Gå til innhold

Finne første IT- eller utviklerjobb som nyutdannet


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er nyutdannet som dataingeniør (Bachelor) og har søkt etter jobb i 3 måneder - bor i Oslo. Fra studietiden har jeg mest erfaring med utvikling og det er det jeg ønsker å jobbe med, men jeg er åpen for andre jobber og erfaringer innen IT. Hittil har jeg vært i 3 intervjuer med rekrutteringsselskaper angående jobber jeg har søkt på, men det har ikke ledet noe sted.

 

Jeg har funnet jobbene jeg har søkt på via Finn, Teknojobb, Academic Work og LinkedIn. Det utlyses sjelden jobber for nyutdannede. Er det andre steder jeg burde gå? Jeg har sett at mange bedrifter legger ut ledige stillinger på sine nettsider. Hvordan kan jeg komme over slike enklest mulig?

 

Har dere noen ideer for hva jeg burde gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utvid søkeområde ditt utenfor Oslo, opplev Norge. Ikke vær bekymret for å ta midlertidige prosjektstillinger. Bo billig, spar opp penger, flytt tilbake til Oslo og kjøp deg en leilighet når du har mer erfaring. Forsøk å ikke ta til takke med driftstilling om du ønsker å jobbe med utvikling, da blir det bare vanskeligere å bytte tilbake til utvikling senere fordi du fortsatt mangler riktig erfaring og ikke lenger er nyutdannet.

Endret av rockPaperScissors()
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Heisann

 

Da jeg først begynte å søke var jeg interessert i å flytte til Bergen (eller en annen by), og søkte på flere jobber, men fikk avslag på alle. Det gjorde at jeg etterhvert fokuserte på Oslo, der det var flere jobber. Men når jeg tenker på det, kan jeg fortsette å søke på jobber utenfor Oslo i tillegg.

 

Jeg har ikke sett noen midlertidige stillinger på en god stund. Blant de få jeg har sett, var det snakk om erfarne utviklere, men jeg skal holde utkikk etter muligheten.

 

Hva tror du om startups eller liknende engasjementer? Jeg har vært interessert i det, men mistenker at min kompetanse ikke er av interesse for noen for øyeblikket.

 

Takk for tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar

Hei! Arbeidsmarkedet nå er litt "merkeleg", alle skal ha senior og ingen vil betale eller legge til rette for "remote work" eller investere i nyutdanna personar. Så har du f.eks Stavanger kor eg bur, kor det er omtrent klin umogleg å leve som Javautvikler idag. Men kan du(og liker å jobbe med) SharePoint /C#.Net så er det veldig lett å finne seg ein arbeidsplass.

 

Nå er det sånn at 90% av alle IT jobber i Noreg er i Oslo og det burde være ein grei sak å finne seg ein jobb der nesten uansett kva du kan.

 

Eg kan ta ein kikk på CVen din, og gi deg ein tilbakemelding. Ein god CV er kjempeviktig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ville fokusert på å søke til konsulentselskapene. For å vokse så behøver de flere hoder. De leter konstant etter både nyutdannede og erfarne. Det ansettes færre med kun bachelorgrad, det er muligheter riktignok. Mulig du er litt sent ute til traineeprogrammene som starter til høsten men ville sjekket opp hvert firma.

 

Vi skal ansette typ 45 nye bare i år.

 

Snakk også med folk du studerte med og som har jobb, er veldig mange som får en snarvei til intervju den veien. Jeg har fått sommerjobb og fast jobb 2 ganger ved hjelp av nettverk (forskjellige firma).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

LordjOX

Takk for mange gode ideer. Jeg har funnet noen ledige stillinger hos konsulentselskapene som jeg skal prøve meg på, og tar kontakt med de jeg kjenner.

rockPaperScissors()

Wow! Det virker interessant. De ansetter bare nyutdannede i Bodø og Tromsø, men det er bare spennende. Takk for tipset. Søkte nettopp.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvis du kan frontendprogrammering (HTML/Javascript) og PHP kan du søke på jobb i vårt reklamebyrå, la ut annonse på dette forumet i går.

 

Våre prosjekter er stort sett korte, noe jeg synes er en stor fordel i forhold til å jobbe på monolitiske prosjekter. Hvis du kommer fra en bra bachelor-utdanning bør de ha gjort deg til en potet, en som kan brukes til alt og kan tilegne seg nye ting raskt.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hvis du har søkt i månedsvis uten hell bør du ta en skikkelig runde med hvordan du fremstiller deg selv både på CV og i intervju. Det skal normalt sett ikke være noe stort problem for nyutdannede å få seg jobb i oslo. Ta deg noen runder på nett og les om dos & donts på intervjuer, forbered deg på spørsmål, utarbeid en ny CV osv. Vurder muligens å ta jobbsøkerkurs. Push på hos bemanningsbyråene som Experis, AcademicWork osv. Var slik jeg fikk min første jobb for noen år siden som webutvikler rett fra skolebenken.

 

Alt ligger i forberedelsene!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...