Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Nabostøy fra helvete


Laserflip

Anbefalte innlegg

Har naboer som driver på med snekring, og i dag begynte de 7 om morran med et helt vanvittig støy. Høres ut som et borr og veggene rister liksom (tipper de jobber vegg i vegg med min leilighet). Dette holder på hele dagen hver dag og fucker selvfølgelig opp søvnen min. Klarer ikke være i leiligheten når de holder på en gang, fordi det er så bråkete at jeg får vondt i hodet.

 

Er det noe jeg kan gjøre? Jeg leier btw, det er ikke min leilighet. 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hver dag, hele dagen, året rundt? På meg høres det ut som et oppussingsprosjekt e.l. som sikkert vil være begrenset i tid, og så lenge de holder seg til tidspunktet mellom 0700-2300 (mener jeg regelverket sier?) så skal det sikkert ganske heftig støy over en lengre periode til før du kommer noen vei. Det enkleste er vel å prøve og inngå en dialog med vedkommende.

Endret av bas
Lenke til kommentar

 

 Dette holder på hele dagen hver dag og fucker selvfølgelig opp søvnen min.

 

Så de pusser opp om natta?

 

 

"og i dag begynte de 7 om morran".  Jeg tror "natta" er et definisjonsspørsmål. Å begynne på jobb kl 07 er helt normalt for håndtverkere, men kanskje ikke for ts?  :-)

Lenke til kommentar

Det finnes helt sikkert noen vedtekter eller bestemmelser for dette aktuelle stedet som sier noe om når arbeid kan starte og slutte.

 

Sjekk opp vedtekter for sameie/borettslag og ta det derfra.

 

Det er også verdt forsøket å ta en prat med disse folka, kanskje de kan gjøre den mest støyende delen av jobben noe senere?

Endret av Snylter
Lenke til kommentar

Naboen vår hyret inn anleggsgartner en gang, og første dagen i ferien våknet vi av en motorsag rett utenfor soveromsvindet.

Jeg ruslet ut og pratet litt med han som var satt til å jobbe der, og han forstod godt og hadde ingen problemer med å avvente aktiviteten til senere på dagen.

 

Før du går til avisa, leier deg inn på hotell eller går fullstendig gal, forsøk i det minste å prate med naboen.

Det kan hende de i det minste kan planlegge aktiviteten slik at de f.eks. kan male/tapetsere på morgenen og heller vente med slagdrillen og spikerpistolen til sola har kommet litt høyere på horisonten.

Lenke til kommentar

Hvis det er betongvegger så skjønner jeg godt at støyen er plagsom. I borettslaget jeg bodde før måtte jeg finne fram hørselvern til hele familien når de nermeste leilighetene ble pusset opp.

 

Hvis du bor i borettslag så må du sjekke reglene for stilletid. Hvis ikke må du høre om de kan vente med støyende arbeid til senere på dagen.

 

Personlig mener jeg det er greit å støye mellom 08 og 20 Mandag til Lørdag.

De fleste med normal døgnrytme må ha våknet da, og unger skal i seng senest 20.

Lenke til kommentar

Ikke om natten nei, men hele dagen. Tviler på at det finnes regler som sier det er greit å jobbe 7-23 hver dag. Det er umulig å være hjemme mens de holder på... vurderer å sjekke inn på hotell liksom for  å ikke bli gæern. 

 

Kjenner ikke inngående til jussen, og min oppfatning er at det er de forskjellige kommuners vedtekter som gjelder (eller borettslag). Her er et eksempel fra Oslo hvis du er interessert http://lovdata.no/forskrift/1974-10-09-2/§18

Lenke til kommentar

Sånn er det å bo i leilighet

 

Fordeler og ulemper med alt. Slipper å måke snø, bytte tak, male vegger, klippe plen - men har naboene tettere innpå. Tviler sterkt på om støy mellom 07 og 21 eller 22 er noe det er vits i å gå til styret eller politiet med. Har størst tro på å snakke med naboen og spørre pent, men det kan godt hende han f.eks. har steindyre håndtverkere som jobber etter en fastsatt tidsplan.

 

PS. Kult avatar Luske_Ludvig, lenge siden jeg så den karen sist. ;-)

Lenke til kommentar

Du trenger ikke å finne deg i hva som helst bare det skjer på dagtid. Samtidig er det lov å pusse opp, så dere må komme til en enighet. Du burde fått nabovarsel med hva de skal gjøre, hvor lang tid de har tenkt å bruke og når arbeidet vil foregå. Sjekk ordensreglene for blokka di, der står det kanskje noe du kan slå i bordet med.

Lenke til kommentar

Du trenger ikke å finne deg i hva som helst bare det skjer på dagtid. Samtidig er det lov å pusse opp, så dere må komme til en enighet. Du burde fått nabovarsel med hva de skal gjøre, hvor lang tid de har tenkt å bruke og når arbeidet vil foregå. Sjekk ordensreglene for blokka di, der står det kanskje noe du kan slå i bordet med.

 

Det kommer helt an på ordensreglene i borettslaget. I det siste borettslaget jeg bodde i var det Kardemomme-regler som var så vage (alle skal ta hensyn til hverandre) at det egentlig ikke var noen sanksjonsmulighet overfor de ga faen i naboene, men holdt seg innenfor strafelovens definisjon på ordensforstyrrelse...

Lenke til kommentar

 

Sånn er det å bo i leilighet

Gi meg adr din så skal jeg komme og bore litt i veggen din mens du sover :)
Normale folk står opp og starter dagen på morgenen siden du sier de starter 7. Regelverket sier vel at mellom kl23-06 skal det være nattero. Borettslag kan ha egne regler. Helligdager inkl søndager skal det være ro fra 00 så fort dagen blir søndag, til klokken 06 neste normale dag feks mandag.

 

Du kan jo bare ta en prat og spørre dem pent. Ingen regler som forbyr dem dessverre...

 

Bor selv ved siden av nabo som bygger hus. Jævla irriterende, for jeg legger meg rundt kl21. Til gjengjeld står jeg opp og drar på jobb kl05 med en ganske bråkete bil, så de får kose seg når de flytter inn. Skjønner deg godt altså. På søndhar jeg nulltolleranse og gått bort og kjefta flere ganger. En dag med ro der jeg kan sitte i hagen og høre på fuglene og naturen vil jeg ha, når jeg har vinkelsliper i ørene 6 dager resten av uka...

Endret av Poopadoop
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...