Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Dama slår og klorer når hun er sint


Anbefalte innlegg

Hei. Har vært sammen med dama i flere år. Hun har sine godt og dårlige dager. Problemet er at når hun blir skikkelig sint, f.eks om vi krangler og jeg fyrer henne litt ekstra, så blir hun helt hysterisk og klorer og slår. Jeg prøver å si at hun ikke kan gjøre det, men hun sier bare at når jeg fyrer henne så slår hun. Dette er verken lov eller normalt, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre..

 

Hilsen frustert mann, 23


Anonymous poster hash: 1509a...a70



Anonymous poster hash: 1509a...a70
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjære deg :O Gi henne en blomst eller få henne i et godt humør si at du elsker henne. Sett dere ned og ta en prat.
Det der hadde ikke jeg takla i lengden hvertfall. Greit nok at dama gir silent treatment, men det der er next level shit :p

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

ART kurs (Aggression Replacement Training) ?

 

... men hun må jo ville det selv da.

 

Spørsmålet er jo om hun blir ukontrollert fysisk aggresiv om hun blir presset i andre sammenhenger også, f.eks jobb. Da kan det fort bli et stort problem.

 

Skjer det bare mot deg har hun sannsynligvis kontroll og gjør det fordi hun får "lyst". Dette skjer gjerne når en går tom for argumenter/føler en ikke når fram verbalt.

Du får fortelle i klartekst at du ikke aksepterer det på et tidspunkt hvor dere ikke allerede krangler.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

All is well, så lenge det er dama som slår mannen ;)

... hilsen Cecilia Brækhus.

Slå og klor tilbake?

... som i barnehagen ?
Lenke til kommentar

Jeg har vært involvert med slike damer før, erfaringsmessig er det lurest og sette ultimatum. Blir det ikke møtt, move on, finnes mer og bedre fisk i havet. Seff hu burde få tid osv på seg. Jeg vet ikke hva dine tanker om og bli slått og klort er, men jeg fant ut at slik gidder jeg ikke bli behandlet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Bare jeg som reagerer på at han med vilje fyrer henne opp for at han selv skal bli offer for noe han kunne unngått ?

 

Ja, for folk flest er det et klart skille mellom ord og fysisk vold.

I dette tilfellet vet han om konsekvensen uten at han tar ansvar for det.

Er ikke det å be om det selv ?

Lenke til kommentar

 

 

Bare jeg som reagerer på at han med vilje fyrer henne opp for at han selv skal bli offer for noe han kunne unngått ?

Ja, for folk flest er det et klart skille mellom ord og fysisk vold.

I dette tilfellet vet han om konsekvensen uten at han tar ansvar for det.

Er ikke det å be om det selv ?

 

 

Det vil vel kunne kalles Terror?

Lenke til kommentar

Det er ikke greit å bruke vold, og man kan ikke skylde på den som "provoserer fram" voldsbruken. Hvis den ene skal gå å være redd for den andre i et forhold vil voldsbruk som dette kunne ødelegge hele forholdet. Det er viktig at hun forstår at dette ikke er greit. Selv om hun er jente og du som mann kanskje er sterkere enn henne er dette veldig alvorlig. Jeg er veldig glad for at du ikke bruker vold tilbake, men takler dette på en moden måte.

 

Jeg er usikker på hvordan du best tar det opp. Kanskje det er lurt å snakke alvorlig med henne en gang dere har god stemning mellom dere, når det ikke fra før er noen konflikter. Ha gjerne en punktvis liste som inneholder alt du vil snakke med henne om, sånn at du husker det du vil formidle (hvis dette hjelper deg, alle er forskjellige). Forklar hvordan det føles for deg å vite at hun kan komme til å ty til slike midler. Det at hun har gjort sånne ting før flere ganger er i seg selv en trussel om at det kan skje igjen dersom hun blir nok provosert. Samtidig som du bør forklare hvordan du opplever situasjonen, er det nok også viktig å ikke formulere det hele som en anklage mot henne, da vil hun gå i forsvarsposisjon. Kanskje det går an å bruke en mer "undersøkende" tilnærming, hvor du spør mer om hva som skjer når hun mister kontrollen over seg selv? Det kan være lurt å også bake inn i samtalen at du er glad i henne, og noe om et eller annet positivt ved henne eller forholdet deres.

 

Til slutt er det også viktig å gi uttrykk for at du ikke kan akseptere vold. Uansett kjønn er det ikke greit å klore eller slå. Om ikke hun klarer å slutte med sånt ville jeg ikke blitt i forholdet, faktisk. Hva slags forbilde blir hun for eventuelle barn i framtida? Og vil du leve i et forhold hvor du vet at kjæresten kan ty til vold under krangel?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg hadde aldri akseptert slik oppførsel. Én advarsel og en alvorsprat, neste gang hadde jeg avslutta forholdet. Tenk framover, kunne du tenke deg å få barn med et menneske som får raserianfall og blir fysisk? Hva ville det lære barna dine tror du? Hvordan vil du føle deg den dagen dette skjer i full offentlighet? Dama trenger kanskje å bli fortalt at hun ikke er et barn lenger og at slik oppførsel ikke er akseptabel i voksenverden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange gode svar her. Jeg kunne aldri brukt vold tilbake, og om jeg må ty til noe fysisk er det å holde henne fast eller dytte henne bort (ikke sånn at hun faller eller skader seg). Jeg prøver å si at hun må roe ned seg og at hun er helt rabiat, men der og da hjelper det ikke. Jeg vet at jeg ikke må fyre henne, men av og til skal det utrolig lite til før det smeller. Vi har hatt en del problemer tidligere, men en del krangling og lite sex, og begge to kunne nok behandlet hverandre bedre, men akkurat vold syns jeg er helt uakseptabelt og fører ikke til noe godt. Å snakke om det er nok det beste, men det ender stort sett med at absolutt all skyld går over på meg, og at hun ikke skjerper seg før jeg gjør det.

 

Jeg vet at det finnes mange fisker i havet, men jeg vil så inderlig at denne fisken skal fungere...


Anonymous poster hash: 1509a...a70



Anonymous poster hash: 1509a...a70
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...