Gå til innhold

Hvordan få en "gyllen tone" på bildene?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Litt vanskelig å forklare helt hva jeg mener med "gyllen tone", men hvis dere sjekker ut denne fotografen vil jeg tro dere forstår hva jeg mener:

https://secure.flickr.com/photos/75571860@N06

 

Først trodde jeg man måtte få motivet i skygget og sola bak (eller mot deg), men hun (fotografen) klarer å få bildene veldig gylne uansett.

 

Jeg bruker forøvrig Canon EOS 700D, har standardobjektivet og et Tamron 70-300mm VR.

 

Takker for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Foto handler om fire elementer; lys, subjekt, komposisjon og ide. Til selve eksponeringen er lyset helt avgjørende for å kunne få til de tre andre elementene.

 

Som du ser av bildene til Elena, så er nesten uten unntak solen lavt, både fordi lysvinkelen blir mer spennende men også fordi lyset fra sola da er litt "svakere". Altså må du opp om mårran eller legge deg sent...:-)

 

I tillegg har Elena tydelige subjekter. En betrakter vet hva hun tar bilde av. Komposisjonen er fin der hun plasserer hovedelementet i spennende relasjon til andre elementer. Også har hun en ide hun vil formidle, slik jeg oppfatter det handler det om stemning i all hovedsak knyttet til hennes barn.

 

 

Jeg forstår at du er mest opptatt av det gyldne lyset, men ikke heng deg alt for mye opp i det. Det lyset finner du altså om morgenen og om kvelden. Men ikke la det lyset overskygge de andre tre elementene...:-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Helt klart lagt på filter i post. Noen ser delvis sepia-tonet ut, men det fins utallige lignende varianter der ute. Noen ser ut til å ha filtrert mer på noen farger, andre ser litt pushet ut. Raw er også helt klart en fordel. Bildene i linken var forøvrig flotte, men de kommer ikke sånn rett ut av kamera.

Lenke til kommentar

Takk for svar så langt. Jeg tar alltid bilder i RAW(+JPEG), og vet (selvfølgelig) at bildene må behandles/redigeres. Spørsmålet handler vel mer om hvordan. Jeg bruker hovedsakelig Lightroom når jeg redigerer, og såvidt jeg vet har ikke Lightroom noen filtre? Kan evt. bruke filtrene til Picasa etter jeg har behandlet dem i Lightroom.

Og som noen sier, bildene hennes er utrolig fine ja. Mye følelser og inntrykk i nesten samtlige av bildene.

 

Får prøve meg litt fram, får komme meg ut en sen ettermiddag :)

Lenke til kommentar

Som du ser av bildene til Elena, så er nesten uten unntak solen lavt, både fordi lysvinkelen blir mer spennende men også fordi lyset fra sola da er litt "svakere".

Enig med rogkas, dette er et viktig element, og på veldig mange av de er også motlys slik at solen er i eller litt utenfor bildet og (på mange) gir litt flare. Som de andre også påpeker kan dette kombineres med etterbehandling for å forsterke effekten. Presets og/eller manuelle justeringer av hvitbalanse bidrar, men har du ikke et bilde som er egnet for denne behandlingen å starte med vil det lett se kunstig ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...