Gå til innhold

Hvor i landet får en taxisjåfør best lønn?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tidligare har det vell vært nemnt at Stavanger/Sandnes er ein av dei meir attraktive plassane å kjøyre taxi, dette på grunn av at oljeindustrien genererer ein del bedriftskundar som farter fram og tilbake i området i tillegg til at det er ein forholdsvis stor by.

 

 

Sidan mange taxinæringa består av mange små og uavhengige aktørar så trur eg det er vanskelig å finne god statistikk på kva enkelt sjåfør i dei forskjellige områda faktisk tjener per tur. Det blir nok ikkje blir samla inn nok detaljert data frå kvar enkelt sjåfør til at det er lett å seie noke om kor mykje kvar enkelt sjåfør sitter igjen med. Faktorane som ein må ha oversikt over er lønnsutbetaling per måned, antall timar tilbringt bak rattet og antal timar der ein har vært tilgjengelig for oppdrag med utan å kjøyre, samt kor mykje tips ein normalt får. Deretter må ein samanlikne dette med kva andre arbeidstakarar i regionen tjener.

Ein av grunnane til at taxisjåførar i Stavanger får greit utbetalt har vell også med at lønnsnivået er generelt høgt i regionen og at boligutgiftene også er høgare? Ein sjåfør i meir grisgrente strøk som tjener mindre har kanskje betre kjøpekraft fordi vedkommande har langt lavare buutgifter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...