Gå til innhold

Noen gode nye eventyrspill (pek og klikk) ?


Anbefalte innlegg

Hei. 

 

På utkikk etter noen gode spill ala Monkey Island, Broken Sword, Grim Fandango.

Fått bygd meg ny stasjonær etter mange år uten, og er keen på å kose med meg noe slikt igjen. Atmosfære, og puzzle solving er viktigere enn grafikk naturligvis.

Endret av fflex
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gone Home er et godt spill, men det er ikke pek og klikk.

 

Jeg har ikke spilt det selv ennå, men Technobabylon ( http://store.steampowered.com/app/307580/ ) er både nytt, har fått massivt skryt, og er for øyeblikk på et meget generøst tilbud på Steam. Utvikleren som står bak spillet har også laget den fantastiske Blackwell-serien tidligere, som jeg vil anbefale varmt om du ikke har spilt gjennom den.

Lenke til kommentar

Hold deg langt unna Gone Home. Ikke et pek & klikk-spill, og ikke et spesielt bra spill.

 

Mange eventyrspill i linkene i signaturen min, men de beste rene pek & klikk-spillene fra de siste to årene er:

 

Fran Bow:

Psykadelisk grøsser med grafikk inspirert av Studio Ghibli med en strålende historie, tankevekkende temaer og en fantastisk hovedkarakter.

 

https://www.gog.com/game/fran_bow

 

Blackwell Epiphany

Herlig retroeventyr med noen av de beste karakterene i spillhistorien. Må nesten spille de gamle Blackwell-spillene først, som ikke er like bra, men fremdeles veldig solide.

 

https://www.gog.com/game/blackwell_epiphany_the

https://www.gog.com/game/blackwell_bundle

 

Nelly Cootalot: The Foul Fleet

Et evenyrspill med god humor og strålende stemmeskuespill. Et spill som rett og slett er utrolig sjarmerende. Beste Monkey Island siden Monkey Island.

 

http://store.steampowered.com/app/317320/

 

Technobabylon

Strålende futuristisk eventyrspill, med interessante mennesklige karakterer og en spennende historie.

 

https://www.gog.com/game/technobabylon

 

Samorost 3

Fra skaperne av Machinarium. Det siste mesterverket til en av de mest kreative spillutviklerne der ute. Disse folka må gå på syre eller noe.....

 

https://www.gog.com/game/samorost_3

 

Kathy Rain

Gabriel Knight-inspirert eventyrspill, som er litt enkelt, men fantastisk stemmeskuespill, bra karakterer og en spennende historie veier opp. Historien faller dessverre litt igjennom på slutten.

 

https://www.gog.com/game/kathy_rain

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

The Cat Lady er litt rart, med litt lavt budsjett tilsynelatende, men med masse atmosfære. 

 

Dette er et av de siste årenes beste spill, og det samme med Downfall-remaken som kom i år, av samme utvikler, men disse er ikke "pek & klikk"-spill, siden du styrer med tastaturet.

 

 

I mine øyne blir genren den samme i praksis. Kanskje noe med hvordan UI og problemløsning er lagt opp generelt? Vet ikke helt hva som avgjør det. Det føles i alle fall like point-n-click som spillene som faktisk er det for meg, og med mindre man er den ene personen i verden som ikke har tastatur, så ville jeg likevel brukt det navnet for å omtale det.

 

Og ser at jeg glemte å nevne det i forrige innlegg: Sammen med Alan Wake er the Cat Lady det spillet jeg har spilt de siste årene som føltes mest meningsfult. Og å nevnes i samme setning som Alan Wake er ganske høythengende ros.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Takk for mange gode tips. Skal sjekke alle ut, se litt youtube gameplay etc. 

 

Har foreløpig begynt på "Day Of The Tentacle - Remastered" - Storkoser meg hittil. Rundet det for ørten år siden, og husker ikke oppgavene. Knallbra! :)

oh det skal jeg også få kjøpt, glemt av at de remasteret t, var jo mitt favorittspel for 15 år siden+ :D

 

btw vet det kanskje er litt dumt å spør men har du testet ut Den lengste reisen, utrolig bra point and click selv nå. Og om du ikke har prøvd Indiana Jones spillene fra slutten av 80 tallet(fate of atlantis og the last crusade) så anbefales også disse på det sterkeste, fortsatt gode spill ^^

 

men om du skal ha noe nytt så er det flere som har nevnt Alan Wake ett godt spill men ikke helt point and click da.

 

ett gøy lite pek og klikk er jo Stanleys Parable, utrolig gøy men ikke særlig langt(Men utrolig forskjellig på hver gameplay ;) )

 

Har du spilt Sam & Max spillene, hvis ikke, anbefales på det sterkeste det også, humoren er jo i en egen liga, da gjelder det både den fra 92 og de fra telltale fra 2006-2012, det var jo de som var grunnen til Telltale i det hele tatt ble til noe. (også telltale sin monkey island version er gøy) 

 

Firewatch var også en bra opplevelse som er litt blanding av pek og klikk og mye oppdaging, fantastisk stemmeskuespill i det spillet

 

Walking dead, Sheep among us og Life is Strange er også gode pek og klikk spel, bare disse er mer "decision" basert og ikke nødvendigvis så mye puzzle solving som andre spill men absolutt verdt en titt :) 

 

Spilte forøvrig The Dig nettopp, om du skal spille en gammel klassiker så er den også meget anbefalt, for en fantastisk stemning det spillet fortsatt har, selv 21 år etter release.

Lenke til kommentar

Kanskje litt gammelt spill men anbefaler å spille det om du ikke gjorde det i gamle dager.

 

Discworld 1.

 

Elsker musikk i dette spillet, grafikk er det ikke noe av men man ser hva som skjer :) Hadde dette spillet på PC i gamle dager + på PS1.

 

Dette spillet kan sikkert spilles av på dagens nettlesere=)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...