Gå til innhold

EU utvikler elektromagnetisk våpen for å stanse farlige bilister


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"sinke og stanse en bil fra avstand ved hjelp av elektromagnetiske bølger."

 

Ja, sammen med totalovervåking  av betalingskort og med bom-registrering blir nok dette et flott samfunn, med de rette menneskene ("") med makten. 

Så kan vi også  se frem til når mindre kjeltringer får tak i et slikt våpen og stopper  biler for å plyndre.

* Veien til helvete er brolagt med ....*

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Da blir det lettere for verdens Erdoganer å kontrollere befolkningen.

 

Du har et poeng med tolkingen din av "stoppbryteren". Kun et ekstra tilleggspoeng til det Orvelske samfunn. Og da kan man jo samtidig undres over hvor mange Erdoganer som er i emning,, med eller uten, stor eller liten bart...!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Godt at ingen biler har drive-by-wire ennå, alle har ratt med mekanisk kobling til fremhjulene og bremsepedal med hydraulisk kobling til hjulene.

 

Jeg lurer på om det kan oppstå utfordringer med biler som har elektronisk servostyring? Ifølge pressemeldingen skal de teste teknologien på flere bilmodeller, kanskje med tanke på dette.

Lenke til kommentar

Skjerme ECU og kabeltraseer, så er du immun. Masse penger brukt på tull. Det fungerer bare på dårlig gjennnomtenkte biltjuveri, og har ingen effekt på dem som gjør kriminalitet litt gjennomført. Modifisering av kjøretøy til f.eks smugling gjøres allerede i dag ganske gjennomført, det koster de samme folka fint lite å pakke aluminiumsfolie rundt motorstyringa og tvinne koppertråd rundt kabelbuntene til motoren.

Lenke til kommentar

Dette har blitt diskutert over lengre tid i USA. De kommer nok til å på legge bil fabrikantene å legge til rette for en kill switch slik at politiet kan slå av motoren via fjernkontroll. Det er en ganske enkel løsning.

 

Enkel og farlig.Tenk når aktiveringskodene til denne kill switchen kommer ut. Ypperlig prank for verden tenåringer!

 

Da høres dette 'energivåpenet' ut som en mye bedre løsning. Det har en viss størrelse(1m2 antenne) og krever nærhet til målet, som mer enn noe annet vil sørge for at det ikke brukes utenfor politiets rekker.

 

Dessuten er det bra at det kommer flere måter å stoppe en bil på, greit med noe som ligger mellom spikermatter og hellfire-missiler i virkemåte. ;)

Lenke til kommentar

I går kveld så jeg et nyhetsinnslag fra USA hvor politiet skøt og drepte en 18 år gammel biltyv. Han ble truffet av 2 skudd i ryggen etter å ha forlatt bilen og forsøkt å rømme til fots. Han døde senere på sykehus. I følge politiet skøt han først men de har ikke funnet noe våpen. Fra opptakene fra politiets action-kameraer går det fram at det ble løsnet mange skudd mot bilen mens den ennå var i fart. Det synes åpenbart at politiet ikke prioriterte mistenktes helbred eller materielle skader i særlig grad.

 

Om bilen tar mer eller mindre skade av dette 'elektrosjokkvåpenet' enn prosjektiler er egentlig ikke særlig relevant. Derimot kan du spørre 18-åringens etterlatte om de ville foretrukket at politiet hadde en 'mildere' metode tilgjengelig til å stoppe en bil enn kuler.

Lenke til kommentar

Du mener virkelig at spikermatter og kuler tilsammen dekker alle bruksområder på en fleksibel, skånsom og effektiv måte? At dette energivåpenet er fullstendig overflødig?

 

Forøvrig foregikk den biljakten inne i en by, litt ugreit å sette opp veisperring da siden du må dekke minimum et tosifret antall gater. Politiet prøver nok å blokkere bilen via andre gater men da har du en sverm med politibiler i høy fart som umulig kan være helt trygt. Et mindre dødelig våpen som kan brukes mens politet er på hjul bak målet kan ikke være annet enn en forbedring. Bedre for tilfeldig forbipasserende og sannsynligvis bedre også for de mistenkte siden politiet kan stoppe en bil uten å torpedere eller skyte den i stykker.

Lenke til kommentar

Dersom du slipper en slik last med vann i frontruta på sjåføren, så tar vel air-bag seg av kollisjonen. Med riktig timing, så kolliderer han med noen busker eller andre myke ting:

 

droneheader.jpg

 

 

Og dersom helikopteret ikke treffer målet, men et annet sted foran bilen, så blir vel sjåføren så forskremt, at han frivillig overgir seg?

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...