Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Trekt visdomstann og smerter i etterkant, hjelp...


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg var hos tannlegen på onsdags ettermiddag og fikk trekt en visdomstann nede i kjeven. Det jeg lurer på er hvor ofte jeg kan ta smertestillende, sliter med søvn og er vell allerede over anbefalt grense for daglig dosering. Smertene har bare blitt verre siden onsdag og hevelsen i kinnet har blitt større.

 

Har klart å få i meg litt drikkeyoghurt og litt potetmos siden onsdag :/ Mao. ikke noe særlig å skryte av, og jeg på mann 23 år og 75kg med god forbrenning sulter for å si det slik :-P

 

Har diverse liggende av smertestillende, paralgin forte (som ikke hjelper), 1 grams paracetamol og 500mg paracetamol.

 

Største problemet er nå smerter.. 1 grams paracetamol hjelper i 2 til 3 timer før smertene er på maks igjen. 500g hjelper i ca 2 timer og paralgin forte hjelper så si ingenting. Og her kommer jeg litt kort i forhold til bruksanvisningen, 4 - 6 gram med paracetamol i døgnet er ingenting :/ Hvor mye kan jeg ta før det potensielt kan bli farlig, og da med søvnmangel og tom mage...

 

Og til slutt, burde jeg ringt ned å hørt med tannlegen da smertene kanskje burde ha blitt mindre og ikke mer?

 

Anonymous poster hash: 78699...98f

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg gjorde noe slikt, jeg var på kjevekirurgisk og opererte ut siden tanna vokste rart osv, men der sa de at til slike ting så anbefalte de ibux til tann smerter og slike relaterte ting, jeg fikk 600mg ibux på resept, men jeg tok bare 4stk over 2 dager så har en del til overs, lol.

Men de sa jeg kunne ta en 600mg ibux og en 500mg paracet når jeg skulle sove, men fikk ikke lov til å ta mer enn en ibux om gangen.

 

Men man tar vel 1-2 tabletter hver 6-8 time, er vel noe sånt som står på slike ting tror jeg.

Endret av meg0709
Lenke til kommentar

Det var bra at du ikke slet med smerter, samboeren min slet heller ikke så mye med smerter :-)

 

Smertene hadde sikkert vært borte om ikke siden av munnen var så håven. Får ringe og høre om de har en ide om hvordan jeg kan få ned hevelsen eller om de kan se på det. Hadde vært deilig å få åpnet munnen mer enn å få inn teskjeer med yoghurt og kanskje til og med fått igjen munnen uten å skrape borti siden av munnen med tennene.

Endret av Sennepo
Lenke til kommentar

Ring og hør. Jeg mener å husket at jeg ble bedt om å ringe dersom smertene ble veldig store i etterkant av at jeg opererte ut en visdomstann. Jeg hadde riktignok ingen smerter i det hele tatt, men tok likevel noen paralgin forte før bedøvelsen gikk ut for å være føre var. Ble en morsom kveld :p

Lenke til kommentar

Ja, dette høres ikke normalt ut. Ta kontakt med tannlegen din med en gang.

 

Jeg har trukket fire visdomstenner. To av de måtte opereres ut, på to forskjellige tidspunkt. Begge gangene tok jeg en Ibux (400mg) et par ganger før jeg la meg, og et par Ibux dagen etter når jeg kjente at det begynte å verke litt. Men etter det var det ikke nødvendig, og de første dagene etter kjente jeg det kun hvis jeg ved et uhell tygget eller lignende på den siden.

 

De to som kun ble trukket, kjente jeg ikke noe smerter fra etter at bedøvelsen gikk ut (så vidt jeg kan huske, mulig jeg tok én Ibux... det er en del år siden).

Lenke til kommentar

4 - 6 gram med paracetamol i døgnet er ingenting :/ Hvor mye kan jeg ta før det potensielt kan bli farlig, og da med søvnmangel og tom mage...

Ingenting? :omg: Det er langt over maks døgndose (1,5 gram). Skal du over 1,5 gram/døgn må det avtales spesielt med legen (ikke tannlegen). Legen kan sikkert tillate et lite brudd på maks døgndose i 1-2 dager eller hvis du veier godt over det dosen er beregnet for og legen samtidig har vurdert levdra di til å være i god stand til å takle det. Spiser du så mye som 4-6 gram/døgn så er du trolig langt over det legene noen sinne vil tillate. Du setter deg selv i fare for å få leversvikt. Det kan være dødelig og det kan gi varig leverskade. Du bør droppe paracetamolen øyeblikkelig og ikke ta mer før det har gått mange døgn, kanskje en uke. Ta også kontakt med legen og fortell hvor mye du har spist. Det kan hende du må inn på overvåkning eller bør være veldig obs på symptomer på leversvikt. Som sagt, få avklart dette med legen snarest!

 

Tannpine må rett og slett komme i andre rekke, men få sjekket som Dragavon sier om du har fått infeksjon i tannkrateret.

Lenke til kommentar

Skal inn nå, får se hva som skjer. På tlf ville hun se og kanskje gi meg noe sterkere enn paralgin forte. Ibux og paracet kanskje til natta. På boksen med paracet på 1 gram står det 4 stk fordelt på 24timer. Så at jeg kanskje har oversteget de 4 og tatt over 6 burde vell da gå greit med unge friske meg :-) Har disse paracetene fra tidligere skade om noen lurte.

Lenke til kommentar

Da er jeg hjemme igjen, det var heldigvis ikke noe betennelse i såret. Det var litt sårt og ganske håven. Fikk nå en antibiotika kur (apocillin) som skal tas i en uke. Siden hverdagslige ting var vanskelig å gjennomføre fikk jeg også med meg Tramadol Actavis 50mg som jeg kunne prøve. så da får vi se, jeg prøver meg vell med den nye smertestillende før middag og ser hvor lenge den lindrer. Også heller prøve å holde meg unna paracet da jeg har brukt en del mer enn det som er anbefalt :-)

Endret av Sennepo
Lenke til kommentar

Når jeg var inne så la de nedi en slik remse, akkruat som noe filt greier med antibiotika på som tannlegen fjerna etter en uke sammen med stingene, men jeg var også hoven å klarte ikke lukke munnen ordentlig de 2-3 første dagene etter operasjonen så blei mye delvis knusing av mat og riving av maten med tunga også svelge litt store biter hehe, aller verste var når det hadde gått 2-3 dager når hevelsen var nede, da klødde det som bare faen i helvete i 2 dager, var hakket før det bar inn på en eller anna psykisk akutt klinikk, var hakket før det klikka for meg, satan som det klødde, men klør det så gror det, er det ikke det som sies da, hehe.

 

 

Men som sagt over her så burde du vel kanskje ringe legen også snakke om hvor mye du har tatt av smertestillende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...