Gå til innhold

Billån - Første gangsregistrert eller Årsmodell på bil?


Anbefalte innlegg

Heisann, sjapt spørsmål. Vet ikke om dette er riktig katogori. Men prøver her.

 

Skal kjøpe meg ny bil nå snart, med et billån. Blir den første bilen jeg kjøper av dyrere sort. Så er litt nytt for meg akkurat dette.

 

Men har jo fått med meg at Bilens alder + nedbetalingstid kan ikke overskride 15 år.

 

Så er det sånn at den bilen jeg skal kjøpe skal jeg betale ned over 2 år. Men ble fort litt usikker ettersom at bilen er en 2003 modell. Men den er første gangs registrert 11.11.2002. Jeg spurte DNB om dette på mail og de endra lånet til at det var en 2003 modell. Men prøver jeg og sjekke hos andre banker så kommer den inn som en 2002 modell og 1 år er maks nedbetaling på den.

 

Synes dette er litt rart ettersom jeg har fått godkjent lån og må bare signere/laste opp salgsdokumentet før pengene blir utbetalt. Så tenkte å bare høre her om dette kan skape noe problemer i forhold til lånet ?

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette blir vel en skjønnsmessig vurdering hver enkelt bank må ta stilling til. Mange biler selges som 20XX modell, men er førstegangsregistrert året før. Noen vil kanskje argumentere med at det er bilens alder som er gjeldene (dato fra registrering), mens andre kanskje ikke er like firkantet på det. Hvis din bank godkjenner et lån med 2 års nedbetaling og betrakter bilen som en 2003 modell og ikke 2012 bør det ikke få noen konsekvenser for deg.

 

Såvidt jeg har fått med meg er meningen bak å ikke tillate lån med alder + nedbetalingstid over en viss periode fordi du tar pant i bilen når du låner. Det vil si at dersom du ikke kan betjene lånet, vil banken tvangsselge bilen og til en viss grad få tilbakebetalt pengene du hadde lånt. Bankene ønsker derfor ikke å låne ut masse penger til gamle, dyre biler fordi restverdien er usikker dersom banken på et tidspunkt må tvangsselge bilen.

 

Dersom man skal låne mye penger til en gammel bil er det bedre å refinansiere boliglån e.l. Da er det ingen krav om alder+netbetalingstid.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...