Gå til innhold

ll


Dufen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bildet av USMC som heiser flagget på Iwo Jima er arrangert på samme måte. Samme med det sovjetiske flagget over Riksdagen.

Begge deler er blitt ikoner. Og begge flaggheisingene skjedde først uten fotograf tilstede for så å bli gjentatt foran kamera. Dette er jo egentlig litt det samme, er det ikke?

Lenke til kommentar

Problemet er forsåvidt ikke flyttingen av lik, guttungen var like død uansett hvor han lå. Problemet er forsøket på å manipulere folkeopinionen ved å endre virkeligheten. Ikke det at jeg personlig tror at det i dette tilfellet ville gjort noen forskjell om liket lå på en strand eller imellom steiner.

 

Det er en betydelig faktor å ta hensyn til. Tror dog en god del fotografer handler på at de vil ta et best mulig bilde og ikke har noe imot å manipulere området litt hvis det kan ha litt tyngre effekt. Et eksempel er dette bildet fra Krimkrigen hvor fotografen hadde bært kanonkuler ut fra grøfta og spredd de utover veien for bedre effekt.

 

roger-fenton-crimea-cannon-balls-e142246

 

http://petapixel.com/2012/10/01/famous-valley-of-the-shadow-of-death-photo-was-most-likely-staged/

 

Doofen tar opp spørsmålet om å respektere menneskene involvert i bildene, jeg tenker mer på hva bildet forteller. Som du sier så er det ikke noe særlig stor forskjell i historien om gutten skylt opp på stranda eller ved noen steiner.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Denne bildemanipulasjonen er et perfekt metafor for hvordan mediene og politikerne lurer europeiske folk for å skape sympati for deres ideologi og agenda.

 

Alan Kurdi bodde alle sine tre år i Tyrkia. De var trygge der. Og de hadde fremdeles vært i live om de ikke hadde risikert livet for velferdsgoder.

 

Dette er ikke sant.

 

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/En-dod-gutt-pa-stranden_-Aftenposten-og-ondskapsfulle-pastander-om-flukt_-trygghet-og-tenner-8155378.html

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er sant at han vokste opp i Tyrkia. Og båten la ut ifra Tyrkia. Stoler ikke noe mer på Radikal Portal enn jeg gjør Nynazister. Det vil si, ikke i det hele tatt.

Det får du lov til, sannheten er at bildet om at familien bodde i Tyrkia hele veien og var trygge der og de kun var på jakt etter velferdsgoder ikke er sant.

 

BBC sin versjon av historien:

 

http://www.bbc.com/news/world-europe-34141716

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Uansett er det strengt tatt likegyldig etter min mening, det er nok av andre døde barn som var på flukt. Om så familien skulle til Sverige for å fikse tennene, så viser bildet en reel skjebne til mange andre barn...

 

Bildet forteller om en realitet for mange, uavhengig av historien til det faktiske barnet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har bevisst ikke lest noen av historiene som skal bekrefte eller avkrefte opphav eller behov eller autensitet.

 

Bildet er et symbol på noe som vi vet skjer: Det er snart 10 000 mennesker som har omkommet som båtflyktninger i Middelhavet i de siste årene. Det tallet er reelt uansett hvor mye vi diskuterer enkeltskjebnene.

 

Og så er det som det heter i sitatet: "When one man dies it's a tragedy. When thousands die it's statistics." Vi klarer ikke å ta lidelsene innover oss uten eksempler, vi trenger bildene av Aylan/Alan for å fatte skjebnen til de 10 000.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Bildet er et symbol på noe som vi vet skjer: Det er snart 10 000 mennesker som har omkommet som båtflyktninger i Middelhavet i de siste årene. Det tallet er reelt uansett hvor mye vi diskuterer enkeltskjebnene.

 

 

Antallet båtmigranter og drukninger har økt drastisk i takt med at Europa har signalisert at vi vil ta imot fler. Er det noen som har ansvar for antall drukninger så er det organiserte kriminelle og Angela Merkel. Det holder ikke å være velmenende. Man må ha hodet på rett plass og tunga rett i munn.

Lenke til kommentar

Om det stemmer at de levde trygt i Tyrkia vil jeg påstå at det er et viktig moment i debatten. Mennesker er faktisk villige til å utsette seg selv og andre for store farer om de tror belønningen i andre enden er stor nok, og det er ikke vanskelig å forstå at folk som lever trygt, men kummerlig, ønsker å skape et bedre liv for seg selv og sine barn. At en viss andel av de som kommer, og de som ikke kommer frem, til Europa kunne vært trygge i land nærmere Syria, men utsetter seg for store farer i håp om et bedre liv synes jeg burde føre til en større innsats for de som befinner seg i nabolandene, uavhengig av hvilke tilbud vi gir i Norge. 

 

Kombinasjonen de dårlige forholdene i nabolandene og løftene/ryktene om et bedre liv her fører til at mennesker legger ut på farefulle reiser og dør. For meg virker det å virkelig gå inn i nabolandene med store midler og mannskaper for å gi flyktningene som kommer dit et liv og tilbud, utover ren overlevelse, som en nødvendighet om vi ønsker å unngå at mange flere små barn blir skyldt i land rundt Middelhavet. Så kan man se på tiltak for å gjøre den farlige reisen mindre attraktiv når en slik ordning er på plass. Dessverre tror jeg ingen er villige til å gjennomføre en slik innsats.

 

edit. dårlig tegnsetting.

Endret av herzeleid
Lenke til kommentar

http://www.dagbladet.no/2015/09/09/nyheter/utenriks/flyktninger/syria/middelhavet/41011658/

 

Nå viser det seg, ikke overraskende, at gutten ikke var blitt flytta likevel. Det var broren som blei funnet blant steinene.

 

Moren til guttene druknet også, i tragedien.

 

Forøvrig er denne debatten nok et eksempler på hvordan en del der ute leter med lys & lykt for å finne noe mulig nedsettende om flyktningene. Liksom om å gjøre å demonisere eller fremstillede som utakknemlige osv.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...