Gå til innhold

Hvilken spesialisering innenfor økonomifag gir best jobbmuligheter?


Gjest bruker-353121

Anbefalte innlegg

Gjest bruker-353121

Som de fleste sikkert har fått med seg, så er det svært dårlige tider i jobbmarkedet nå, hvor mange mister jobben osv. Derfor lurer jeg på hva som er best å spesialisere seg innenfor, for å slippe å ha det så altfor vanskelig med å finne relevant arbeid etter endte studier. Har frist til 15.april for å søke skole, så har litt tid på meg til å bestemme meg. 

 

Jeg har å velge mellom finans, markedsføringsledelse, eiendomsmegling og regnskap og revisjon.

Noen av dem som er vanskeligere å få seg relevant jobb med enn andre?

 

Jeg er svært interessert i eiendomsmegling og markedsføring, men er egentlig redd for at jeg ikke vil få meg relevant jobb med slike utdannelser. Er det egentlig så vanskelig å få jobb med de utdannelsene, eller er det bare jeg som er litt paranoid?

 

Legger til at jeg planlegger å starte på BI, men jeg ønsker helst ikke å bruke flere hundre tusen på en utdannelse jeg kanskje ikke får bruk for, så det kan hende jeg må revurdere dette.

 

Noen råd å få angående dette? 

Åpen for alle innspill :)

Endret av bruker-353121
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjelder siv.øk.-studier, har ikke Econa funnet grunnlag for å si at noen spesialiseringer gir bedre jobbmuligheter eller høyere lønn enn andre. Etterspørselen etter revisorer er vel heller ikke nevneverdig forskjellig fra siviløkonomer.

 

Når det gjelder eiendomsmegling, kan det bli en utfordring å få jobb, kanskje spesielt fordi vi ikke vet hvor lenge de økonomiske nedgangstidene vil vare. Bransjen selv ønsker færre studieplasser i eiendomsmegling. Som eiendomsmegler er du, i motsetning til for eksempel siviløkonomer og revisorer, bundet til én bransje, altså eiendomsbransjen. Eiendomsmarkedet er svært utsatt for svingninger i økonomien for øvrig. Selv om økonomien og eiendomsmarkedet tar seg opp igjen før du er ferdig utdannet, må du nesten forvente svært usikre tider flere ganger i løpet av de 50 årene du skal stå i arbeidslivet.

 

Du bør også vurdere å studere på en offentlig skole istedenfor BI. Jeg har svært vanskelig for å se at noen av BI sine studier er så gode og gir så gode jobb- og lønnsutsikter at det forsvarer prisforskjellen i forhold til en tilsvarende utdannelse på en offentlig skole. Uansett er det nok en fordel å bestemme seg for hva man vil studere først og deretter velge skole. Hvis du er usikker på utdanningsvalget ditt og jobbmarkedet du går ut i, bør du heller ikke ta på deg mer lån og økonomiske forpliktelser enn nødvendig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...