eneste nettavis jeg leser. Det blir bare rot, og unødvendig dyrt.

 

Vil heller ha en løsning lignende nederlandske Blende, hvor man har én konto et sted som man putter penger på, og hver gang man klikker på en betalartikkel i en nettavis som har avtale med Blendle, går det noen kroner fra denne kontoen til avisen. Du vil da ha ubegrenset tilgang til den artikkelen i all fremtid. Hvis man av en eller annen grunn ikke er fornøyd med artikkelen *host* clickbait *host*, eller trykket ved et uhell eller noe sånt, får du pengene tilbake uten spørsmål. Du mister da naturligvis tilgangen til artikkelen.

 

Jeg sendte mail med forslag om dette til diverse norske nettaviser for en stund siden. INGEN av de gadd engang å svare... Synd for de om de sliter økonomisk. Etter dette blokkerer jeg reklame uten dårlig samvittighet

Endret av Suppen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg er villig til å betale, men har enda ikke funnet en avis som er verdt å betale for.

Det virker som norske aviser kun legger innsats i overskrift for tia. Innhold er totalt nedprioritert.

 

"Du gjetter aldri.."

"Hvilken type menneske er du?"

"Dette må du absolutt ikke kle på deg..."

"Vi viser deg youtube videoen, bare med masse egen reklame først"

"Strømmprisene økes, så nå intervjuer vi en familie for å forklare hva det betyr"

"Derfor..."

"Vi bruker tegnet - etterfulgt av en helt sinnsyk påstand formulert som fakta"

"Ukjent irrelevant _ekspert_ mener noe tåpelig"

"Detter mener en person om kjolen til en annen person"

 

Norske aviser tilfører ingenting.

Jeg vil lese nyheter som opplyser og informerer. Jeg vil vite ALLE sidene av en sak. Journalistens meninger og krampaktig tabloid-perspektiv byr meg imot.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har enda til gode å betale for norske aviser. Dessverre. Årsaken er at kvaliteten er alt for dårlig, og det er for mye samrøre mellom rene fakta og hva som er journalistens personlige mening. Jeg vil ha begge, men jeg vil ha et krystallklart skille mellom de to. I tillegg ønsker jeg en faglig balanse, hvor man lar eksperter som er uenig i en sak komme til orde - uten å konstruere en konflikt for å skape en illusjon av noe spennende ut av det. I dag er "balansen" at man har en med doktorgrad i faget på den ene siden, og frøken ko-ko fra la-la-foreningen på den andre. Det er ikke informativt, og er blitt så vanlig at det også har mistet sin underholdningsverdi.

 

Savner også virkelig et norsk teknisk tidsskrift, som har gode faglige artikler. Nei, Digi (og de andre fra Tek-serien) er ikke en slik. Igjen: Dessverre. Hadde kvaliteten vært god, ville jeg gladelig betalt. Men ut i fra de artiklene jeg har sett så langt, så har man en lang vei å gå. Videre virker det som kvaliteten på Digi har gått noen hakk ned etter at de ble en del av Tek-serien.

 

Personlig tror jeg ikke vi får et bra teknisk magasin på norsk før noen bryter ut og starter noe nytt, med helt nye ideer og en ny måte å ta betalt på...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...