Gå til innhold

Evolusjon vs. kreasjonisme (debatt for og imot evolusjonsteorien).


Gjest medlem-141789

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
HvemFormetMeningeneDine skrev (1 time siden):

Takk, endelig en som tok poenget. 

Dette har vært åpenbart for alle hele tiden. At du fortsatte å ri det som et poeng/spørsmål gjør at ingen forstår hva du spør om, dersom du ikke forklarer litt. Altså, folk i tråden tok det for gitt at du ikke rir et gammelt poeng som har blitt besvart flere ganger, og da du ikke forklarer noe som helst noen gang så fikk ingen vite hva du ville frem til. Men du ville visst ikke frem til noe. Du ville bare repetere noe gammelt. Da vet vi det hvertfall.

Endret av fokkeslasken
  • Liker 1
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (1 time siden):

Takk, endelig en som tok poenget.

Det er ikke noe poeng å ta her. Du kan ikke med egne øyne observere noe som skjer over millioner av år, og det er heller ikke nødvendig for å bevise evolusjon. Såpass må en kunne forvente fra noen som hevder å ha en mening om prosessen.

Det hjelper heller ikke å gjentatte ganger sitere en fyr fra 2016, som åpenbart ikke har skjønt en tøddel av forskningen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (1 time siden):

Takk, endelig en som tok poenget. 

Men har du tatt poenget når du siterer en såpass absurd kravliste som din egen religion ikke er i nærheten av å oppfylle? 

Det kanskje beste beviset for evolusjon er det at den kan brukes til å komme med novel predictions, altså å forutsi nye, uoppdagede hendelser eller oppdagelser. 

De tre viktigste er:

1. (selvsagt) alle mellomledd som forusties at bør finnes, og så har blitt funnet på rett sted og i rett jordlag ut fra forutsigelsene. 

2. Menneskets kromosom 2

Det har lenge vært kjent at mennesket har ett kromosompar mindre enn de nære ape-slektningene. Dette måtte i følge evolusjonsteorien bety at to kromosompar har smeltet sammen til ett hos mennesket. 

Når vitenskapen kom så langt at man kunne studere innholdet i kromosomene, var det akkurat dette man fant: Mennesker har ett kromosompar mindre fordi nr 2 er smeltet sammen av to andre. 

3. Endogene retrovirus:

Retrovirus er virus som bygger seg inn i dna-et vårt, og dermed er unike spor i DNA. Noen av dem har absolutt ingen effekt, mens andre faktisk kan bidra positivt. Dette er unike "fingeravtrykk" i dna-et. 

Evolusjonsteorien forutsier at mennesker vil måtte ha de aller fleste slike retrovirus felles med de nærmeste slektningene, og når dette ble vitenskapelig undersøkt, fant man at av menneskers 211 retrovirus, var 208 delt med sjimpanser (hvis jeg husker tallene rett). 

 

Alle disse tre er altså eksempler på at man i følge evolusjonsteorien forutsatt hva man måtte finne, og så fant det senere, noe som er blant de beste bevisene for en vitenskapelig hypotese. 

 

Det er interessant at @HvemFormetMeningeneDinekommer med en kravliste, som hans religiøse tro ikke er i nærheten av å oppfylle. Det viser jo at kravene ikke er basert på en redelig og oppriktig standard for bevis, men at man har helt forskjellig standard for det man allerede tror på, og det man ikke vil godta. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (3 minutter siden):

Trenering 

Trenere er å forhale, trekke (en sak) i langdrag for å vinne tid.

https://snl.no/trenere
 

Kom heller med bevis for en art har blitt til en annen art. 

 

Dette nærmer seg komedie. Det virker som du har forstått like lite som han som lagde den famøse 2016-posten.

Å begynne fra begynnelsen igjen er helt uaktuelt og fører med stor sannsynlighet ikke til noen økt forståelse fra din side. Tydeligvis duger ikke dinosaur til fugl som "bevis" for deg, noe som er et godt eksempel på makro-evolusjon. Da er det håpløst å ha noen videre diskusjon med deg, desverre.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (35 minutter siden):

Seriøst?

Her er svaret: Dine stråmenn.

For det er nettopp dette du vil. At noen skal bevise dine stråmenner. Du ignorer bevis du får. Du nekter å gå i dialog om hva DINE meninger er i frykt for å bli satt fast og må innrømme noe du så hardnakket benekter. Du lager senario som ikke er løselig med dine betingelser. Du følger ikke vitenskap men har en egen forskrudd forestilling om hva det er. 

Seriøst !!

  • Liker 8
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (6 minutter siden):

 

Synd du ikke forstår hvor ufattelig ironisk det der var.

Jeg har prøvd å få deg til å svare på en Ja/Nei spørsmål over flere sider. 
Du er pissredd og trener saken som du var 10år.

Dette også etter å ha fått forklart HVORFOR det å svare på spørsmålet er viktig med tanke på din egen problemstilling. 

Men du er ABSOLUTT ikke interessert i å belyse det du sier du ønsker svar på. 

Selvfølgelig er det for du er livredd for å må erkjenne å ta feil. Men slapp av, frykten er grunnløs.. Når du har erkjent dette ser du lyset og alt faller på plass.

Endret av Ribo
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...