Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Haster! Mazda 5 uten antydning til olje?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vi har en Mazda 5 2007 mod som vi skal på tur til Bergen med i morgen. Tenkte i den forbindelse at det sikkert var kjekt med en peiling av olje. Oppdaget så i går at oljen tilsynelatende viste under min (under det nederste hullet), så fylte da på 0,6 liter til og begynne med og sjekket igjen i dag. I dag viser peilepinnen knapt antydning til olje?? Først viser den samme som i går, så tester igjen med å rengjøre pinnen, da viser den ingen god antydning til olje i det hele tatt??

Noen med en rask konklusjon på wtf? (har prøvd å få bilen ganske plant også)

Endret av Chivas
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er forskjell på oljetrykkslampe og oljenivålampe. Alle biler har oljetrykkslampe, og den vil ikke lyse før trykket er for lavt. Da er det enten en feil på motoren, eller den har altfor lite olje. Enkelte biler har også oljenivålampe, andre har mulighet for å sjekke oljenivået fra kjørecomputer (med bil parkert på flatt underlag, motoren ikke i gang). Man bør uansett sjekke nivået av og til ved å peile oljen.

Lenke til kommentar

Akkurat som i gamle dager vil oljelampa begynne å blinke i sving bare at nå får man skriftlig varsel og det lager masse støy i tillegg.

 

Ellers har jeg etterfylt 2,5 liter olje på en motor som tok 3,2 liter. (1,3 Corolla) Disse japsen trenger bare litt oljegrut i bunn for å gå. Stempelringer er typisk synder til forbruk på japser, men du kan kjøre med det til bilen ruster opp. Det spørs hvor mye det iriiterer deg og hvor mye penger du har. Ellers er følgefeilen brent ventil, men det skjer jo aldri.

 

Veldig mange motorer bruker også olje når du skal ha det på MAX hele tiden. Det gasser opp og går i forbrenningen. Du kan etterfylle til krampa tar deg, men den dagen du ikke gidder mer vil også bilen slutte å bruke olje.

 

Har aldri gjort det selv, men sett at mange andre har bomma på det før. Glemme å fylle olje etter service og stikke på prøvetur. Det har alltid gått greit, men nå driver vi ikke med tyske biler eller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...