Gå til innhold

....


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vil ikke flytte fra Norge...

 

Vel, helst normale lovlige gode svar... Evelen

 

Du vil bli yrkessjåfør og du vil bli rik? Litt vanskelig problemstilling. Men ville begynt med å undersøke litt her og der, sjekk hva langtransportsjåfører tjener med tillegg osv. Det er forskjell på grunnlønn og reell lønnsutbetaling.

 

Har du vurdert/undersøkt mulighetene for å bli pilot? Mulig det koster litt, men å kjøre fly høres artig ut. Og man tjener bra.

 

Og som mange har fått erfare: enkleste måten å tjene penger på i Norge er å jobbe ;) Lav risiko og høy lønn! 370K er ikke dårlig hvis man ikke tar opp store lån o.l.

Lenke til kommentar

Kjøpe billige ting og selge dem dyrt. Dette forutsetter at du har evne til å reparere f.eks. biler, og pusse opp gamle hus.

Hvis du ikke er så kresen, kan du bo i et gammelt oppussingsobjekt mens du pusser det opp. Men det vil ikke være noe flott sted å invitere folk.

Og som sagt, det passer ikke for alle å tjene penger slik.

Lenke til kommentar

Rentesrenteeffekten. Lev på eksistensminimum, spar alt i en spareordning som forrenter seg godt med en akseptabel risiko, skyt all avkastning inn i spareordningen, og vent.

 

Compound-vs-Simple-Interest.jpg

 

 

"Vent" er stikkordet.

 

(Forøvrig var det noen en gang som sa at det er to ting man aldri skal undervurdere: Idioter, og renters rente)

Lenke til kommentar

Det finnes nisjejobber for sjåfører, men det er ikke mange av dem.

 

Jeg har en kamerat som har eget foretak der han bringer lastebiler til og fra forhandler og til kunde. Han flyr da til stedet han skal hente bilen på, og kjører den dit den skal, sover på hotell og har dekt kost og losji. Så han tjener litt mer pr. reisedøgn/arbeidsdag enn en "vanlig" yrkessjåfør samtidig som han har uendelig mye bedre komfort. I tillegg gjør han litt andre ting når han ikke reiser. Så i sum ligger han over de som kjører lastebil i et transportfirma.

 

Skal du tjene penger på data må du nesten lære deg å gjøre nyttige ting på dataen. Programmering og webdesign kan gi klingende mynt i kassa om du behersker det.

Du kan også kjøpe din egen bil og påta deg transportoppdrag.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Hei.

 

Jeg skal bli buss/trailer sjåfør. Tjener da ca. 370K i året.

 

Alt for lite for meg.

Men elsker det å kjøre. Så annen jobb eller slikt funker ikke. Vil ha noe eg trives med. Å dette trives eg med.

 

Hva kan eg gjør for å tjene extra eller få extra penger ? Noe som kan gjøre helst på data elsn? Som eg kan få raske penger inn på?

 

Lotto funker ikke. Taper mer enn eg vinner..

Hva er målet ditt med å tjene det du kaller "mye penger"?

Lenke til kommentar

Skal du tjene nok penger til at du skal kunne holde et hus og en Porsche 911 m.m. uten å ta en utdannelse er du enten nødt til å ha gode ferdigheter i et eller flere felt som kan lande deg en godt betalt jobb, eller så må du starte din egen bedrift.

Det er ingen "raske penger" å tjene på en datamaskin, i alle fall ikke hvis du skal holde deg innen for lovens rammer. Jeg ser aksjespekulasjon har vært nevnt, det er en mulighet, men det krever ferdigheter hvis du skal ha sjans til å opprettholde positiv avkastning over tid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mye eg drømmer om. Vil ha hus, Porsche 911 ++

 

Men da må eg jobbe for pengene.

 

Pilot høres spennende ut. Men er redd engelsken min ødelegger. Også karakterene ødelegger :(

 

Jeg jobba som bakkemannskap for SAS, og når man tar oppstart og pushback med kommunikasjon til pilot, hvor en del tas på engelsk. Og det var mange som var på Petter Solberg-stadiet ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...