Gå til innhold

Ville du ha stoppet en mobber?


Anbefalte innlegg

I de fleste episodene i denne videoen som jeg annser som mer erting enn direkte angrep/vold (altså mobbing) ville jeg definitivt ha reagert fysisk. Har også gjort dette ett par ganger før. Nå er det vel ingen voksne mennesker som driver og mobber på den måten som på videoen heller vil jeg tro...?

 

Når det gjelder slagsmål og vold mellom to personer en sen lørdag så skal det mer til før jeg går mellom. Mange bærer våpen som kniv etc. og kanskje har t.o.m. vedkommede som blir angreper gjort seg "fortjent" til det også. For alt jeg vet så kan jo vedkommede ha voldtatt dattera til angriperen...

 

Men ren mobbing av andre mennesker slår jeg hardt ned på og har også som sagt gjort det ved flere annledninger før.

 

Ren mobbing er noe som alltid har irritert meg. Å se andre mennesker bygge opp selvtilliten sin ved å plage andre er så lavmål som det kan få blitt og jeg merker jeg blir skikkelig amper når jeg ser slikt. Men i voksen alder har jeg ikke opplevd dette. Mobbing har jeg for meg er mer utbredt på skoler etc.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Burde være påbudt å ha vært i en slosskamp (gjerne "simulert") i en alder av 16-17, så man vet delvis hvordan det er, og kan stoppe mobbing. Folk som aldri verken har slått noen, eller blitt slått, tør sjeldent.

 

Enda hun ene stoppet det rolig og greit, er det ikke sikkert det går like bra om det ikke er fake.

Lenke til kommentar

Burde være påbudt å ha vært i en slosskamp (gjerne "simulert") i en alder av 16-17, så man vet delvis hvordan det er, og kan stoppe mobbing. Folk som aldri verken har slått noen, eller blitt slått, tør sjeldent.

 

Enda hun ene stoppet det rolig og greit, er det ikke sikkert det går like bra om det ikke er fake.

Kampsport er tingen

Lenke til kommentar

Jeg tror det går litt på de psykiske og ikke det at man ikke klarer å ta igjen. Det hjelper lite om man har svart belte i karate etc. når man ikke har psykisk styrke til å ta igjen. (Nå lærer man sikekrt om psykisk styrke i kampsport... men det vet jeg svært lite om).

 

Mottoet mitt er å slå først og overaskende. Da hjelper det lite om man har svart belte etc. I en kamp så har man ikek jans mot en som er proff i kampsport, men i virkeligheten så ender stort sett volden etter det første/andre slaget tror jeg.

 

Men for all del.. jeg er ikke noe ekspert på dette, men min metode har funket for meg vertfall.

Lenke til kommentar

Min taktikk er følgende: ikke provoser, og trekk deg rolig unna. Si at du beklager, selv om det ikke var din skyld. Hvis det feiler; løp.

 

Ingen har noensinne slått meg, og jeg har heller aldri slått noen. Det ser jeg på som en seier.

Min bestefar pleide å si til meg at enten må du være flink å springe, ellers må du være flink og sloss, og vi i vår familie har stor mage av en grunn

Lenke til kommentar

Hadde blitt veldig skuffet av meg selv om jeg ikke hadde brutt inn, men er ganske sikker på at jeg hadde. Men vet at jeg ikke hadde turt det da jeg var yngre. Slik er det for mange. Poenget med denne videoen er skikkelig bra. Det er akkurat det som er "kuren" mot mobbing. Det som kanskje er det største problemet er at ingen bryter inn og støtter de som blir mobbet og utstøtt. Og for alle som ikke sier imot, så er det enda en som ikke tør å gjøre noe.

 

 

Er dette mobbing?

Fyren ("karakteren") er redd, blir presset til å gjøre leksene til han andre, og blir fysisk angrepet. Det er også psykisk, og slike mobbeoffre vil nok få svekket selvtillit og er går gjerne rundt å er redd for å møte på mobberen.

 

Så ja, jeg vil absolutt si det er mobbing, selv om det finnes mange måter å bli mobbet på.

 

 

 

Mener jeg ville grepet inn om jeg så noen bli utsatt for vold (ett realt slagsmål ville jeg nok ofte latt være), men noe av problemet med å gripe inn er at du risikerer både helse og å bli dømt om situasjonen tar av. Kanskje ikke så rart at mange holder seg utenfor.

Noe som er veldig lett å gjøre er å rope "HEI!!", "slutt", "la h*n være" eller noe sånt, da kan du trekke deg unna om angriperen til og med skulle hatt kniv. Du er ikke nødt til å gå imellom dem. Hvis man står å ser på ser man bare svak ut og det føles for offeret at det ikke har noen på sin side, og angriperen føler seg større. Endret av Stian Aarskaug
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...