Gå til innhold

Post din AMD-OC her!


Anbefalte innlegg

Den viser riktig socket temp og den er altid høyere en core temp, som betyr noe i dette tilfelle, men den er kun nøyaktig på tempraturer på over 40, men det virker til å finne korekt socket temp. Har mailet med amd om saken,hehe. Desuten virker core temp også til en hvis grad, vist man ikke åpner kjerner, da fucker man til logaritmen som regner ut tempen( ja, den regnes ut, det er ikke noen fysisk sensor) men den virker på full load hos de fleste phenom cpuene ;-)

Endret av Ruarcs
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, da har jeg kjørt en stresstest på CPU og GPU samtidig, og coretemp viser maxtemp hos CPU på 69 grader med en offset på 11.

 

HWMonitor viser 58 grader per kjerne, og 65 grader på CPU.

NB viser 57 grader. Begge GPU (dual GPU kort) legger seg stabilt på 85 grader.

 

Hvis det du sier viser å stemme, så høres det mer ut som en driverfeil eller programvarefeil.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Nå står maskinen i vinduskarmen med CPU-vifte på fullt.BIOs listet 17 grader idle, HWMonitor viser 0.5 grader per kjerne og 11 på CPU, coretemp viser 11 gader på CPU med offset på +11.

 

Etter 20 min med prime95 large FFT, så ligger HWMonitor på 17 grader per kjerne og 25 på CPU. Coretemp ligger på 27 på CPU med ofset på +11.

 

Det blir spennende å se hva BIOS viser, noe jeg kan sjekke om 3 dager da jeg får tak i en RoG-kabel :)

Lenke til kommentar

hoi, lenge sia jeg har posta noe her nå, har hatt litt dalene interesse for overklokking de siste åra rett og slett fordi det har gått så lenge mellom oppgraderinene mine.

 

men jeg lurte på om det er noen her som har fx-8150 cpuen? jeg lurer nemlig på hvor mye den vil overklokke på luft med og uten voltøkning (sånn ca sef, vet jo at det varierer veldig) og om fsb'en lar seg overklokke eller om jeg kun må kjøre multip.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

hoi, lenge sia jeg har posta noe her nå, har hatt litt dalene interesse for overklokking de siste åra rett og slett fordi det har gått så lenge mellom oppgraderinene mine.

 

men jeg lurte på om det er noen her som har fx-8150 cpuen? jeg lurer nemlig på hvor mye den vil overklokke på luft med og uten voltøkning (sånn ca sef, vet jo at det varierer veldig) og om fsb'en lar seg overklokke eller om jeg kun må kjøre multip.

 

Hei.

 

Har AMD FX-8150, denne cpuen kan overklokkes til 4.3 GHz uten voltøkning, og med voltøkning regner jeg med at man kan få ut ca. 4.5-4.7 GHz. Klokket den her om dagen da ble hovedkortet grillet og jeg måtte skifte hovedkortet. Denne cpuen trekker fryktelig mye strøm kontra en Intel prosessor. Har ikke prøvd å skru noe på fsb'en, da dette ikke er nødvendig pga ulåst multip. Skal du overklokke denne anbefaler jeg å sette på noen ekstra vifter på hovedkortet.

Lenke til kommentar

takk for svar. hvis jeg kan få den opp på f.eks. 4,2ghz stabilt med alle kjernene aktive (samme hastighet som turbo, men turboen deaktiverer vel noen kjerner når den øker farta) så er jeg nok fornøyd med det sånn inntill videre.

 

når det kommer til kjøling på hk så har jeg et cosmos 2 kabinett med 10 kabinettvifter, hvorav 2 av disse blåser direkte på nedre del av hovedkortet.

 

jeg også planer om å bytte cpu kjøler og tenkte på en noctua dh14, men kanskje ch14 er lurere da siden den blåser lufta ned på hk?

 

edit:

uff jeg føler meg som en sikkerlig noob nå når jeg spør om disse tinga, er jo ikke så mange år sia jeg satt å pressa amd xp2500+ mobile cpuer det de klarte. 1,75v, 2,6ghz (på luft) og ram som tålte 3.5volt :p

det var tider det.

Endret av Spirre
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva har du satt den på? Volt og Hz? Hva er romtemp?

 

Bare for morroskyld, prøv å sett opp viftene på litt mindre agresiv settings, min erfaring er at man får veldig lite ekstra kjøling på å blåse hardt på disse små radiatorne. Max temp blir sånn "nogenlunde det samme" med mindre man har en veldig aggresiv klokk, og da burde man kansje hatt hakket bedre kjøling, og idle temp blir ikke så veldig mye høyere det heller.

 

På min gamle h20 620, som mange mener bråker mye, så har jeg satt vifta til å blåse på 50% på 50 grader. Den gikk aldri over 50 grader så den bråkte faktisk mindre en min kompis sin h20 920, selv om man her har smarte funksjoner som styrer viftehastigheten. Jeg koblet bare pumpen til pwfan(denne skal ha max strøm hele tiden ellers får man en surklelyd) vifta til cpufan og stilte den manuelt med autotune eller noe i den duren :-)

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Noen som vet hvor langt man kan presse Phenom X6 1055t? Har den nå på 3.4ghz,

Det kommer helt an på kjølingen din. Kjør prime95 over en periode, følg samtidig med på temperaturen på CPU, at den ikke overskrider 70 grader.

 

Ligger den under 70 grader kan du overklokke den mer. Husk at stabilitet også er viktig, så hvis maskinen stopper under prime95, så er ikke settingen din stabil.

Endret av dbass
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
  • 3 måneder senere...

Har et Asus Crosshair IV Formula (fra 2010) som skulle støtte FX CPUer med siste beta Bios (3029)... Iallefall delvis.

 

Kjøpte meg en FX-6300 som jeg håpet skulle ta over for 1090T på samme hovedkort men CPU lever desverre ikke opp til mine forventninger med dette oppsettet.

 

Uansett hvilken FSB, multiplier, VCORE etc. jeg mater inn så hopper multiplier opp og ned (under load) mellom x15 og hva enn jeg har satt den til.

Det kan se ut som det er noe med strømstyringen på hovedkortet som er fubar med denne biosen. Når CPU multiplier går ned går også VCORE ned. Har prøvd det meste uten hell, men løsningen har blitt å sette MP til x15 og FSB til 280 (Høyeste FSB jeg får boote med som også virker stabil).

 

Så resultatet for FX-6300 BE er så langt:

280x15 = 4200 MHz

VCORE = ~1.38V

RAM = 1866 CL10

NB Freq: 2528MHz

HT Link: 2528 MHz

osv.

 

Dette resulterer i Physics Score på 6418 og total 3DMark score på 8011.

 

Resultatet for X6 1090T BE var som noe slikt:

15*250 = 3750 MHz

VCORE: ~1.5V

RAM = 1866 CL10

NB Freq: ca 25xx MHz

HT Link: 25xx MHz

 

Dette resulterte i Physics Score på 7985 (+24,4%) og total 3DMark score på 9193 (+14,8%)

 

CPU gjør det en del svakere, men på merkelig vis gjør skjermkortet det ca 1,3% bedre (i FPS relaterte tester) med den nye FX-6300 CPUen...  :dontgetit: 
I spill har jeg ikke merket noe nedgang.

Har troa på at CPUen klarer nermere 5GHz, men det må bli med et annet hovedkort. Får sette et nytt Crosshair V Formula-Z på ønskelisten.

Endret av PantZman
Lenke til kommentar

Jeg vil anta at du har noen innstillinger feil i bios.

Cool n quiet : Av.

Amd turbo Cure : Av.

 

Så har man en del kalibrering av Cpu's spenning , dette kan man gjerne sette til medium / high. 

 

Test og gi tilbakemelding (og eller hva dine settings er).

Alt det der er deaktivert og prøvd både opp og ned. :hm: Men det skal sies at det er en del funksjoner som mangler i (beta) biosen på dette hovedkortet i forhold til nyere AM3+.

Har prøvd det meste av frekvenser og spenninger både høyt og lav. Uansett hva jeg setter multiplier på så vagler den mellom det angitte og x15.

Setter jeg multiplier på x15 og bare klokker med FSB så funker det som fjell helt opp til 280x15 = 4200MHz. Noe særlig høyere enn 280FSB så vil ikke PCen boote. Har prøvd det meste for å få høyere fsb, men 280 var vist en magisk grense...

 

Har i natt kjørt 9 timer Prime95 med 280x15 uten problemer eller MHz/multiplier drop. Prøver jeg å øke multiplier så er PCen garantert stabil i Prime95, men den vil switche ned til x15 og tilsvarende MHz drop med jevne mellomrom...

 

Tror jeg bare må peile meg inn på et nytt hovedkort med skikkelig støtte for CPUen. Sist bios fra Asus kom i 2012 eller noe så det kan tyde på de har gitt den opp.

Lenke til kommentar

Kan være at du har rett i det du sier.

Mange av de eldre hovedkortene sliter med nyere Amd cpu'er , hovedsakelig pga dårlig bios optimalisering.

Sitter på et Sabertooth FX rev 1.0 som må finjusteres litt mer enn rev 2.0 som klokker litt bedre , men i bunn og grunn er kjøleløsningen det som setter en stopper for meg på omtrent 4.5 Ghz ( maks klokk er opp mot 4.9/5 på min cpu) , men jeg kjører for sikkerhets skyld 4.3 til daglig bruk og justerer opp dette via AI suite ved behov.

Lenke til kommentar

Ser ut som FSB bunner på 282 med dette hovedkortet. Noe mer og PC nekter å starte.

 

Ser at Vcore er stabil nå med en multiplier på 15. Skal banne på at prøver jeg å øke den så vil Vcore også begynne å svaie opp og ned.

Endret av PantZman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...