Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Opel Astra G 1.6 16V 2000 stereo/radio oppgradering!


Anbefalte innlegg

Hei.

 

På jakt etter ny stereo/radio til fruens bil.

Sitter den originale nå CRD 500, og ønsker en ny, hvor jeg kan ha Dab+ og AUX utgang på.

 

Fruen kunne tenkt seg å bruke bryterene på rattet til å skifte mellom sanger, radio kanal osv.

 

Så kan dere anbefale noen? 

 

Aux er et must, dab+ ikke så viktig, men hadde vert fint det også!

 

Pris? Usikker her! Helst rundt om 1000kr, men kan strekke meg til 2000kr.

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lurt å gå for DAB+ først som sist. Er jo ikke store prisforskjellen nå som det fins plenty med spillere med integrert DAB-tuner. (Kostet meg en tusenlapp ekstra og måtte ha en ekstra boks, når jeg kjøpte det til Astra G-en min for 5 år siden.)

 

AUX er en selvfølge og noe du finner på så og si alle spillerne. For å få kontrollene på rattet til å fungere må du ha rett overganger imot spilleren, og så er det bare å plugge i. Noe sånt som det her, eksempel på overgang som passer til  JVC: http://www.ebay.com/itm/Astra-G-Mk4-98-04-Steering-Wheel-Stalk-Control-Interface-Lead-JVC-CTSVX001-2-/172068656800?hash=item28101756a0:g:JeYAAMXQBNlRglef

 

Jeg gikk for en grei JVC til 2500-ish, og ble fornøyd med den. DAB fungerte godt som forventet, og det var snedig med innebygd handsfree. DAB-antenne klistret på frontruta fungerte godt. (Spesielt muligheten for dimmbart lys var kjekt, og noe som enkelte spillere var dårlige på - kastet ut en Sony-spiller fordi den ikke dugde.)

 

Noe sånt + overgang fra ebay og du får til det du vil for under 2000: http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=15914&katid=1204

 

Kan være greit å vurdere modeller med innebygd bluetooth også. Meget greit med handsfree som "bare fungerer" - helt av seg selv. Når du først skal kjøpe spiller og ta jobben med å bytte ut den som er der, så koster det ikke stort ekstra for en med bluetooth.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Byttet spilleren selv på en 2000 Astra i fjor. Fant ut at overgang for å kunne bruke rattkontrollene kostet mer enn spilleren, og siden spilleren i denne biltypen er plassert så høyt og lett tilgjengelig valgte jeg å droppe rattkontrollene og heller kjøpe en bedre spiller. Alle spillere har både AUX og USB, men bluetooth med ekstern mikrofon kan være verdt tillegget. Monter mikrofonen oppe ved speilet, ikke på A-stolpen, der den fanger opp mer støy når man kjører.

 

Hvilken type spiller man velger kommer an på hva man er ute etter. Jeg velger som regel Pioneer, som (vanligvis) har god kvalitet, god lyd, grei betjening, og, ikke minst, har god støtte for Android-enheter. Mange spillere har god støtte for iOS/iPhone, men dårlig eller kanskje ingen støtte for Android.

 

Enkelt å montere: Ta ut originalspiller, utløserbøyler ligger vel i hanskerommet, ta ut de små skruene i hullene for bøylene først. Ta ut rammen, den er festet med 3-4 torx-skruer. Løsne antennekontakten og ISO-pluggene fra rammen. Du trenger overgang fra ISO til DIN-antenne (bilen har ISO, de fleste radioer har DIN). ISO-pluggene for lyd og strøm i bilen passer rett inn i ISO-pluggene til spilleren, men du må bytte om +12V og +12V ACC. Den 3. kontakten får du ikke brukt, og infodisplayet i bilen vil ikke vise noe fra radioen. Installer DAB-antenne og ev. mikrofon, og før ledninger til radiohullet.  Monter ny installasjonsramme, koble til alle ledninger, og test. Når alt er i orden, setter du inn spiller. Når du slår på spilleren, vil dato-feltet i displayet bli sort. Dette kan du unngå dersom du stikker innom et Opel-verksted og ber dem kode om bilen til "no radio"

Endret av zanta
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Høres bra ut!

Jeg har lust å fjerne "knappene" på rattet, men er fruen sin bil og hun synes det er kjekt med disse "knappene" til å styre radioen med :/

Syns ikke det var så galen pris på ebay for overgangen, så kjøper nok denne!

 

Inn på Opel å programmere går nok greit! 

Ang spiller, så fungerer vel de fleste? 

Lenke til kommentar

Det er "bare" å velge og vrake blant alt av spillere som passer. Men vær obs på at overgang for "knappene" må stemme med merke på spiller du går for. JVC adapter for JVC spiller, Pioneer adapter til Pioneer spiller, og så videre. Lurt å sjekke pris på overgang når du bestemmer deg for merke, spesielt når du ønsker å få det relativt rimelig.

Lenke til kommentar

Har ikke åpnet og sjekket høyttalerene i Opel, men på mine 2 siste Audier måtte man opp 2 nivåer fra standardanlegget, til toppnivået, før noe er Bose, og da er pristillegget 5-sifret. Blir derfor overrasket om det står Bose originalt i en 15 år gammel Opel.

Endret av zanta
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...