Gå til innhold

Kritikk av det amerikanske helsevesenet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er på ingen måte slik at alle får nødvendig hjelp, hvor har du det i fra? Tvert imot er det en stor andel folk som er underforsikret som bare det, eller uforsikret.

 

Videre er administrasjonskostnadene i det amerikanske helsevesenet helt absurd høye, og alle leddene mellom de som faktisk forbruker/bruker helsetjenester og de som betaler det skaper noen veldig uheldige incentiver og svekker konkurransen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Helsetjenester og medikamenter blir også iblant en unødvendig melkeku pga. monopoler, og tjenesteområder avgrenset pr. stat/region gir svekket konkurranse som er med på å holde prisene høye der de kunne vært både fornuftige og gitt pasienter bedre tilgjengelighet. Profitt er iblant viktigere enn å yte den (iblant livs-) nødvendige tjenesten profitten er basert på.

 

Et ekstremt eksempel på "price gouging": http://www.nytimes.com/2015/09/21/business/a-huge-overnight-increase-in-a-drugs-price-raises-protests.html?_r=0

og http://www.huffingtonpost.com/entry/martin-shkreli-kalobios-ceo_us_564f55f0e4b0258edb313e7c

Endret av xRun
Lenke til kommentar

I hvilke tilfeller kan man pådra seg gjeld? Det må være i spesielle situasjoner, ikke hvis du blir syk skadet eller gravid.

Utdrag fra teksten i en av linkene over: 

"Roughly 40 percent of Americans owe collectors money for times they were sick."

"medical bankruptcy is the number-one cause of personal bankruptcy in the U.S."

"63 percent of Americans have received a medical bill that was more than they expected to pay."

 

Det ser ikke ut til å være kun spesielle situasjoner, heller relativt vanlig ettersom rundt halvparten av pasientene støter på slike utfordringer.

Lenke til kommentar

Jeg har ingenting imot hverken USA eller hvordan de gjør ting på. Det har derimot mange nordmenn. Følelsesladet det der. Men rent konkret er det ingenting dere kan ta dem på. Du får den primære hjelpen. Om du mener noe annet må du bevise det. Ar det er forskjell på typer forsikring er bare bra for det stimulerer til å ikke falle fra som jeg sa tidligere. 

 

https://www.medicaid.gov/medicaid-chip-program-information/by-topics/benefits/medicaid-benefits.html

Lenke til kommentar

Er det ikke slik at man får livreddende hjelp da?

Altså, kutter du av deg hånda plastrer de deg nok til at man ikke blør ihjel så sender deg hjem?

Alle får nødhjelp uansett hvor mange penger de har og under Obamacare så er forsikring billig nok til at det er ingen saklig grunn til å ikke ha helseforsikring. Det er uansvarlige typer som ikke har helseforsikring idag

 

Jeg har fått helsebehandling både i Norge og USA. Kvaliteten og kundebehandling er mye bedre i usa, særlig pga sykehusene som assosieres med universiteter. Den er for dyrt, men bedre

 

Det amerikanske helsevesen hjelper også resten av verden fordi uten det store penger amerikanere betaler big pharma, ville mye mindre investeringen skjer og mindre god teknologi som dere trenger også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...