Gå til innhold

Sony Z1 Compact


Anbefalte innlegg

Magnetisk ladestasjon DK32 er ikke lett å få tak i, så på inn puls kjøp bestilte jeg den her: no.mobilefun.com.

 

Den ble sendt samme dag som bestillingen ble lagt inn. Fikk epost om at det er DHL som har frakten til Norge.

En liten bjelle ringte meg i hode da, for jeg husker å ha lest at DHL har høyt frakt gebyr.

Noen som har erfaring med DHL / mobilefun.com.
Endret av fotf323
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spurte tidligere, men fikk ikke noe svar da! Under strømstyring og logg detaljer står det mobilnettverket signal. Over her skifter fargene mellom grønn, grå, gul og rød. Hva betyr disse fargene? Er det om man har kontakt med nettverket? Det skifter veldig mye!

 

Samtdig trekker com.sonyericsson.android en del strøm. Er det pga søken etter signaler i så fall?

Har kikket litt på denne signalstreken på Xperia Z nettbrettet, det blir jo betydelig større skjerm/skalering der. Jeg har en mistanke om at disse fargekodene viser hvilke nett som benyttes 2-3-4G. Forsøk ev å tvangstyre til 2G, antakelig mindre fargeutvalg da. Alternativt kan muligens fargekodene indikere signalstyrke, men forklaring på dette finner ikke jeg noen steder.

 

com.sonyericsson.android.wakeup - som er det fulle navnet på denne programfunksjonen har og vært vanskelig å finne en enkel forklaring på. Men jeg har sålangt finni ut at det er et oppvåknings-/oppstartsprogram (wakeup) som aktiverer alle funksjoner/tjenester som er aktive på tlf.'en. Altså som f.eks ligger hele tiden og sjekker f.eks signalstyrke/nettverk. Så dersom alt er aktivert 2-3-4G så vil dette programmet være i aktivitet nesten konstant, og dermed en strømtyv. Det samme dersom f.eks mail, sosiale tjenester og tilsvarende som stadig sjekker tilstanden, så vil dette programmet styre dette, og dermed igjen strømforbruk. Altså jo mer som brukes jo mer er dette programmet i funksjon.

Endret av almeli
Lenke til kommentar

Strategy Analytics http://www.sonymobile.com/no/legal/testresults/xperia-z1-compact/

Her finnes grundige tester som viser resultater opp mot konkurrenter:

 

De første Z1 Compact ble markedsført av Sony med glass på både front og bakside, Men det som blir levert også tydeligvis her til Norge er Z1 Compact med glass i front og bakside av plast.

Dette er viktig å være klar over, Sony har også fjernet den opprinnelige spesifikasjonen med glass bakside i sin "Hvitbok" for Z1 Compact.

Denne oppdagelsen kostet meg prisen for 1 stk ødelagt Z1 Compact før jeg ble klar over dette. Om ikke annet fikk jeg sjekket grundig oppbyggingen etterhvert som jeg fikk sprettet opp det hele. Glasset i skjermen blir når det splintres til mikroskopiske biter som er sylskarpe. Baksiden som da altså er plast var kanskje litt myk. men utrolige seig, brettet den dobbelt og klemte til med tang uten noe brist i bøyen.

Aluminiumsramma var skikkelig stiv og kraftig, så hele konstruksjonen var etter min oppfatning kvalitetsmessig og solid helt på topp. Men en som meg som er oppvokst med radiorør, transistor, dioder og releer store som klesklyper, undres storligen over at den tydeligvis stakkarslige innmaten kan romme så meget av funskjoner og bruksegenskaper.

Endret av almeli
Lenke til kommentar

Hei. Kjøpte en xperia z1 compact for en uke siden og er ganske fornøyd med telefonen. Men... Jeg fikk såpe i høytaleren og mikrofonen... De jeg snakker med klager på mikrofonen hele tiden... Hva kan jeg gjøre??? Har prøvd å ha den under vannspringen og d kommer såpe men micen blir ikke bedre...

Lenke til kommentar

Vurderer å kjøpe dette headsettet. Lurer på om noen vet hvordan man lader det?

Har søkt litt rundt, men finner bare antall timer det holder, men ingenting om hvordan man lader det.

Takker for svar visst noen vet :)

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte først 2 Bluetooth øreplugger til 700-800 kr men holdt bare i 3-4 timer samt "hakket for dårlig lydkvalitet" så gav jeg faen og betalte 1300 spenn for jaybird bluebuds x (som jeg mente var for dyrt for å være ærlig, TIL jeg prøvde dem.)

 

>8 timer, sitter som støpt, utrolig lydkvalitet, behagelig å bruke og ikke minst svettetette.

Lenke til kommentar

Noen som har problem med at minnekortet blir deaktivert? Kjøpt helt nytt minnekort, det som ble linket til tidligere i tråden, mymemory.com..

 

Nesten hver gang jeg bruker minnekortet så kobler det seg fra, og noen ganger inn igjen.. usikker på om det er minnekortet eller tlf det er noe feil med.

Lenke til kommentar

Noen som har problem med at minnekortet blir deaktivert? Kjøpt helt nytt minnekort, det som ble linket til tidligere i tråden, mymemory.com..

 

Nesten hver gang jeg bruker minnekortet så kobler det seg fra, og noen ganger inn igjen.. usikker på om det er minnekortet eller tlf det er noe feil med.

Har samme problemet sjøl, dog på Z1. Skjer som regel et par gonga kvar dag, og av og til må eg restarte mobilen for at minnekortet skal funke igjen. Hadde ikkje problemet før siste oppdateringa av mobilen, so lurer på om det kan vere software-problem.

Endret av Glennrik
Lenke til kommentar

Noen som har trøbbel med dårlig WIFI antenne/mottak? Jeg hadde først iPhone 4 og etter den en Samsung Galaxy S3, og begge disse har mye bedre WIFI antenne/mottak?
På rom som jeg vanligvis hadde fullt signal med de eldre telefonene har jeg nå gjerne bare en strek.

Og denne "Fremragende auto" funksjonen på kameraet er ikke særlig bra, men om man justerer selv på manuell modus tar denne sinnsykt bra bilder :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...