Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøpte bil med 3'er feil på pkk, har utbedret dette men kan den kjøres?


Anbefalte innlegg

Kjøpte for en tid siden en billig bruksbil, i allefall meget billig i forhold til årsmodell, bilmodell, utstyr osv, Saab 9-5 Aero.

 

Den hadde vært på pkk av forje eier, fikk en 3'er feil på en bremseslange som var dårlig, denne skiftet jeg dagen etterpå, så den er grei.

Bremseslangen var dårlig ja, men det var ikke sånn umiddelbar fare for at den ville gå av, men hadde ikke holdt 1år til for å si det slik.

Forje eier som bor borti gata her kjørte da bilen hjem etter kontrollen og bruke den faktisk et par dager etterpå haha :p

 

Den fikk et par 2'er feil også, grøftelys/tåkelys virker ikke, er bryteren som er problemet, bestilt ny hos saab, samt dårlige vindusviskere, disse har jeg byttet og en 1'er feil på et parklys, ordnet dette også.

 

Nå bor jeg langt på landet, verkstedet som er i nærheten her (dvs 4-5mil unna) og de har ikke tid for å ta etterkontroll før i midt'n av neste mnd, bilen skal være godkjent i utgangen av Juni (6 er siste siffer i regnr) så den er ikke gått over tiden.

 

Da lurer jeg på, kan jeg bruke bilen? Den fikk jo en 3'er feil, dette har jeg utbedret, får Politi opp opplysninger om hvilke mangler som foreligger fra en pkk som er tatt en tid før?

Eller får de kun opp om bilen er forsikret å om det foreligger avskiltningsbegjær eller ej?

 

Bilen er jo ikke trafikkfarlig lengere, jeg vet at alle feil skal kontrolleres av godkjent verksted, men nå er det jo slik at de har ikke tid ennå. 

Bilen skal jo være godkjent innen Juni+2mnd ekstra dersom det hadde blitt glemt av.

 

Er dette noe det kunne blitt noen sak ut av dersom jeg blir stoppet?

Bilen er jo ikke begjært avregistert etter hva jeg vet i allefall, har da fått vognkortet, forsikret bilen og årsavgiften er betalt.

Endret av cmx2k
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så da må jeg altså finne tak i en bilhenger, drabil og noen med førerkort BE for at jeg skal få fraktet den til etterkontroll.

Blir dyrt å tungvint.

 

Dukker 3'er feil på pkk opp dersom en blir stoppet i en rutinekontroll av politi?

 

Bare for å uttrykke meg helt sikkert, jeg hadde aldri kjørt med en bil som er trafikkfarlig, har skrudd bil i masse år, jobbet som mekaniker i 5år, så den tekniske kompetansen har jeg.

Har nå utbedret alle feilene utenom tåkelysa, bryteren kommer vel fra saab i løpet av uka, til å med utbedret noen feil som burde vært 2'er feil som verkstedet ikke hadde anmerket.

Var slakk i ene bærekula, det var ikke anmerket men var en soleklar 2'er feil, skiftet denne i sammen slengen som sagt.

 

Hva kan da konsekvensen bli dersom jeg kjører bilen til etterkontroll, og blir stoppet av politiet? Ikke at det er noe særlig med poltiti her da men..

Endret av cmx2k
Lenke til kommentar

Politiet har scanner som leser skilt, da kommer bilen din opp som 'ikke godkjent' og du kan bli avskiltet på stedet, samt få bøter.

 

Du må nesten vurdere konsekvensene selv her, er jo mulig du klarer å snakke deg unna det, men mtp. den normale politimanns kompetanse på bil så ser jeg ikke på det som veldig sannsynlig :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bilen er ikke begjært avregistert såvit jeg vet. 

Kamera ja, det lille som er av poltiti her har ingen kamera for skiltlesning, de har knapt mobiltelefoner hehe..

 

Det jeg bare funderer litt på i en rutinekontroll, når bilen sjekkes i av politiet, hvilke opplysninger får de frem? Fristen for PKK er jo enda ikke gått ut, så jeg lurer på hvor detaljert får de opp ting? 

Skulle da tro at det er enten OK eller ikke OK, 'begjæring grunnet manglende PKK, eller forsikring osv'.

Har da ikke tro at de får opp liste over feil ved en PKK? Meg beskjent før i tiden så fikk i allefall biltilsynet kun melding fra verkstedene om bilen var godkjent eller ikke, oversikt over feil å mangler var ikke spesifisert ovenfor biltilsynet, kun om bilen var godkjent eller ikke.

Vet ikke om det har endra seg 2 siste åra da..

 

Greia er bare at det er for dumt og arrangere bilhenger, finne drabil, finne kar med BE lappen osv, for å frakte en bil jeg vet er i 100% orden nå når bare den lille brytern kommer, selvom den ikke er det på 'papiret'.

Om nødvendig så kunne jeg faktisk vist den vedkommende som stoppa meg at feilen er utbedret på 30sek, er bare å svinge over hjulet å vise at der er det en flunkende ny slange, seerruu.. hehe :)

 

Skulle ønske norge hadde samme opplegg som sverige.. hoff

Endret av cmx2k
Lenke til kommentar

Var borti det med 3er feil selv på en bil. Fikk lov til å flytte den hjem for egen maskin noe som ikke var helt lovlig, men ikke farlig det lille strekket fra verksted til der jeg kunne skru. Skifta alt og mer til før kjørte tilbake og viste den. Null stress så bare rull bort til verksted og satse på at du ikke blir stoppa. Er i allefall det jeg ville ha gjort. Blir man stoppa er det jo bare å si at bilen har blitt utbedret og at man har time for visning på verksted og det er ditt man er på veg.

Endret av Rolf_X
Lenke til kommentar

Ja det kan selvfølgelig bli brukt mot eier/fører av bilen som vet om feilene, dersom de IKKE er utbedret, og ulykken er resultat av feilene som ble påpekt.

 

Kan ikke i min villeste fantasi se for meg at mitt forsikringsselskap skulle kunne nekte meg forsikring dersom noe skulle skje, selvom bilen har fått påpekt noen mangler, som er utbedret, bare ikke forevist grunnet manglende tidskapasitet hos det lokale verkstedet.

 

En skal ikke ha veldig innegående kunnskap om bil for å se at de deler som er påpekt som feil, er utskiftet med nye deler, de aller fleste klarer vel å se forsjell på en 12år gammel bremseslange og en som er montert for 2 dager siden, eller en 12år gammel bærekule og en som ble montert dagen før.

 

Nå er det 4, nesten 5mil til nærmeste verksted, eneste lokalverkstedet som selvfølgelig har sprengt kapasitet, nærmeste etter det er byen, det er 12 mil unna.

 

Har bodd på denne plassen i 3år snart, aldri blitt stoppa, så er egentlig ikke så veldig redd for det, men jeg tenker mer på om politiet får opp i en rutinesjekk av en bil at den har fått en 3'er feil. Som sagt, tror ikke en bil blir begjært avregistert grunnet en 3'er feil, mulig jeg tar feil?

Er ennå en stund til selve pkk fristen min går ut+2 ekstra mnd så det skal ikke foreligge begjæring på manglende pkk, årsavg eller forsikring i allefall.

 

Flere kompiser som har vært sløve med å enten montere på orginalt understell eller skaffe til veie papirer på senkesett, eller andre feil/mangler de ikke har utbedret og kjørt i 3-4-5mnd etter bilene deres skulle vært godkjent, ikke noe jeg ønsker men det er visst fullt mulig her..  :confused:   :laugh:

Endret av cmx2k
Lenke til kommentar

Jeg ville nok selv kjørt den til verkstedet for etterkontroll, men jeg ville absolutt ikke tatt bilen i ordinær bruk før godkjenning var i orden.

 

Hvorvidt det ville vært lovlig vet jeg ikke, og for min del har jeg sikkert 10-15 verksteder innenfor 5-600 meter hjemmefra.

Lenke til kommentar

Har forsøkt å google men aldri funnet noe som tilsier at det er direkte ulovlig, men det er fører/eier som er ansvarlig for at bilen er i en sikker tilstand mens den brukes.

Og bruke bilen mens en en 3'er feil som er trafikkfarlig, uten at det er utbedret er selvfølgelig på kanten av hva loven sier etter hva jeg oppfatter det.

En 2'er feil er ikke noe som er direkte trafikkfarlig, men noe som vil kunne komme til å bli det innen neste kontroll som er 2år etterpå.

 

Jeg selv bor langt på landet, nærmeste verksted er nesten 5mil unna og de har tid til etterkontroll førstav i midt'n av neste mnd såfremst ene mekanikeren kom tilbake fra sykemelding, ellers er byen nærmeste, 12mil unna.

 

Jeg kommer nok til å kjøre til verkstedet som skal ta etterkontrollen, enten det blir det nærmeste eller jeg må til byen.

Blir jeg stoppet, så skal jeg bevise der og da at 3'er feilen som er anmerket (har kontrollseddelen med såklart som beskriver feilen) så viser jeg på stedet at den er utbedret, det er helt klart ikke etter boka og skal etterkontrolleres men det burde holde, med mindre en møter på en som virkelig vil gjøre livet ditt vanskelig.

Lenke til kommentar

Statens Vegvesen får i alle fall oversendt data om umiddelbart kjøreforbud (3-er-feil) på samme måte som de får tilsendt alle andre EU-kontrolldata fra verkstedene. Om du blir stoppet i teknisk kontroll av SVV, så vil de nok fort finne ut at bilen har kjøreforbud, selv om den ikke er begjært avskiltet. Om Politiet har samme register-tilgang vet jeg ikke sikkert, men vil tro det...

Lenke til kommentar

Jeg har stort sett kjørt med prøveskilt når jeg frakter rundt kjøretøy som er begjært avskiltet..

 

Edit:

Presisere at det er når jeg kjører bilen til verksted for å få den godkjent, ikke at jeg kjøper "dagspass" til 300,- dagen.

Endret av Sovehest
Lenke til kommentar

Jeg har stort sett kjørt med prøveskilt når jeg frakter rundt kjøretøy som er begjært avskiltet..

 

Edit:

Presisere at det er når jeg kjører bilen til verksted for å få den godkjent, ikke at jeg kjøper "dagspass" til 300,- dagen.

Det er ikke lov å bruke prøveskilter på et kjøretøy som er registert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser det står så på vegvesen.no. Merkelig. Jeg hadde prøveskilt på en bil for rundt 1 år siden - bilen var på kontroll og fikk en 3'er og et par 2'er feil. Bilen ble stående et par mnd før jeg fikk tatt den med meg. I mellomtiden ble skiltene stjålet.

 

Mulig det var et "smutthull" jeg snublet over, men jeg ble aldri informer tom det. Jeg var innom trafikkstasjonen for å hente prøveskilt, og leverte samtidig "bekreftelse" fra politiet at skiltene mine var stjålet. Da jeg hadde fikset bilen, var det nye prøveskilt til verksted for EU-kontroll. Jeg måtte betale rundt 150,- kr. for nye skilt, dog med nytt nummer, siden de gamle var stjålet. 

Lenke til kommentar

Snakket med en på biltilsynet i dag, forklarte min eksakte situasjon.

Det jeg fikk til svar da, var at det ville ligge mer et ansvar på fører/eier av bilen i en slik situasjon.

 

Han var også litt bilkyndig hørte jeg så han var enig i at dersom jeg på plassen kan bevise raskt at foreliggende 3'er feil er utbedret og dermed ikke trafikkfarlig i øyeblikket eller i nærmeste fremtid så skal det mye til for at det skal bli noen reaksjoner på noe slikt.

Det var ingen klokkeklar lov/forskrift i et slikt tilfelle.

Det faller vel litt under veitrafikkloven generellt at fører eller eier av bilen er ansvarlig for at bilen er i sikker tilstand under brukstiden, blir vel litt det samme som om man leier prøveskilt til en bil som ikke har skilt.

Hadde denne bilen ikke hatt skilt så hadde den jo ikke vært noe sikrere å kjøre med prøveskilt enn med vanlige skilt, dersom 3'er feilen ikke hadde vært utbedret.

 

Hadde det vært en feil der bilen måtte bli heist opp på bukk for å bevise at nevnte 3'er feil er utbedret så er det noe annet, men når det er så enkelt som å vri rattet til side, stikke hodet inn å se at slangen er ny, så burde det ikke by på problemer mente han, men som sagt, han søkte litt opp i lover å regler å fant ikke noe klokkeklart på det, siden bilen faktisk ikke er begjært avregistert.

 

Kommer ikke til å bruke bilen noe særlig innen jeg får den på etterkontroll da jeg har en annen bil, jeg ville mest bare ha litt klarhet i hvordan en slik sak kunne endt, og det jeg har utdypt tidligere mtp at den nevnte alvorlige feilen er rettet og kan bevises på stedet på 30sek så skal det mye rart til for at noen skal kunne nekte å kjøre meg videre.

 

Går den over fristen+2purre mnd for godkjenning så er det noe helt annet, uansett feil/mangel som er anmerket, så lenge det ikke er en 1'er feil.

Endret av cmx2k
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det heter ikke biltilsynet lenger.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Meyer-vil-stoppe-biltilsynetno-6363821.html

 

 

Jeg har selv snakket med en på tekninsk hos Statens Vegvesen og fikk til svar at kjøreforbudet gjelder til det er fjernet av et verksted. Dvs. det ikke lov til å kjøre selv om feilen er utbedret. Uttalelsen holder klassisk trangsynt-kvalitet.

Endret av mobile999
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...