Gå til innhold

FM16 - Generell diskusjon for Football Manager 2016


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De fleste formasjoner skal i grunn funke. Det viktigste er at du har roller som "spiller sammen" og ikke "i mot" hverandre. Får du rollene på plass så har du det grunnleggende der. Du kan lese denne guiden for å få et bedre innblikk. Typisk eksempel er på midtbanen er at du skal ha en "sitter" og en "runner". Der sitteren typisk har en support rolle og runner en attack rolle. Bare vær obs på at en spiller med rollen ballvinnende(support) ikke fungerer godt som en "sitter", pga han spiller med et høyt press, nettopp for å vinne tilbake ballen.

 

Ellers er moralen til spillerne viktig for hvordan de presterer. Det er alltid en fordel å spille de med høy moral, fremfor de med lav moral, selv om spilleren med høy moral ikke er like god som den med lav.

 

Er det noe spesifikt du sliter med?

Endret av Continum
Lenke til kommentar

Takk for svar. Tror rett og slett ting blir litt overveldende for meg, da det er noen FM-versjoner siden jeg var ordentlig inne i det.

 

1. Har du noen tips til ting jeg kan la assistenten ta seg av, så jeg får litt mindre å fokusere på? Tenker da under "staff responsibilities". Tenker kanskje trening kan være en ting, eller er det fryktelig dumt?

 

2. Har team instructions veldig mye å si? Bør man spille med få eller mange? Sliter veldig med å velge rett til de ulike taktikkene mine tror jeg.. 

 

3. Låner dere ut spillere på reservelaget, eller beholder dere dem? Hva er egentlig lurest? Føler innboksen min til tider blir spammet ned av klubber som ønsker å låne spillerne mine.

 

4. Hva bør jeg fokusere på når jeg oppretter manager? Tenker da stats osv. Har det noe særlig betydning om man er joggedressmanager eller taktikk-manager?

 

Ble noen spørsmål dette, men håper du/dere kan svare. Setter pris på denne tråden her!

Endret av NiRaM
Lenke til kommentar

Dette vil jo bli opp til hver enkelt, men jeg kan svare på hvordan jeg gjør ting.

 

1. Jeg lar assistenten ta seg av alle treningskampene, men med min taktikk. + at jeg arrangerer kampene selv. Setter opp lette treningskamper for å booste moralen til laget mest mulig før seriestart, da jeg mener moralen spiller en viktig rolle i spilleren sin prestasjon. Treningen tar jeg meg av selv. På trening har jeg på Team Cohesion, fordi jeg mener samhold i laget er viktig for å fungere som et lag og prestere best mulig. På kamptrening har jeg tactics fram til taktikken er 100% fluid. Da skifter jeg over til attacking movement.

 

2. Team instructions beskriver hvordan du ønsker at laget ditt skal spille. Altså filosofien du ønsker å få inn i laget. Typisk er enten posession eller hurtig kontrinsfotball. Her er det flere muligheter selvfølgelig. Samme som jeg nevnte med roller; bruk instruksjoner som "hører sammen". For eks. kontringsfotball så er "direkte passninger" og "hurtig tempo" noe du vil ha med, men for eks. ikke "spill ut av forsvar", da det vil spille litt i mot konseptet kontringsfotball. Test ut de forskjellige instruksjonene og se hvordan de påvirker laget på banen. Ikke sleng på en haug med instruksjoner bare for å gjøre det. Alltid ha en tanke bak de valgene du gjør.

 

3. Når det kommer til utlån av spillere, så låner jeg enkelt og greit ut de som jeg ikke har bruk for, hvis jeg får et tilbud. Bruker ikke så my tid på dette, minders det er en spiller som har potensialet til å bli en fremtidig stjerne. Da velger jeg utlånsklubben med mer omhud, og er det ikke noe gode tilbud så har jeg han heller i klubben og spiller/trener han på u18/u21 laget. Og kanskje gi han noen innhopp på a-laget i kamper der jeg ser det påpasselig.

 

4. Jeg pleier å sette slideren et hakk før max mot tactical manager. Fordeler poengene på Attacking, Technical, Mental, Determination, Player Knowledge, Level of Discipline, Man Management and Motivating. Det er disse attributene jeg vil fremstå som best i. Resten fordeler jeg random. Igjen, smak og behag her.

 

Håper du får noen hjelp i svarene mine. Er det noe mer du lurer på - bare spør.

Lenke til kommentar

En legende er i ferd med å legge opp.

Når jeg tok over FC United tilbake i 2015 som en ung og ambisiøs Norsk manager, så visste jeg ikke helt hva jeg gikk til. Til tider var jeg litt "lost" og ensom i millionbyen Manchester. Jeg ba min speider om å dra ut og finne en nordmann som var villig til å signere for FC United på nivå 6 i England. Han fant èn. Hans navn var Rasmus Repstad. En 23 år gammel gutt fra Agder-fylkene som nettopp hadde gått til Nuneaton i sommervinduet. Jeg bestemte meg for at han ville jeg ha, og knuste overgangsrekorden til klubben med et vanvittig bud på £23.5k, utrolig mye penger for en liten klubb som FC United.

Repstad hjalp meg ikke bare som manager, men han gjorde seg ikke bort på banen heller. 65 ligamål i hans første fire sesonger for klubben. I 2022 som en av de mest erfarne spillerne i stallen, ble han utnevnt til kaptein, dog mer symbolsk enn hans faktiske lederegenskaper og spill på banen. Året etter tar han klubbens scoringsrekord med sitt 87. ligamål for klubben.

Klubben vokste, og vi hopper oppover i ligasystemet i England, og det ble klart at Repstad ville aldri nå det nivået som man trengte for å kunne være i startelleveren lenger. Jeg valgte å ikke gi han en ny kontrakt, men han valgte å bli igjen i klubben på en måned-til-måned kontrakt på £325 per uke. Rasmus dro aldri, og han klaget aldri. En sann legende.

Den 25. juli, 2026, foran en liten knippe supportere, tok Rasmus Repstad, FC United og en håndfull tidligere lagkamerater i mot Dunde United i hans offisielle testimonial match. Kampen endte 1-1, Repstad spilte samtlige 90 minutter.

I dag, ved slutten av vår andre sesong i Premier League er det slutt. Rasmus Repstad, nå 34 år gammel, har bestemt seg for å legge fotballskoene på hylla og legge opp som fotballspiller. Selv om han aldri fikk sjansen til å spille en kamp på det høyeste nivået i England, så vil han alltid være en sann legende for alle som elsker denne fotballklubben som kalles FC United of Manchester.
 

a2zxHX3.png

 

dvSgV48.png

Endret av MartinF
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Halvspilt sesong og ting ser ikke så bra ut som sist sesong. Vi åpnet sesongen sterkt og befant oss lenge oppe i det gode selskap. I slutten av oktober måned går vi inn en mørk og tung stund.

Jeg sliter lenge med å snu trenden og må gjøre noen endringer på taktikken, som førte til en seier og ett uavgjort på de to siste. Håper jeg er inne på noe og at den dårlige trenden snur.

Vi befinner oss hvertfall per nå på en ellevte plass i serien. Det positive er at det nok en gang er en jevn serie og det er bare fire poeng opp til playoff.

 

905c552d06e5dc05c195dde9bb139c28.png

 

Nå gjelder det bare å brette opp ermene å kjøre på. Satser på at vi avslutter sterkt.

 

4747877.jpg

Endret av Continum
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Noen som vet om en plass med oppdaterte overganger i TL? Skal fikse databasen før jeg starter en save, men sliter med å finne høstens overganger, fornyet/ikke fornyet kontrakt osv. Researchen er så såpass dårlig i mange Norske klubber at det blir mye fiksings før det er rett!

 

Edit: 1.div og forøvrig.

Endret av Thommesen
Lenke til kommentar

Etter en god første sesong med Gloucester City, var jeg veldig positiv til neste sesong. Vi startet bra og briljerte lenge på toppen av tabellen. Så kom vinteren og de ble mørkere og mørkere for Gloucester City. Ting hang ikke på greip og vi falt nedover tabellen. Jeg ble nødt til å eksprimentere litt, men fant aldri en oppskrift som funket og moralen til gutta var totalt på bunn.

Jeg innså at jeg var kaptein på et synkende skip. Styret kalte inn til møte og jeg skjønte at mine dager var talte. Blitt glad i denne klubben, så prøvde å få de til å glemme denne sesongen og lovte at jeg skulle komme sterkere igjen neste sesong, men styret var ikke med på tonene.

 

Jeg sier opp som manager i Gloucester City.

 

59772603ef9a08466e91e448621cc6d0.jpg

 

Trist, men jeg gir ikke opp managerhåpet helt ennå.

Med snipsekken pakket, begir jeg meg ut på jobbmarkedet.

 

To be continued...

Endret av Continum
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...