Gå til innhold

Feminisme?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ein må i denne samanhengen nevne at det finnes mange forskjellige grader og definisjonar av feminisme.

 

Det er ikkje alle feministane som kjemper for at kvinner skal ha fleirtallet i alle samanhenger, som i dei fleste andre meiningsbaserte grupperingar så finnes det mange ulike grader. Enkelte feministar vil berre at begge kjønn skal ha like muligheiter til å velge kva dei vil gjere uavhengig av kjønnsrollemønster.

 

Likestillinga i Norge var viktig for at kvinner skulle kunne utføre betalt arbeid, noke som igjen gjorde at ei kvinne ikkje var nødt til å gifte seg for å kunne bli forsørga.

Men det er klart at behovet for likestilling er nok ikkje like prekært som det var for 100 år sidan. Det er f.eks. ikkje meir enn 102 år sidan kvinner i det heile tatt fikk være med å bestemme i Norge gjennom stemmeretten.

 

I denne samanghengen kan det være verdt å nemne at den norske likestillingslova faktisk ligger i det meir ekstreme perspektivet. I formålsparagrafen står det:

 

 

§ 1.Formål

Lovens formål er å fremme likestilling uavhengig av kjønn. Likestilling innebærer:

a) likeverd, b) like muligheter og rettigheter, c) tilgjengelighet og d) tilrettelegging.

Loven tar særlig sikte på å bedre kvinners stilling.

 

Legg særlig merke til siste setning, og bemerk deg særlig at det ikkje står at ein skal bedre kvinners stilling opp til 50%. Så på mange måtar kan ein seie at likestillingslova handler like mykje om å kreve særbehandling for kvinner som den handler om å unngå forskjellsbehandling.

 

Når det gjeld dei to gruppene som det er snakk om så har eg ikkje satt meg inn i kva dei vil oppnå.

Lenke til kommentar

Feminister i dag er alt fra hysteriske ottarkvinner som ønsker statlig sensur og diskriminering av menn, til "blåstrømper" som mener det å bli kvotert er nedverdigende. I mellom finnes et salig kaos av meninger og saker, gjerne motstridende, som gjør hele landskapet heller kaotisk.

 

Det som for det meste ser ut til å være felles er at det fremfor alt er kvinners rettigheter, muligheter og/eller etterhvert særfordeler som står i fokus, og der noe gavner menn er dette først og fremst en bieffekt av noe som er ment å gavne kvinner. Om et problem i like stor grad gjelder menn fokuserer man likevel på kvinner som rammes, heller enn begge kjønn. Skyld legges så og si alltid hos menn, eller det noe mer diffuse "samfunnet", som igjen er et "patriarkat" der menn styrer, skal vi tro en del feminister. Kvinners ansvar for egne valg ser man gjerne bort ifra, og der kvinner gjør valg som strider mot feministenes ønsker er det igjen "samfunnet" som har skylden. Biologi prater man helst ikke om, det er reaksjonært. I tillegg er feministene en av ytterst få grupper som det aksepteres at bruker legning og etnisitet for å sverte meningsmotstandere. Ideologi og feministiske prinsipper trumfer ofte virkeligheten, noe som blant annet kommer til uttrykk ved feminister som ønsker å legge ned prosenteret, et av få tilbud til de prostituerte de samme feministene hevder å kjempe for. 

 

Heldigvis vil de færreste menn og kvinner i Norge kalle seg feminister, men feministiske organisasjoner, som i mange tilfeller er mye mer radikale enn den jevne feminist, har klart å få relativt mye plass i mediene og slipper litt for ofte til som sannhetsvitner.  Disse slipper tilsynelatende unna med usakligheter og halvsannheter få andre kan regne med. 

 

Så er jeg klar over at jeg her er veldig negativ. Det finnes som nevnt feminister som er imot diskriminering av menn, men likevel velger å kalle seg feminister, og karakteristikkene over baserer jeg først og fremst på de som slipper til i offentligheten. For min del så fremstår dagens feminisme som en avleggs kjønnskamp, heller enn en retning som dreier seg om å jobbe for like rettigheter. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Hva er deres tanker rundt feminisme, da hovedsaklig vestlig feminisme?

 

Jeg har ingen problemer med feminisme, på to betingelser:

1. At de ikke forventer tiltak gjennomført med tvang.

2. At de ikke forventer at jeg skal være enig med dem.

 

Hva med grupper som "Femen" og "Pussy Riot"?

 

Folk får velge sine egne virkemidler, så lenge de ikke inkluderer vold eller tvang. 

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-245639

Norske feminister, sytete middelklasse-kvinner som trenger en hobby. Pluss noen venstreradikale individ blottet for evnen til refleksjon som gir menn skylden for alt og som på fantastisk kontra-logisk vis forsvarer hardt kvinneundertrykkende kultur fra muslimske land. Vestlig feminisme er i de nordiske land overflødig, har fremdeles et visst behov i USA og landene rundt middelhavet. Mens det er et skrikende behov for feminisme på det afrikanske kontinent, arabiske region og store deler av Asia.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-245639

 

Norske feminister, sytete middelklasse-kvinner som trenger en hobby.

 

Like sytende og hobby-manglende som folk som klager over feminisme på forum?

 

AtW

 

Nei, feminister er betydelig flinkere på syting. Spesielt siden de ikke har noe å syte for. For ikke å snakke om at feminister initierer syting flere ganger daglig. Heldigvis finnes det betydelig flere sympatiske, kjærlige, oppegående og reflekterte kvinner. En trenger ikke omgås feminister om en ikke vil!

Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789

Hva er deres tanker rundt feminisme, da hovedsaklig vestlig feminisme?

Hva med grupper som "Femen" og "Pussy Riot"?

 

Om jeg hadde vert en feminist hadde jeg skammet meg over femen og pussy riot. Det er akkurat slike organisasjoner som får folk til å mene at kvinner passer best bak kjøkkenbenken og i senga. Heldigvis for feminister er ikke alle sammen så dumme og holder seg til skikkelig aktivisme.

Lenke til kommentar

Jeg støtter Equality, ikke FEMinisme.

 

Dessuten, bare se på third wave feminister som skal låse mannfolka sine i chastity belts og slikt, siden vi ikke kan tenke på noe annet enn voldtekt. Videospill er bare der for at vi ikke skal voldta, osv.

 

Jeg ønsker og håper jeg kan bli gay, desverre ser ikke en penis bra ut for meg enda. Men det er nok ikke lenge til. Når man ser på alternativene .

 

EDIT2: Jeg prøver med vilje homseporno for å tenne på det, for å slippe unna kvinnfolkene. Det funker nok snart.

 

Jeg skulle ønske jeg tullet.

Endret av Dr Jones
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...