Jump to content

ahw_

Medlemmer
 • Content Count

  431
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

112 :)

About ahw_

 • Birthday 08/12/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hvis ikke Vipps har gjort noen endringer i hvordan den sjekker root, så gjorde jeg en endring i bytecode i selve app-en for et par år siden for å skru av den sjekken. Da funket Vipps med root. Gjorde noe tilsvarende for å skru av public key pinning for å kunne se på nettverkstrafikken med en proxy. Ikke at det er til å anbefale men det kan være et alternativ.
 2. Høres ut som at du kan jobbe fra nesten hvor som helst. Det synes jeg høres ideelt ut! Jeg har selv bare feriert i Japan, rundt i Tokyo, Fujikyu, Osaka, og Nara, men jeg vil forsøke å arbeide derfra fremover. Hvis jeg ikke får ta med meg jobben fra Norge så må jeg finne på noe annet. Hvis jeg også en datamaskin og internett for å kunne jobbe med programvareutvikling så finnes det muligheter for meg også. Da jeg ferierte i rundt 3 mnd. så gikk mye tid til å sitte alene hjemme uten å gå ut. Jeg hadde bare én venn der som ikke kunne dedikere mye tid for meg i den perioden, og jeg ønsket ikke å bruke energi på å forme nye gode vennskap. Under dette oppholdet startet jeg et nytt hobbyprosjekt som gradvis har fått en større brukermasse over flere år med utvikling. Dermed var det noe ganske positivt med muligheten til å kode alene og uforstyrret.. En annen positiv ting jeg etter hvert merket var at selvtilliten økte betraktelig av å bo for meg selv i et annerledes land og av å være tvunget til å håndtere ukjente situasjoner på egen hånd, bruke et annet språk osv. Når jeg flytter så vil jeg forsøke å arbeide og samtidig utvikle nye inntektsstrømmer. Japan kan være både rimelig eller dyrt sammenlignet med Norge avhengig av hvor man bor. Anbefaler ikke å dra dit for å spare penger for å si det slik, men man kan oppleve en del forskjellige ting så lenge man har en spesiell interesse for de tingene.
 3. Fortell gjerne mer om dine preferanser så hjelper du folk med å hjelpe deg. Hva motiverer deg til en lang ferie og potensielt å flytte? Trenger du tips om hvordan du skal forsørge deg selv under oppholdet? Tar du med deg en jobb fra Norge? Vil du reise til et tilfeldig sted der du får mye igjen for pengene? Hvilke nødvendigheter må du å bruke penger på og hvilke goder klarer du deg uten? Hvilken standard for livskvalitet er akseptabel for deg? Har du tenkt til å bo alene? Har du en plan for hva du skal bruke fritiden til for å unngå ensomhet (en hobby f.eks.)? Skal du handle med penger du har i en bank i Norge? Ta i så fall i betraktning kursen for NOK mot USD, EUR osv. og andre avgifter som inngår hver gang du betaler for noe. Kursen har sett sine bedre dager. Hvis du skal feriere i mer enn tiden som er tillatt på turistvisum, sjekk om du har muligheten til å søke om et såkalt Working Holiday-visum. Første gang jeg reiste alene til utlandet så dro jeg i ca. 3 mnd. til Japan. De siste årene har jeg reist dit fra 3 til 5 uker. Det har vært langt fra billig for meg men det er spesifikke ting som motiverer meg til å ofre noe for disse mulighetene. Nå planlegger jeg også å flytte dit i ett års tid. Etter å ha opplevd det meste som interesserer meg så må jeg innrømme at det til tider kan bli litt ensomt i et homogent land der de fleste ikke snakker noe annet enn sitt eget språk. Jeg har ganske enkelt hver gang leid en leilighet som inkluderer møbler, strøm og internett i prisen. Når jeg reiser i ett års tid så må jeg fokusere mer på å holde kostnadene nede og da blir det ikke like enkelt.
 4. Imports System Imports System.Globalization Dim monthsToAdd As Integer = 2 Dim daysToAdd As Integer = 5 Dim format As String = "dd.MM.yy" Dim parsedDate As DateTime = Date.ParseExact("27.07.19", format, CultureInfo.InvariantCulture) ' Date.Now Dim tempDate As DateTime = New DateTime(parsedDate.Year, parsedDate.Month, 1).AddMonths(monthsToAdd) Dim futureDate As DateTime = new DateTime(tempDate.Year, tempDate.Month, 1).AddDays(daysToAdd - 1) Console.WriteLine(futureDate.ToString(format)) ' 05.09.19 ' 10.08.19 -> 05.10.19 ' 15.09.19 -> 05.11.19 ' 20.10.19 -> 05.12.19 ' 25.11.19 -> 05.01.20 ' 30.12.19 -> 05.02.20
 5. Er ikke en fan propaganda så jeg oppgraderte fra Huawei P10 Plus til P30 Pro for noen timer siden.
 6. Hentet passet den 8. juli med visumet stemplet inni som har en gyldighet på ett år.
 7. Ambassaden har stengt for working holiday-intervju fra 5. juli til 15. juli. Fikk heldigvis booket en time samme dag i går. Det er ting NHI ikke dekker som f.eks. dødsfall og varig funksjonshemming. Alle må ha NHI men ytterligere privat forsikring er ikke påkrevd likevel. Etter at de hadde gått gjennom alt jeg leverte inn (pass, søknadsskjema osv) fikk jeg noen få spørsmål vedr. ting jeg hadde skrevet. Så fikk jeg beskjed om å komme tilbake med 215 kr (kontanter) for å hente passet om en uke.
 8. Takk! Jeg har ikke helseforsikring (NHI) i Japan enda, det må jeg søke om når jeg er der. Så må man også ha "tilstrekkelig medisinsk forsikring" (hva enn det er) på forhånd i Norge. Pakken jeg har bestilt (Young Living fra Tryg) dekker bare reiser på opptil 10 uker. Man skulle jo tro at det er godt nok inntil jeg får ordnet NHI men synes ikke det er lett å finne fakta som gjelder for nordmenn.
 9. Hei! Skal søke om Working Holiday-visum for å kunne oppholde meg i opptil ett år i Japan. Her er info om hva jeg trenger og prosdyren: https://www.no.emb-japan.go.jp/itpr_nb/working_holiday.html Punktet jeg er usikker på er følgende: Jeg blir å spørre den japanske ambassaden i Oslo når de åpner neste uke, men vil gjerne forhøre meg her også. Nøyaktig hvilken type forsikring trenger jeg? Jeg har nettopp bestilt vanlig reiseforsikring men jeg tviler nå på at det er nok dekning. Hvis det skal dekke en reise på et helt år så blir det å koste mye mer. Regner med mellom 10-20 000 kr for ett år. I tillegg må jeg ha japansk helseforsikring (National Health Insurance) når jeg er i Japan. Setter pris på råd fra noen som vet noe om dette. Takk!
 10. Hvis jeg hadde kodet for nettlesere så ville jeg bare brukt Babel, "class", "private" og heller fokusert på å lage ting. Tror du også kan velge å bare transformere eksperimentell syntaks og beholde original ES6-syntaks. Akkurat nå lager jeg en web service med Node.js, og der vil jeg ikke bruke Babel fordi jeg må ha full oversikt over hva koden gjør. Der har jeg nå en mindre vakker blanding av gammel og ny syntaks. Mitt største problem med "enkle" JavaScript er at det krever mye av en å få all kode til å oppføre seg 100% riktig. Det er noe man må streve for mens andre språk har innebygd restriksjoner som sier ifra når man prøver å gjøre dumme ting. Spesielt når kodebasen blir større så blir det mer vanskelig å holde oversikten og passe på at alle variabler/objekter/properties er definert riktig, blir passert rundt riktig og blir sjekket på riktig måte.
 11. JavaScript har ikke egentlig klasser. De tingene du nevner er samme ting med annen syntaks. Den nye syntaksen er finere, men gjør ikke koden mer funksjonsrik. Mitt problem med den nye syntaksen er at det ikke er støtte for "private properties/funksjoner" enda. Dvs. at alle properties/funksjoner er synlig for alle. Hvis du vil unngå å eksponere implementasjonen så må du være litt kreativ. På den gamle måten kan man enkelt utnytte "function scope" for å skjule implementasjonen. Det er en kjent "pattern" som fungerer selv om det også virker noe hacky. Bruker du Babel eller lignende til å transformere moderne syntaks til ES5 så er du mer fri til å bruke eksperimentell syntaks. Skal du kode for nettlesere så er det ikke en dum idé å transformere koden uansett slik at den fungerer i eldre nettlesere.
 12. Hvis du liker å skrive mye kode som gjør lite så anbefaler jeg å skrive koden i C/C++ og helst rett mot Windows API-et. Windows SDK-en er eksponert som C-kode. Du vil ikke finne en offisiell Windows SDK for standard C++. Du unngår mye slit ved å bruke et bibliotek/rammeverk som Qt, wxWidgets, FLTK osv.. Det finnes mange andre du kan bruke i stedet. Som jeg nevnte i den andre tråden, C/C++ har ingen standard verktøy for å håndtere tredjepartsbiblioteker/avhengigheter. Det er ingen standard struktur som disse bibliotekene må forholde seg til slik at de fungerer ut av boksen med et gitt verktøy. Du må gjøre dette selv eller bruke verktøy som Conan eller vcpkg som også må ha støtte for biblioteket, eller bruke bibliotekene som er tilgjengenlig i operativsystemet hvis det er mulig. Jeg vet ikke om noe IDE som fikser alt dette automatisk for deg. JavaScript (Node) har npm (Node Package Manager). Java har Gradle og Maven. Python har pip. C# har NuGet. Ruby har RubyGems. Dette er bare eksempler på standard eller godt etablerte verktøy. C/C++ har aldri hatt et standard verktøy, men Conan har blitt mer populært og brukbart i det siste. Mange har prøvd å lage slike verktøy før som enten har feilet eller ikke fått særlig fotfeste, med få unntak.
 13. Når jeg koder i C/C++ på Windows så bruker jeg Visual Studio, og på macOS bruker jeg Xcode. Jeg bruker IntelliJ IDEA til Java og Visual Studio Code til alt annet (C og C++ også hvis jeg ikke gidder å starte opp VS). Du kan f.eks. se på IntelliJ CLion som også funker på Linux. Qt Creator er også greit hvis du likevel skal bruke Qt, så unngår du en del arbeid med oppsett. Jeg tenker at du bør starte med den enkleste koden som fungerer først. Få hver ting til å fungere selvstending før du integrerer disse. Hvis du skal kode direkte mot hvert plattform-spesifikke API så kan du regne med å skrive en del kode som over (#ifdef). Dette bør selvsagt gjøres på en ryddig måte. Regner med du blir å ta i bruk diverse tredjepartsbiblioteker etter hvert. Dette er et av marerittene med C/C++ fordi det ikke finnes noen standard verktøy for å håndtere biblioteker. Jeg bruker Conan til dette som fungerer bedre en diverse annet jeg har prøvd, men det finnes mange slike verktøy. Jeg bruker selv vanligvis UI-bibliotekene wxWidgets eller Qt fordi begge har greie verktøy for å lage UI (wxFormBuilder og Qt Designer). Med «Wine» mente jeg dette: https://www.winehq.org/ Wine oversetter API-kall for Windows til f.eks. macOS og Linux så godt som den kan. Har selv et større prosjekt som noen fans overraskende nok fikk til å fungere på macOS med Wineskin, men ikke helt fritt for glitches. Dette er ikke noe du bør satse på.
 14. Hei! Tror du bør lese litt mer om hvordan C (og C++) fungerer. F.eks. i C betyr ikke "abc" + 123 at man setter disse sammen til "abc123". Det betyr at du adderer 123 til en peker (pointer) til "abc" slik at resultatet er en peker til et annet område i minnet og ikke strengen din. Koden din er forresten hovedsakelig skrevet i C, ikke C++. Den er også skrevet direkte mot Windows API-et. Du må bruke de plattform-spesifikke API-ene eller bruke et tredjepartsbibliotek som abstraherer bort dette slik at du koder mot ett API som fungerer på tvers av plattformer. Du kan sikkert få koden din (når du har fikset bugs) til å virke både på macOS og Linux via Wine eller noe men jeg vil anbefale at du heller gjør det ordentlig.
×
×
 • Create New...