Gå til innhold

Vesten begynner å bli oversensetiv - Dead Or Alive: Extreme 3 kommer ikke til USA


Anbefalte innlegg

https://www.youtube.com/watch?v=gFvVOg0Y6eA   - ReviewTechUSA

 

Denne tråden gjelder ikke spesifikt DOA, det er det faktumet at folk i dag begynner å bli oversensetiv i en enorm grad. De begynner å bli.......feiginger imo.

 

Jeg kan huske en amerikansk spilldesigner si til meg på facebook:

"Jeg foretrekker østlige spill fremfor vestlige fordi vestlige spill skal ha et innhold som passer for alle, som er feministisk og som ikke sårer noen som helst for at det skal entre butikkhyllene"

 

La meg avslutte med å si: jeg respekterer din personlige mening. Jeg er en indiespill utvikler........ikke faen at jeg skal bli AAA-utvikler etter dette her

 

1444990164-6.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Meh. Nå synes jeg det er viktig å skille mellom prinsipper og faktisk marketing.

 

Jeg er enig i at man ikke skal være for touchy og grine over ting man ikke liker. Men på en annen side så er det folk som meg som synes at billig og smakløs sellout av sex er en dårlig ting. Enkelte konsepter fungerer rett og slett ikke i vesten, så da er det ikke alltid verdt å skape kontrovers.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ekstrem volk og meingsløs dreping er greit... Jeg liker asiatiske spill som har litt sexgreier jeg, forandrer ikke kvinnesynet mitt noenting. Hva er verst, ha litt mer sextanker eller bli desensivitert for vold?

 

Asiatere respekterer ofte kvinner mer enn i vesten selv med dette "sexfokuset". Hvorfor klage på en kultur som klarer seg fint? Vi er mer opptatt av å rakke ned på andre enn å gå inn i oss selv, se det store bildet eller være objektive når det kommer til alt annet enn oss selv.

 

Jeg må slenge ut en :wallbash: og en :rofl: sånn bare for å forklare med emojis som mange forstår bedre enn ord nå om dagen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ekstrem vold er samme greia. Det er greit for en utgiver å droppe f.eks Hatred fordi de ikke tror det kommer til å selge bra, nettopp fordi det er såpass kontroversielt.

 

Selv om jeg av prinsipp støtter Hatred på tross av hvor kontroversielt det er, så er det fortsatt en sellout, et spill jeg aldri kunne tenkt meg å kjøpe og et spill jeg kan forstå at f.eks EA ikke hadde giddet å satse på. Grunnen til at de ikke hadde giddet å satse på spillet hadde ikke nødvendigvis vært for å hindre at noen blir såret, men heller fordi alle andre utenom pubertale edgelords synes at ekstrem vold faktisk kan bli for mye.

 

Gaming-miljøet må få hodet ut av ræva si snart og slutte å counterjerke mot "spillsensur". Alt handler ikke om normies som hater spill og oversensitive husmødre. Noen ganger så er ting bare shit.

Endret av Gavekort
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Om jeg ikke får kjøpt dette spillet så tror jeg nok jeg skal overleve det. Om de har klart å gjøre noe bra med fysikken i spillet, slik at "bevegelige deler" hadde sett mer "natur tro" ut. Så hadde jeg sikkert blitt imponert i 2 minutter. Men faktum er at et volleyball spill er fremdeles et volleyball spill uansett hvordan spillfigurene er kledd. Eller bruker figurinnene her karate og ninja moves for å få ballen over nettet, så det er en liten twist?

 

Uansett så er det mer interessant med de prinsipielle sidene angående sensur. Men jeg vet ikke om det er det som kan sies å skje her. Annet enn i form av selvsensur i så fall. Og da er det jo utgiveren man må klage på, ikke "feministene". Feministene har rett på sin mening de, akkurat som vi har rett på vår. Om vi prøver å kneble feministene, så er det vi som forsøker å sensurere.

 

Som sagt ser det for meg ut som om utgiveren er redd for negativ publisitet. I den grad spillet hadde klart å lage noen kontrovers i vesten så hadde jo det bare vært positivt for salget. Det tror jeg utgiver er klar over. Men de vil altså da ikke ha negativ eller kontroversiell publisitet rundt navnet sitt. Og det er da demmes rett å forsøke å unngå det om de bryr seg? At spillet ikke løfter øyenbryn i østen, men forventes å være kontroversielt i vesten kan vi vel ikke gjøre så mye med?

 

Det måtte i så fall vært om folk sluttet å bry seg så mye om de litt dummere tingene. Hvor mange av oss hadde hørt om Quinn om ikke hun hadde fått så mange negative tilbakemeldinger på sin review? Ikke meg ihvertfall. Jeg så en video der hun snakker om spillvold mot kvinner, og illustrerer det med hva man kan gjøre i de forskjellige spillene. Hun hadde noen poenger her og der, men som med feminister flest, så blir det fort for det meste for dumt. Nå, på inget tidspunkt hadde jeg lyst til å sende henne drapstrusler etter å ha sett videoen. Men det var det altså tusenvis av svette fjortisser over hele verden som mente at de hadde rett til å gjør. Da er ikke problemet hva feminister tar seg til, det er hva fjortissene gjør som er problemet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Blir morsomt å se om det kommer til Skandinavia, med tanke på at serien har blitt anklaget for barneporno en gang allerede. :p

 

For øvrig er jeg voksen nok til å være barnslig, og jeg liker spill med en litt rart grafisk stil. Ta Onechenbara, for eksempel. Kort sagt er det to lettkledde damer som sloss med alt mulig tull i et Dynasty Warriors-lignende spill. Har bare spilt ett av dem selv (og sett filmen), og synes det var rimelig greit. Men at de var lettkledde var en viktig del av det hele. Ikke forid jeg satt med en hånd i buksa, men fordi det gir spillet en viss stil jeg liker. Litt vanskelig å forklare hva jeg mener uten å høres sær ut, men hvorfor er det så galt ha et spill med lettkledde folk? Vi kan jo gå svært lett kledd om sommeren i virkeligheten uten å gjøre en stor sak ut av det, så det skader vel ikke å ha lettkledde folk i et spill, hvis man ikke gjør en stor sak ut av det? 

 

Har heller ikke spilt denne DoA spin-offen, men tenk logisk. DoA har alltid fått mye pepper for å fokusere foe mye på lettkledde damer, og mye er velfortjent. Å skryte av "jiggly physics" sier jo sitt. Men samtidig er DoA en av de beste slossespillene på markedet. Å lage et spin-off spill er på mange måter naturlig, og det er like naturlig å ha damene i bikini hvis de spiller volleyball på en strand i varmen. Poenget er å gjøre det så naturlig som mulig at de går kledd sånn.

 

For den saks skyld er SSX3 et av favorittspillene mine gjennom tidene, og Elisa kunne fint kles opp i bikini om man ville. Men hva så? Hadde det vært på en stand ville ingen ha sagt noe, så hvorfor er det småperverst og støtende hvis hun er på snowboard? Det er latterlig ut, ja, og jeg kan ikke tenke meg hvor vondt det må være å ramle på isen i 150km/t på snowboard  bikini. Snakker om skrubbsår...  :p Men ingen velger vel henne i bikini i SSX3 for å dra laksen?

Endret av Schreiber
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Grunnen til at dette ikke dukker opp her, er selvsagt fordi det er et tapsprosjekt. Det vet de fordi ingen kjøpte de forrige DOAX-spillene da de kom, av helt åpenbare årsaker.

Mener å ha lest at de forrige solgte best i vesten, blir ihvertfall et tapsprosjekt nå om de utelukker en vestlig utgivelse.  

Lenke til kommentar

Tja, de forrige DOAX spillene var på Xbox, trenger ikke akkurat kjempesalg for å selge bedre enn i Japan på de maskinene :p

 

Nå kommer også DOAX3 med engelsk meny og tekst i Asia så skulle tro de ikke ville trenge å koste på seg så veldig mye og bare gi ut den versjonen i vesten også hvis de ser de kan tjene noe på det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...