Gå til innhold

Utstyr til produktfotografi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dere trenger kunnskap så et par gode bøker om emnet vil være en god investering.

 

Enig med Kristallo, det aller viktigste er kunnskap og i tillegg til bøker kan dere finne mye om temaet på Youtube. Forøvrig ser oppsett det linkes til ut som et bra utgangspunkt, men litt avhengig av hvordan dere vil ha bildene kan det godt være at flere lys vil gjøre jobben enklere. Mulighet for lys fra undersiden er en stor fordel hvis dere vil unngå/redusere skygger under motivet - tror Lastolite har noen modeller hvor det er mulig (enklere) også.

 

Et annet poeng er krav til fargenøyaktighet. Hvis det er viktig bør dere ha kalibrerte skjermer for etterbehandling og helst et "fargekart" som kan brukes for å lage profiler for lyset. Skal det bare bli sånn passe nøyaktig trenger dere ikke tenke så mye på det.

 

Hvis det er mye variasjon i størrelse på motivene kan et zoomobjektiv være en fordel. Da slipper dere å flytte kameraet hele tiden (hvis det står på stativ), men offrer optiske egenskaper. Zoom vil normalt gi mer fortegning og ikke like god skarphet over hele bildeflaten som et makroobjektiv, men ikke sikkert det er så viktig - avhenger at type motiv og bruksområde for bildene. En zoom gir normalt også dårligere forstørrelse så for veldig små motiv er makro helt nødvendig.

Lenke til kommentar

Men jeg har ingen erfaring med macro og produktfotografi, derfor søker jeg hjelp om dette ;)

Det var vel derfor du fikk anbefaling bøker og video (av meg). Det er et stort tema og du sier ingenting om hva du skal ta bilder av eller uttrykket du ønsker og da er det vanskelig å gi veldig konkrete anbefalinger. Det er også et tema det finnes mye info om på nettet, mye mer enn det som er hensiktsmessig å svare i et innlegg. Sjekk for eksempel denne videoen som går gjennom mye, kanskje på et mer avansert nivå enn du trenger, men det gir et innblikk i en mulig workflow.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Nei....

Du klarer ikke være litt mindre hjelpsom, vel?

 

 

Det sier seg selv at nevnte utstyr ikke passer for fotografering av biler - og derfor er svaret enkelt - nei! ;)

 

Morsomt når man tar seg tid til å svare (ikke en - men to ganger), og allikvel ikke komme med hint/tips. Hva er poenget... Han stiller et enkelt spørsmål, da må det enten gå ann å svare med litt info, eller holde kejft? Hvis det er såpass åpenlyst for en "proff"? som deg burde det ikke ta lange tiden å komme med et par kjappe hint/linker. Eller mener du kanskje at alle som mener/tror/synes det ikke passer burde logge seg inn i tråden og legge igjen et eneste ord som svar.

Sorry ass, men så latterlig patetisk.

Endret av wampster
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Trodde hele tiden at jeg har skrevet om hva vi planlegger å ta bilde av. Men nei, det beklager jeg.

Vi skal ta bilder av makeup, sjampo, boks med krem. Noe ala 20cmx20cm maks.

 

Takk for info - essensiell informasjon for 1. post ;)

 

Har produktene reflekterende overflate? Gjennomsiktige? Tynt/tykt glass? Skal farge/konsistens på innhold fremheves? Store/små/heldekkende etiketter? osv.....

Lenke til kommentar

 

 

Trodde hele tiden at jeg har skrevet om hva vi planlegger å ta bilde av. Men nei, det beklager jeg.

Vi skal ta bilder av makeup, sjampo, boks med krem. Noe ala 20cmx20cm maks.

Takk for info - essensiell informasjon for 1. post ;)

 

Har produktene reflekterende overflate? Gjennomsiktige? Tynt/tykt glass? Skal farge/konsistens på innhold fremheves? Store/små/heldekkende etiketter? osv.....

Egentlig litt av hvert. Det er snakk om over 500 produkter. Viktigste er at det skal holdes nøytral, ikke noe refleksjon eller uskarphet. Jeg jobber som grafiker, men har fått utdelt et oppdrag innenfor fotografi. Helt ok kunnskap har jeg, men hvilket utstyr derimot er jeg usikker på.

Lenke til kommentar

Hvis du ikke skal ha refleks (noe som helst) så anbefaler jeg polariserende filter både på objektiv og polariserings folie forran lyset som brukes. Bruker det selv til produktene jeg skal fotografere og er essensielt for mitt brukt. Slipper alt av refleks/skinn uansett hva det er :)

 

edit: dette var folien jeg kjøpte: http://www.3dlens.com/shop/polarizer-210x300mm.php Fungerer utmerket

Endret av wampster
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei.

Det utstyret du har valgt ser for meg greit ut. Jeg syntes at Latolite Cubelight er unødig dyr. Du kan lett lage et slikt oppsett med hvite laken/bakgrunner som du ønsker og eksterne blitser for langt rimeligere penge sammen med trådløse utløsere. Da får du for samme pris råd til flere lyskilder også hvis du vil det.

Slik jeg ser det så skal du bare ta bilder av små objekter så da er det langt enklere å lyssette og lage til "studio". Du trenger noen billige stativer, klesklyper, laken, bakgrunner.

For å belyse så kommer du veldig langt med ikea bordlamper til noen fåhundrelapper.

For å få rett hvitballanse så vil jeg anbefale: http://michaeltapesdesign.com/whibal.html

Lenke til kommentar

Ett rimelig produkttelt med 2-3 lamper eller blitser er sannsynligvis det enkleste oppsettet du trenger.

 

Lastolite er mulig det dyreste du kan kjøpe på markedet, høy kvalitet med har selv erfaring med at ebay kopier ala paraplyer m.m. gjør en like bra jobb. Faktisk er Lastolite eneste som holdt på å ødelegge en shoot da en triflash holder (for 3 batteriblitser) var feil produsert så gikk ikke an å få montert på ett standard lysstativ uten at måtte fram med drillen for at den skulle passe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...