Gå til innhold

Mat til den kinesiske vertsfamilien min


Annipanni

Anbefalte innlegg

Jeg er for tiden på utveksling i Hong Kong, og har påtatt meg å lage middag til vertsfamilien min i morgen.Problemet er at jeg ikke har peiling på hva jeg skal lage! Jeg tenkte noe som er litt typisk norsk/europeisk, og uten ris. Familien har to små barn, så maten må være litt barnevennlig. Det må være mulig å lage retten uten stekeovn, siden de ikke har det. Sist, men ikke minst må det være mulig å få tak i ingrediensene her. 

 

Er det noen som har forslag/anbefalinger?:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Taco? :D

 

Ellers er de jo glade i sjømat, hva med noe fisk eller skalldyr tilberedt på norsk vis?

Risgrøt eller lapskaus?

Taco går ann, det var smart! 

 

Jeg har tenkt litt på laks, så jeg kan kanskje finne en god måte å tilberede det på:)

 

Jeg tok med en pose med risgrøt fra Norge som de skal få smake på en gang i fremtiden. Problemet er at vi er så mange at det ikke er nok grøt til å spise det til middag. De spiser så sinnsykt mye her, fordi de bare spiser 3 ganger om dagen.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe problem å lage risgrøt av ris som det ikke kommer i den Norske pakken som det står grøtris på.

Det du trenger er hvit, rundkornet ris. Og siden du er i et land som faktisk gror denne typen ris så burde du kunne finne det. Men ikke bruk glutinous/sweet/sticky rice, det blir ikke det samme. Har lest at noen til og med bruker jasminris til grøt, men jeg vil tro den ikke blir like klissete som vanlig rundkornet.

Lenke til kommentar

Stemmer i for laks.

 

Du kan enten steke laksestykkene i stekepannen. (ferskfisk)Stek de med kjøttsiden ned i ca 1 min så snu rundt og la stykkene steke i ca 3 min med skallsiden ned på medium varme eller bare la de trekke i varmt vann i  ca 5-7 min.

 

Du trenger også å koke poteter. Å smelte smør til å helle over potetene er en bonus.  Rømme/sour cream er fint å legge over de varme laksestykkene. Kokte gulerøtter i skiver er flott å ha som tilbehør. Passende grønnsaker finner du sikkert ut av på egenhånd.

Endret av Glowman
Lenke til kommentar

Det er off topic, men kan du fylle inn litt mer info om hvorfor de ikke har stekeovn? Er ikke maten der stekebasert, har de noe tilsvarende, ...? Bare nysgjerrig

For det første har de ikke plass, og jeg tror heller ikke de har bruk for den. De har jo komfyr, og enten dampkoker maten på den, eller steker/friterer. De bruker utrolig mye olje!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...