Gå til innhold

Over og ut for Thunderbird


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da må jeg vel bytte likevel da... Jeg fikk min første Windowsmaskin på en del år nå nylig, men Windows Mail har ikke støtte for HTML-signaturer - noe som i praksis gjør klienten ubrukelig.

 

Så lasta jeg ned en prøveversjon av Office 365 med Outlook, men til min store overraskelse har Outlook kjempeproblemer med å fungere skikkelig. Dette er helt ordinære IMAP-kontoer som Thunderbird konfigurerer kun med navn, epostadresse og passord til kontoen. Først må man inn i avanserte alternativer for å angi en bane ("inbox") for at Outlook 2016 i det hele tatt skal klare å laste inn innboksen, men jeg har fortsatt ikke fått til å se sendte elementer, og nå begynner jeg å gå tom for teorier på nett. Jeg klør meg til måne over at dette ikke er enklere i Outlook. Så jeg er åpen for alle tips om alternativer.

Lenke til kommentar

Thunderbird er tragisk. Testet det på jobb-PCen der jeg kjører Linux, men det viste seg å være helt ubrukelig til mitt bruk. Kjører heller Outlook i en VM kjørende på maskinen enn å ha Thunderbird installert rett på OS. Evolution har jeg ikke engang tenkt å ta i, har prøvd det før med lignende "hell".

Lenke til kommentar

Hvilken operativsystem? Microsoft: Windows mail (Epost app)

 

Linux:

claws-mail

 

Nå tror jeg det heller er slutt på utviklingen, så hvis du laster ned thunderbird i dag kan du vel muligens bruke det, men får ikke nye versjoner med det første.

Begge, så takk for tips for begge. Kjører distro-tester i Virtualbox i Windows 10.

Må finne en distro som jeg finner meg komfortabel med/i, det er ufattelig mange.

Lenke til kommentar

Dette kom som et sjokk for meg da jeg har vært fornøyd med Thunderbird (til Windows) i årevis. Jeg bruker flere forskjellige e-postkontoer, og har egne filtre til å sortere e-post. Noen add-ons kan gjøre Thunderbird enda bedre også (f.eks. «Conversations»). Kjekt er det også å bare lage symlink i Linux for å bruke profilen min der også.

 

«Ingen bruker det» er dermed feil med mindre jeg og andre mildt paranoide i min krets ikke er noen.

 

«noe lesertallene for denne saken bekrefter» bekrefter bare at de som kanskje ser nyheten i e-postklienten har bilder og annet søppel avslått, ikke trykker på rare lenker derfra som blir sporet av en tredjepart, eller ikke får nyhetsbrev i det hele tatt.

 

Jeg forlater ikke skuta før den har sunket helt!

 

... Phew... Tar meg en bolle nå. :)

  • Liker 8
Lenke til kommentar

https://www.postbox-inc.com/

Koster litt, men jeg var fornøyd når jeg brukte den en gang i tiden. Har ikke prøvd nyeste versjon.

 

Jeg har testet det litt nå (gratisversjonen der man ikke har VIP Support eller "kan bruke det kommersielt"). Et stort pluss for meg er at det har god støtte for høy DPI (jeg har en UX501 med 4K fordelt på 15"). GUI kan varieres i en del varianter, så der jeg føler andre klienter enten bruker mye flate på knapper, eller så lite at det ikke fungerer så bra i praksis, er Postbox ganske grei for meg. HTML-signatur er i hvert fall på plass (så sant man limer inn i editoren, på samme måte som i Outlook 2016)

 

eM Client fungerte ikke bra for meg i det hele tatt, da noen elementer ikke skaleres riktig - deriblant innholdet i epostene. Ctrl + og - hjelper lite, da det ser ut til å ha forskjellig effekt på ulike eposter.

Lenke til kommentar

For en uke siden kapitulerte jeg og gikk over til gmail fra Thunderbird. Hovedårsaken er at jeg ønsket bedre epost på mobil, og da slippe å sette opp filtre på alle epostkontoene mine eller dobbelt opp i Thunderbird og på mobil. Foreløpig er jeg fornøyd, har endret arbeidsflyten min litt, men det var til det bedre og ikke fordi Thunderbird ikke kunne gjøre det, men fordi jeg endret flere ting når jeg først skulle endre noe.

 

Jeg savner likevel å ha en robust epostklient som kan jobbe offline, og jeg skjønner veldig godt folk som ikke vil kaste seg ut i skyen og samtidig gi fra seg alle dataene sine.

 

Når det er sagt, hver gang noen sender en epost med HTML-signatur så får en kattunge kreft. Ikke gi kattunger kreft :(

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Denne artikkelen er totalt misforståelse av situasjon. Det ville være latterlig hvis ikke det hadde gjort folk bekymret.

 

Helt siden Mozilla Firefox og Thunderbird ble skapt fra det gamle Netscape programvarene, har det henget tett sammen og delt mye kode og moduler. Men dette er langt fra optimalt for moderne utvikling, hverken for Firefox eller Thunderbird. Browser verden endre seg raskt - Firefox utviklere må hele tiden jobbe med nye funksjoner samt fikse på bugs eller sikkerhetsproblemer. Epost er nokså statisk - den trenger ikke å endre seg noe særlig.

 

Så Firefox utviklerne er begrenset av at Thunderbird utviklerne ikke henger med, og Thunderbird utviklerne får ikke gjort mye med selve epost programmet fordi de må hele tiden oppdatere til nye versjoner av de underliggende Mozilla kodemodulene.

 

Mozilla ønsker å flytte Thunderbird ut til en ny hjem slik at Firefox utviklerne kan fokusere på browseren, mens Thunderbird utviklerne kan jobbe i fred og ro med epost klienten. Det skal være win-win for begge prosjektene, og dermed for brukere.

 

Under flytting, blir det sikkert en periode uten nye oppdateringer på Thunderbird. Men det gjør ingenting - Thunderbird er allerede en komplett og funksjonelt epost kilent, og det er veldig lite i de siste 30+ versjoner som faktisk gjøre den bedre som epost program. Et nytt hjem der man konsentrere på å stabilisere utvidelse grensesnitt, og gjerne ta noen av de viktigste utvidelser inn i selve kjerne hadde vært greit.

 

Men du kan være helt sikkert på at Thunderbird ikke er "over og ut". Det er tross alt det mest populært uavhengig epost klient på desktop, både på Windows og Linux.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skuffende, har brukt Thunderbird i årevis og er veldig fornøyd med det. Outlook er til tider et helvete å sette opp med nye kontoer, så det er ikke et alternativ. Får håpe communitiet tar tak i dette, så det kan fortsette å være et sikkert og relevant system.

Der er jeg uenig. Bruker forskjellige kontoer i Outlook (Exchange, gmail, imap), og det har fungert veldig fint i mange år. En annen ting jeg har brukt Outlook til er synkronisering av kontakter med mobiltlf. Denne funksjonaliteten jeg her har beskrevet har jeg ikke funnet et godt opensource-alternativ for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...