Gå til innhold

syns du Bibelen er vanskelig å forstå


Anbefalte innlegg

Bibelen er skrevet i et enkelt og tydelig, men likevel kraftfullt og fargerikt språk. Handlinger og begivenheter, profetiske symboler og lignelser blir alt sammen uttrykt i ord som tydelig og nøyaktig kan oversettes til de fleste moderne språk. Bibelen er fri for uklare, tåkete uttrykksmåter som er så karakteristisk for menneskelig filosofi. Likevel er det mange som syns det er vanskelig å forstå bibelen. Hvorfor. Jesus sa ved en anledning:

 

Jeg priser,  ( Jehova ) Fader, himmelens og jordens herre, fordi du har skjult dette for de vise og forstandige og åpenbart det for de umyndige, ja, Fader, fordi således skjedde det som var velbehagelig for deg. ( Matt 11:25-26 )

 

Betyr dette at det bare er de som ikke er vise og forstandige som kan forstå bibelen, Nei, for bibelen oppfordrer menneskene til å tilegne seg visdom. Jesus var selv meget vis og forstandig og apostelen Paulus var kjent vidt og bredt for sin store kunnskap. Hva betyr det da. Det betyr at de som er vise og forstandige i verdens øyne, ikke har noen fordel framfor dem som har liten utdannelse når det gjelder å forstå bibelens budskap.

 

Hvorfor er det slik. Det er fordi Gud står de stolte imot men de ydmyke gir han nåde. Det er ikke alltid at mennesker med en høy utdannelse er stolte men ofte er de det. Det er heller ikke alltid at mennesker med en liten eller alminnelig utdannelse er ydmyke men mange av dem er det. Her har vi enda et bevis for at bibelen virkelig er Guds ord. Dyktige og velutdannede mennesker kan med letthet skrive slik at bare de som har en høy utdannelse forstår det de skriver. Men å forfatte en bok som lettere vil bli forstått av mennesker med en alminnelig utdannelse enn av mennesker med en høyere utdannelse, det krever Guds visdom.

 

Det å kunne forstå bibelen har mer med ens hjertetilstand å gjøre enn med ens intelligens. Bibelen legger stor vekt på at en må være oppriktig og ydmyk og ha kjærlighet til det som er sant og rett. Uansett om en har en høy utdannelse eller en mer alminnelig utdannelse, må en gjøre seg oppriktige bestrebelser hvis en skal få forståelse av bibelen. det er også nødvendig å be til Gud om å få en slik forståelse. Den måten bibelen ble skrevet på og det tema som blir framhevd i den, viser med all ønskelig tydelighet at Jehova Gud er dens forfatter. Det at den er blitt bevart i tusenvis av år, viser at Gud er interessert i menneskene. vi har derfor gode grunner for å undersøke den. Vi blir dessuten oppfordret til å fortsette å be og fortsette å søke etter bibelens sannheter som etter skjulte skatter. Bibelen forsikrer oss om at vi dersom vi gjør det, vil finne sannhet og visdom som er mer verd enn gull og sølv og kostbare steiner.

Endret av hardstein
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Bibelen er fri for uklare, tåkete uttrykksmåter som er så karakteristisk for menneskelig filosofi.

Slutt å jug så fælt, rett før tunga di blir blå jo....

 

Hvis bibelen er så krystalklar som du påstår, hvorfor i all verden er det over 45 000 sekter, kulter og meningheter og whatnot, der omtrent samtelige av disse, ihvertfll de litt større, har mer kristen blod oppover armene enn noen annen "fiende" av kristendommen?

 

Prøv å huske at du ikke er i jehova menigheten nå, du er på et forum som også er fornuftige folk som faktisk setter pris på hva som mest snnsynlig er sant eller ikke, så du kan kutte ut jugingen in om bibelen... Vi vet alle hvor diffus, tåkete, selvmotsigende og ikke minst full av paradokser som slike som deg aldri engang har tenkt på (for det tørr du nemlig ikke...), så du kan avslutte tåkepraten din her og nå, vi vet alle at du juger om dette og ønsker å juge om dette, i et desperat forsøk på å juge bibelen i et bedre lys.

 

Men som sagt, du snakker ikke til  blind troende menighets medlemmer som ikke tørr å si i mot...

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Du må skille ut kristenheten og kristendommen Jehova Gud og sønnen Jesus

 

kristenheten kirkesamfunn har sådd stikk i strid med det Guds ord, Bibelen sier og de høster nå fruktene av det, alvorlige indre stridheter, stor mangel på teologistudenter, nedgang i medlemstallet, avtagende innflytelse, kritikk fra offentligheten for sin innblanding i politikken og en utbredt kriminalitet og umoral. ettersom de har inngått forbindelser med de politiske makter for å oppnå innflytelse, har de åndelig sett drevet hor og viser derved tydelig at de er en del av skjøgen ( BABYLON DEN STORE ,falske religioner ) den symbolske store by som har kongedømme over kongene på jorden. Følgende ord sikter like meget til kristenheten som til den hedenske verden

 

Gå ut fra henne( falske religioner ), mitt folk, for at de ikke skal ha del i hennes synder og for at de ikke skal få noe av hennes plager. for hennes synder når like til himmelen og Gud har kommet hennes urettferdige gjerninger i hu. ( Åp 18:4-5 )

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Det er vel slik at med litt intelligens og utdannelse, så skjønner man fort at bibelen bare er vrøvl og fantasier.

Helt sant... Tror de fleste kristne i dag skulle ha lest bibelen og ikke bare skrollet til bunns i den som en annen software lisens og trykket "agree" uten å ha lest en enste bokstav av det...

 

For ingenting lager ateister og fornuftige folk fortere enn biblen... Har selv lest biblen fra perm til perm to ganger... Jada, jeg vet at det krever en enorm viljestyrke å lese den selvmotsigende og paradoks infiserte boka og det var et slit den siste gangen, for noen år siden... Den første gangen gikk faktisk lettere, fordi jeg var så forbanna over følelsen å ha blitt lurt til å tro på dette monsteret som begynte med søte løgner av frelsesarmeens kvinnelige løgnere som burde skammet seg for å lure unger til å tro disse løgnene på søndags skolen og endte noen år etterpå når jeg leste hva jeg faktisk var blitt lurt til å tro var kjærlighet... Det tok noen år før den religiøse giften var helt ute av kroppen og det sier seg jo selv at denne guden ikke er kjærlighet når det er dødsangst som er det jeg slet mest med å bli kvitt...

 

Så mitt råd til alle kristne er å lese bibelen. Les om det monsteret dere tilber uten å unnskylde handlingene hans fordi dere er redde for straff (for det er nettopp dødsfrykten som har balle tak på dere, ikke kjærlighet til denne guden... Det er i så fall kraftig misplassert kjærlighet... Samme som hitler jungend følte for sin fører...) så vil dere faktisk se hva for et monster dere tilber og hvor lite sannsynlig en så steindum gud som alltid må drepe minst et menneske for å "løse" sine egne problemer... Men dere har vel i det minste åpnet bibelen og dere vet sikkert at ingenting der er lettlest eller konsist... Det er en samling av skrifter skrevet av forstyrrede menn som ikke hadde tilgang til hverken korrektur lesing eller fakta sjekking (og det syns jo ganske klart), og bibelen er derfor VEEEELDIG tung å lese...  Men skal du selv se sannheten om denne guden du tilber så bør du faktisk ha lest bibelen, hele bibelen, ikke bare utdrag som er gangbart om mot den overlegne sekulære moralen, slik så og si alle kristne gjør i dag... Ikke at jeg vil at kristne skal følge den bibleske moralen, for all del, men dere burde være klar over at det ikke er den bibeleske morlen som dere innbilder dere at dere følger, men den sekulære...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ved utløpet av det første århundre var nedskrivningen av alle bibelens bøker fullført. Fra da av var det i første rekke de kristne som tok avskrifter av bibelen og distribuerte den. Samridig var de travelt opptatt med å oversette den til de vanligste språkene på den tiden. Men mens den kristne menighet holdt på med dette prisverdige arbeidet, begynte noe å ta form som skulle vise seg å bli en alvorlig trussel mot bibelen. Bibelen hadde forutsagt denne utviklingen. Jesus fortalte en gang en lignelse om en mann som sådde hvetekorn av god kvalitet i åkeren sin. Men hans sov, kom en fiende og sådde ugress blant hveten. Begge typene såkorn spirte og en stund gjorde ugresset det vanskelig å få øye på hveten. Med denne lignelsen viste Jesus at den frukten hans arbeid skulle bringe, var sanne kristne men at falske kristne skulle trenge seg inn i menigheten etter hans død. Med tiden skulle det bli vanskelig å skille mellom sanne og falske kristne.

 

Apostelen Peter advarte direkte mot slike ugresslignende kristne og forutsa at de ville innvirke på folks syn på kristendommen og bibelen. Han sa: På samme måte skal det opptre vranglærere blant dere. de skal lure inn vranglære som fører til undergang og til og med fornekte den herre som har løskjøpt dem. Dermed farer de seg selv snart i fortapelse. mange kommer til å følge dem i deres utskeielser og sannhetens vei vil bli spottet på grunn av dem. Jesu og Peters profeti gikk i oppfyllelse allerede i det første århundre. Ærgjerrige menn trengte seg inn i den kristne menighet og sådde splid. I løpet av de to neste århundrene ble bibelens rene sannhet fordervet av gresk filosofi og mange godtok i uvitenhet hedenske læresetninger som bibelens sannhet. I det fjerde århundre den romerske keiser Konstantin ( kristendommen ) til Romerrikets offisielle religion. Men den (kristendom) som han kjente, skilte seg sterkt ut fra den religion Jesus hadde forkynt.

 

Nå trives ugresset, slik Jesus hadde forutsagt. Vi kan imidlertid være forvisset om at det i hele denne tiden var noen som representerte den sanne kristendom og bestrebet seg på å følge Bibelen som inspirerte ord. Det var på Konstantins tid at kristenheten slik vi kjenner den i dag, begynte å ta form. Den degenerte form for kristendom som hadde slått rot, var fra da av ikke lenger bare en religion. den var en del av staten og dens ledere spilte en viktig rolle i politikken. Etter hvert brukte den frafalne kirke sin politiske makt på en måte som var fullstendig i strid med bibelens kristendom.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

som representerte den sanne kristendom

Det finnes inen sann kristendom når påstandene aldri er bevist... Selv min 11 åring skjønner at slikt ikke kan bli annet enn verdiløse, ubekreftede påstander når man ikke har bevis for påstandene... Hvor gammel var du sa du?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hardstein: kan du fortelle litt om utstøtte medlemmer av jehovas vitner?

 

Kan man si hei til utstøtte medlemmer?

 

Stemmer det at hvis familien til et utstøtt barn har middagsgjester, må barnet spise alene på rommet sitt og helst ikke vise seg i det hele tatt, for ikke å gjøre gjestene ille til mote. Hvis familien skal besøke medlemmer av menigheten, kan barnet ikke være med?

 

Stemmer det at et utstøtt barn som bor hjemme, lever på lånt tid og vet at den dagen h*n er gammel nok til å flytte hjemmefra, kommer kontakten med familien til å opphøre. Da har ikke lenger foreldrene plikt til å ta hånd om h*n, ja, ikke engang snakke med h*n.

Lenke til kommentar

Hele handlingen i bibelen var utspilt før år 100 etter vår tidsregning.

Jesus selv sa at han skulle komme tilbake i disiplenes levetid, og vi må jo anta han ikke løy om det.

 

Det betyr at Jesus kom tilbake, menneskene ble dømt, de rettferdige ble tatt opp til himmelen, og ... her er vi.

Sorry,kristne. Toget har gått.

 

På tide å lære seg å leve her og nå og framover i tid et stykke?

Lenke til kommentar

Bibelen skiller seg også ut fra alle andre bøker ved den påstanden mange av dens skribenter kom med. Ca 40 enkeltpersoner, deriblant konger, hyrder, fiskere, embetsmenn, prester, minst en hærfører og en lege var med på å skrive ned de forskjellige delene av bibelen. Men om og om igjen kom skribentene med den samme påstanden, at det de skrev, ikke var deres tanker, men Guds.

 

Vi leser derfor ofte slike uttalelser i Bibelen: Gjennom meg taler ( Jehova ) ånd, hans ord er på min tunge og  så sier Herren,allhærs ( Jehova ) I et brev som apostelen Paulus sendte til en annen evangelist skrev han: Hele skriften er inspirert av Gud og nyttig til opplæring, til irettesettelse, til å bringe orden i tingene, til opptuktelse i rettferdighet, for at gudsmennesket kan være fullt dugelig, fullstendig utrustet til all god gjerning.

 

I overrenssstemmelse med bibelens påstand om at den er guds og ikke menneskers ord, besvarer den spørsmål som bare Gud kan besvare. Den forklarer for eksempel hvorfor menneskelige styreformer ikke har klart å innføre varig fred, hvordan menneskene kan oppnå størst mulig tilfredshet i livet og hva framtiden vil bringe for jorden og menneskene.

Lenke til kommentar

Bibelen skiller seg også ut fra alle andre bøker ved den påstanden mange av dens skribenter kom med. Ca 40 enkeltpersoner, deriblant konger, hyrder, fiskere, embetsmenn, prester, minst en hærfører og en lege var med på å skrive ned de forskjellige delene av bibelen. Men om og om igjen kom skribentene med den samme påstanden, at det de skrev, ikke var deres tanker, men Guds.

 

Vi leser derfor ofte slike uttalelser i Bibelen: Gjennom meg taler ( Jehova ) ånd, hans ord er på min tunge og så sier Herren,allhærs ( Jehova ) I et brev som apostelen Paulus sendte til en annen evangelist skrev han: Hele skriften er inspirert av Gud og nyttig til opplæring, til irettesettelse, til å bringe orden i tingene, til opptuktelse i rettferdighet, for at gudsmennesket kan være fullt dugelig, fullstendig utrustet til all god gjerning.

 

I overrenssstemmelse med bibelens påstand om at den er guds og ikke menneskers ord, besvarer den spørsmål som bare Gud kan besvare. Den forklarer for eksempel hvorfor menneskelige styreformer ikke har klart å innføre varig fred, hvordan menneskene kan oppnå størst mulig tilfredshet i livet og hva framtiden vil bringe for jorden og menneskene.

Du skriver, sitat: "Den forklarer for eksempel hvorfor menneskelige styreformer ikke har klart å innføre varig fred"

 

Og en av de viktigste grunnene til at vi ikke har hatt eller får varig fred er nettop religion.

Endret av imposibles
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Den forklarer for eksempel hvorfor menneskelige styreformer ikke har klart å innføre varig fred

Je der har guden din noe å svare for.... Ikke bare er det ikke fred i verden, men kristne har også drept kristne i tusentall... Hva kommer gud til å "forklare" som årsak der mon tro...

 

En stor årak til at det IKKE er fred i verden kommer av for mange troshoder som tror de kan ta seg til rette over andre folk over noen ignornte og dumme påstnder i gamle bøker... Får vi utradert religiøs tro så er vi mye nærmere verdens fred, ingen tvil om det...

Lenke til kommentar

Hardstein: dere i jehovas klarer tilogmed å fryse ut egne familiemedlemmer dersom de skulle komme til fornuft og melde seg ut av sekten. Så blir litt rart å lese om at en fra jehovas snakke så rørende om fred.

Hvis du håper på svar eller en forklaring så tror jeg ikke at du skal holde pusten mens du venter på svar... Fyren er oppstatt på å rekrutere nye roboter for jesusen sin og tror han gjør en god jobb ved å bare dure videre med vrengte øyne og slikt gjøres best uten å bry seg om forklaringer, eller svare for hvorfor han syntes at folk som bruker innsiden av nøtta og forlater det uhumane jehova skipet møter rettferd når de forlater jehovas tankefengsel....

 

Fyren er blind for fornuft, jesus basillen som har infisert hjernen hans har fratatt ham ikke bare medmenneskeligheten hans, men også han evne til å tenke annet enn jesus...

 

Bare legg merke til det i han neste post, der durer han nok videre om fortreffeligheten til den jehovanske guden sin og hvor lettlest bibelen er, og hvor fri den er for missforståelser og paradokser... om man leser den som en "rett" troende hjernevasket jehova robot som han selv.....

 

Fy pokker for en sekt... Tenk å hjernevaske sine medlemmer slik... På tide med en oppryddning i disse stengte sektene tror jeg... Slik at det ikke er fritt frem til å fordumme mennesker med slikt tankevrakgods...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi har alt å vinne og intet å tape når vi bestreber oss på å behage Gud i alle ting. Salmisten sier til ham: Du skal kunngjøre meg livets vei, gledes fylde er for ditt åsyn, livsalighet ved din høyre hånd evennelig. ( salme 16:11 )

 

Satan djevelen forsøker imidlertid å vende menneskene bort fra den sanne tilbedelse og lede dem inn på veier som Jehova Gud ikke har behag i. Et av de midler han benytter seg av, er populære skikker ( Jul ) som er i strid med bibelens lære.

 

Ikke alle populære skikker er urette. Men hvis de har sin rot i falsk religion eller på annen måte er i strid med bibelens prinsipper, mishager de Gud. Det er interessant å merke seg at de fleste av de populære skikker som blir fulgt i vår tid er av religiøs natur. Ettersom vi allerede har sett at de verdslige religioner har vendt seg bort fra bibelens normer for ren tilbedelse burde vi ikke bli overrasket over å oppdage at mange av deres skikker er basert på hedenske religiøse skikker.

Lenke til kommentar

Burde ikke denne tråden vert flyttet til prekestolen? Hardstein diskuterer stort sett bare med seg selv :) eller er hardstein et dataprogram som pøser ut random bibelvers og forhånds skrevne sitat uten mål og mening rundt omkring på forumet.

Endret av imposibles
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

i har alt å vinne og intet å tape når vi bestreber oss på å behage Gud i alle ting.

Bytt ut gud med enhjørning eller et eller annet fantasi produkt og se hva du får... Er du fremdeles enig at vi har alt å vinne og intet å tape på på å bestrebe oss i å behage en fantasi?

 

Sagt på en annen måt, har du beviser for denne guden snakker vi, har du ikke beviser er du og dine påstander bare latterlige... Å "behage" slike fantsier har alltid vært, og er fremdeles, latterlige... Og ikke minst en dum ting å gjøre, nettopp fordi det fører til lidelse og død over uskyldige mennesker... Driter du i mennesker så behager du slike guder...

Lenke til kommentar

Vi har alt å vinne og intet å tape når vi bestreber oss på å behage Gud i alle ting. Salmisten sier til ham: Du skal kunngjøre meg livets vei, gledes fylde er for ditt åsyn, livsalighet ved din høyre hånd evennelig. ( salme 16:11 )

 

Satan djevelen forsøker imidlertid å vende menneskene bort fra den sanne tilbedelse og lede dem inn på veier som Jehova Gud ikke har behag i. Et av de midler han benytter seg av, er populære skikker ( Jul ) som er i strid med bibelens lære.

 

Ikke alle populære skikker er urette. Men hvis de har sin rot i falsk religion eller på annen måte er i strid med bibelens prinsipper, mishager de Gud. Det er interessant å merke seg at de fleste av de populære skikker som blir fulgt i vår tid er av religiøs natur. Ettersom vi allerede har sett at de verdslige religioner har vendt seg bort fra bibelens normer for ren tilbedelse burde vi ikke bli overrasket over å oppdage at mange av deres skikker er basert på hedenske religiøse skikker.

Når du skal leite etter falsk religion, ikke bruk kikkert, men bruk speil.

http://www.nyhetsspeilet.no/2012/01/joseph-wilting-om-jehovas-vitner-og-frimureriet/

http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/dirtywatchtowersecrets.htm

https://www.watchtowerlies.com/origins_of_jehovah_s_witnesses.html

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...