Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2015


I16

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Jeg vil ikke anbefale folk å tenke for mye på å jobbe deltid i B2, med mindre det er absolutt helt nødvendig av økonomiske årsaker. Selv tok jeg 14-15 frivillige ekstravakter i politiet iløpet av B2, og fikk oppleve og lære enda mer. Det var typisk nok disse vaktene det skjedde mest på. Bruk praksisåret for alt det er verdt, bli med på øvelser, kjør med andre enn din veileder osv. Som sagt, jobb på siden kun dersom det er helt nødvendig.

 

Hvordan i huleste skal man kunne overleve på 7000 kr i mnd om man er nødt til å betale for bolig, mat, treningsfasiliteter, mobilregning osv under B2 om man ikke jobber ved siden av? Det regnestykket går ikke opp om man havner i noe som ligner på en by i Norge. 

 

 

Det er dessverre trangt for mange. Det er endel som dessverre også blir "tvunget" til å svi av oppsparte midler for å kunne ha en tilnærmet normal hverdag. Det var en del på mitt kull nå i B1 som betalt oppimot 5000 i husleie. Har man da en stygg uvane som det å snuse (gjør det selv), prøver å holde seg til et bra kosthold, og i tillegg har lyst å være med ut på byen en helg i mnd, så er man fort over på minussiden allerede før man har kommet halvveis i mnd. 

 

Nå skal sant sies at en god del også jobber ved siden av, inkludert meg selv. Her kreves det ikke en slik godkjenning som kreves når man er i B2 (Men man blir sterkt frarådet å ta jobber som taxisjåfør, vekter, ordensvakt, bartender osv).

 

Som det har vært nevnt tidligere i tråden (sikkert 20-30 sider siden), så er jeg enig i at det akademiske nivået på PHS, i forhold til andre høgskole/universitetsutdanninger, er ganske lavt. Møter man opp på alle forelesningene så trenger man ikke lese så mye hjemme (med unntak av i eksamensperiodene før jul og i mai). Man har altså nok fritid til å både trene og jobbe iløpet av nesten hele B1. 

 

Når det kommer til trening, så har man greie fasiliteter ved PHS for å trene, og alle (?) skolene tilbyr også/har basseng som man kan bruke gratis for å trene til svømmetesten som er i midten av B1. Når man kommer ut i B2 har jeg forstått det sånn at man har fri tilgang til å bruke treningsrommet på stasjonen (vet det er treningsrom på mange, om ikke alle politistasjoner, men er nok ganske tynt ved en del lensmannskontor). 

 

Skal som sagt selv ut i B2 nå til høsten, har en del oppsparte midler, men er fortsatt spent på hvordan regnestykket skal gå opp. 

 

Ønsker dere søkere lykke til!  :grin2: Ikke lenge igjen til 20. juli nå! 

Protip: i fjor ble resultatet lagt ut på samordna allerede 16.-17. juli, så følg med når det begynner å nærme seg!

Lenke til kommentar

Ser at det er kantine på skolene. Noen som kan si noe om kantinen i Stavern? Kan man kjøpe middagsklippekort, hvordan er maten og prisen? Hvordan pleier det å være i lunsjpausene? Og finnes det mulighet for å se hvordan fjorårets B1 timeplan i Stavern var?

Kantina i Stavern er himmelsk. De har tatt i bruk den gamle låven siden messa ble truffet av lynet. Man kjøper et måltid til 50kr og spiser da så mye man orker. Dette gjelder lunsj og middag. Skal du bare ha salat koster vel dette 30kr. Samme med frokost.

 

Veldig godt utvalg og fantastisk mat. Var der selv på kurs i 3 uker i løpet av B2. Ser ut som mange tar lunsjen sin der.

 

Når det gjelder timeplanen er vel denne taushetsbelagt så den legges ikke ut.

Lenke til kommentar

Dere, jeg har lurt litt på "kvoteringen" dems, med tanke på feks hvor mange jenter og hvor mange 20 åringer de tar inn. Jeg er selv jente og 20 år, og er redd vi blir "nedprioritert" litt, og det er jo forståelig. Men nå som de sier at kun karakterene teller fra og med nå - ville jeg vel eventuelt mottatt mailen tidligere i uken om de ikke "hadde plass eller behøvde" meg, om dere forstår hva jeg mener?

Lenke til kommentar

  • Kvoteres jenter, minoriteter og samer inn på Politihøgskolen? 

     

    Ingen søkere kvoteres inn på Politihøgskolen på bakgrunn av kjønn eller etnisk bakgrunn.

     

    Kilde: http://www.phs.no/studietilbud/bachelor/ofte-stilte-sporsmal-om-soknaden/

     

    Det er kun karakterer som gjelder fra nå. Har du ikke mottatt mail om uegnethet er det kun karakterene din som står mellom deg og en politistudenttilværelse.

Lenke til kommentar

Alder skal ikke ha noe å si så lenge du er godtkjent og har gode nok karakterer. Jeg vet om mange som har kommet inn året de fylte 20.

 

Det er ikke noe du bør tenke på engang. Om du ikke skulle komme inn pga alder ville dette skjedd under intervju og gruppeøvelse hvor du ville vært umoden om det var tilfellet.

Endret av ButterChicken
Lenke til kommentar

Har 4,6 i snitt etter vgs, men har fullført førstegangstjenesten i tillegg som egt tilsvarer 0,2 ekstra. Problemet er at det ikke er oppdatert på SO, så vet ikke om det er kommet med..?

Bevis på fullført førstegangstjeneste skal du sende inn med følgesskjema, så om du ikke har gjort det, så kan du ikke regne med å få de tilleggspoengene.

Lenke til kommentar

 

Har 4,6 i snitt etter vgs, men har fullført førstegangstjenesten i tillegg som egt tilsvarer 0,2 ekstra. Problemet er at det ikke er oppdatert på SO, så vet ikke om det er kommet med..?

Bevis på fullført førstegangstjeneste skal du sende inn med følgesskjema, så om du ikke har gjort det, så kan du ikke regne med å få de tilleggspoengene.

 

Hvis du har sendt det inn ville jeg sendt mail og hørt med PHS eller SO om de har tatt det med i utregningen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...