Gå til innhold

Hvordan kan jeg finne ut hvor bratt en bakke er på nett?


Ozelot

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det store avviket i GPS er et absolutt avvik. Det betyr at å måle høyden på et fjell kan være mange meter feil. Men om du måler høyden på et punkt i en bakke og måler høyden noen hundre meter frem, så har du god nøyaktighet fordi den relative feilvisningen er svært mye mindre enn den absolutte. Så dersom bakken er lang og jevn, så vil en GPS gi deg et godt resultat. Mange trenings-GPS'er kan dessuten vise prosent stigning mens du beveger deg, så dersom du har noe slikt så er det jo enkelt.

Lenke til kommentar

Eg ville spurt firmaet som du skal teste for.

 

Det er ikkje nødvendigvis dei vil ha så veldig nøyaktige målingar, og kanskje har dei preferanser i forhold til om du skal oppgi stigninga i prosent eller grader.

Kanskje dei også har ein app, eller anna verktøy til å måle stigninga?

 

Det er i alle fall unødvendig å sette seg ned å rekne på alle store og små bakkar som du har sykla på dersom firmaet kun vil at du skal gradere bakkane mellom "litt bratt", "bratt" og "kjempebratt".

 

 

I forhold til best mulig testdata så er nok det enklaste å bruke ein slik treningsapp som loggfører ruta du har tatt samt stigning og fart. Då vil firmaet sjølv kunne rekne ut stigninga, enten for kvar enkelt bakke, eller den totale stigninga for heile turen.

 

 

Det enklaste er uansett om du sykler på ferdig definerte ruter, då kan nettsider som den norske turistforeningen gi deg slik informasjon. Der er også oversikt over sykkelturar: https://www.ut.no/tur/?Område=4.1000&Type=3&Sortering=Sist+oppdatert

Løypene som er beskrevet på ut.no har innlagt høgdeprofil slik at du lett kan rekne ut stigninga.

Lenke til kommentar

Heisann!

 

Skal til  å teste en elsykkel for et firma, og skal rapportere tilbake hvor bratt de enkelte bakkene er. Vet noen om et nettsted som kan vise sånn informasjon? :)

Google har elevasjon i sine kartdata, og det finnes ulike måter å få det frem på. De har et eget API som du kan programmere mot, så det finnes allerede en del nettsider som gir deg høydedata.

 

Hvis du velger sykkel som transportmiddel i google maps når du har søkt på en rute, så kommer det opp høyde langs ruten der også. 

 

K

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...