Jump to content

MiniTrollet

Medlemmer
 • Content Count

  154
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 :)

Recent Profile Visitors

1162 profile views
 1. Ja, jeg er seriøs. På hvilken måte er det bedre å ta et par øl, kvelden før, kanskje 16 timer før en vakt, enn å røyke en joint? Sålenge man er rusfri et visst antall timer før en vakt bør jo ikke det ha så mye å si, hvis man ser på rusvirkningen av de nevnte stoffene sammenlignet.
 2. Hvor ofte blir det tatt urinprøver på rusmidler for lokførere? ved helsetest og oppstart eller jevnlig? Eller ikke i det hele tatt? Dersom man røyker en joint eller 2 på fridagene sine, og om dette blir kontrollert.
 3. Fikk dette svaret fra skolen: "Hei, dersom du har matematikk 2P dekker du kravet til matematikk. Vi ser på karakteren i faget 2P når vi tildeler rangeringspoeng. I 2020 kommer fagskolen inn under samordna opptak. Opptaksreglementet må revideres før opptaket i 2020, det er derfor litt vanskelig å svare generelt om hvilke kvalifikasjoner som skal til for å komme inn neste år. Jeg anbefaler deg å kontakte oss igjen i august; da har vi mer informasjon om fremtidige opptak." Jeg synes det er litt merkelig at de skal endre opptakskrav, og ikke kan si noe mer enn det. Det gjør det jo vanskelig for elever som velger videregående nå på bakgrunn av at de vil inn der.
 4. Hei igjen, jeg vurderer nå å gjøre omvalg og begynne på videregående på nytt, og ta fagbrev. Jeg skjønner man må ha fagbrev innen et teknisk fag, og TIP, elektro og anlegg nevnes spesielt på lokfører kravene. Jeg vurderer å gå transport og logistikk. Både TIP og service og samferdsel leder til transport og logitsikk på vg2. Har mest lyst å gå service, men kan jeg det og oppfylle lokkravene? så lenge jeg går transport på vg2
 5. Jeg går helsefag med studiespes :-) En siste ting jeg lurer på er hvilken matte og fysikk jeg evt må ha. Jeg ser det står matte 220 årstimer, jeg har 2P matte nå, ser de bare på den da eller ser de også på 1P karakteren fra i fjor? Og fysikk (140 årstimer) er det fysikk 1 eller fysikk 2 jeg må ta opp?
 6. takk. Tror jeg kan fullføre helseløpet siden jeg har matte 2p med påbygg, også kan jeg ta fysikk som privatist. Ser det er rangering med poeng for opptak. Er det bare disse fagene (matte, fysikk og norsk) de ser på? Så egentlig nå kan jeg bare fokusere på og få 5 eller 6 i disse og så lenge jeg består de andre fagene (helse, engelsk osv.) så er det greit?
 7. Hei, jeg står ovenfor et litt vanskelig valg og lurer på om noen kan hjelpe meg. Jeg går nå vg2 Helsearbeiderfag, men føler jeg har valgt helt feil, da jeg nå har mer lyst å bli lokfører. Da må jeg såvidt jeg forstår starte på vg1 igjen og ta fagbrev innenfor et teknisk fag. Det som interesserer meg mest hadde vært å ta fagbrev som yrkessjåfør. Det finnes jo 2 vg1 løp som fører til transport og logistikk, det ene er teknikk og industriell produksjon, som jernbaneskolen sier de søker etter fagarbeidere innen, og service og samferdsel, som interesserer meg mer. Kan jeg gå service vg1 også vg2 transport og likevel søke opptak på jernbaneskolen senere? Hvor stor sjans har jeg for å komme inn der med et fagbrev? Beklager mye rot, men håper noen kloke hoder kan hjelpe meg :-)
 8. Takk for svar, noen som vet hva slags ruter man pleier få på mc der ute, mest by eller landevei? Tenkte ta meg en tur ut før oppkjøringsdagen å se meg litt rundt i sentrum, og evt. andre aktuelle steder
 9. Ingen? Lurer på en ting til, når man skal til venstre i en rundkjøring, ligger man jo først i innerste fil, og må bytte til høyre før man kjører ut. Når skal man bytte til høyrefelt? Eller skal man bare kjøre fra innerste feltet og rett ut av rundkjøringen?
 10. Endelig har jeg fått oppkjøring i lillestrøm på lett mc, 28. juni. Har knapt vært i lillestrøm før, og lurer på om noen har kjørt opp der på mc? Vet at rutene endres stadig, men hvis noen vet om det er noe som går igjen, har noen tips, eller vil dele erfaringer, så hadde det roet meg ned. Er mildt sagt nervøs allerede og det er nesten 3 uker til haha. Takk på forhånd!!
 11. Problemet er å få leid sykkel der. Kjøreskolen min er ikke veldig gira på å kjøre syklene så langt for at jeg skal få kjøre opp
 12. Ja er inne å sjekker hver dag både billingstad, risløkka og lillestrøm, meen ingen som avbestiller. Når på døgnet tror du det er lurt å sjekke?
 13. Hei alle! Jeg har fått oppkjøring på lett mc den 24. juli, men er ferdig med opplæringen hos trafikkskolen allerede 11. juni. Sjekker etter avbestillinger hver dag (billingstad og risløkka), men er aldri noen som avbestiller når jeg sjekker virker det som. Noen som har erfaring med dette, og vet de beste tidspunktene f. eks å sjekke, eller noen sykt glupe triks for å fremskynde oppkjøringen litt?
×
×
 • Create New...