Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Trenger hjelp med strømleie


Anbefalte innlegg

Hei :)

 

Det går mot tynnere tider og jeg har i den forbindelse begynt med å kutte pengesluker hvor det lar seg gjøre.

 

For det første har jeg begynt å handle ting på tilbud og klær på freetex.

 

Nå står strømleien for tur.

 

Har kommet frem til at jeg har et ganske så enormt bruk av nettstrøm og lurer derfor på alternative veier til å senke nettforbruket.

 

Har hittil kommet frem til at:

 

slå av lyset i alle rom på nattetider, slå av varmekablene på badet, kjøpt meg en sånn strømgren med bryter som jeg slår av for kvelden.

 

Er det noe mere jeg bør være obs på?

 

Jeg trenger virkelig å senke forbruket og er evig takknemlig dersom forumets brukere kunne kommet med noen inspill.

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ofte tenkt at en slik varmluftsvifte kan være nyttig men så snakket jeg med disse på butikken og de sa at det var omtrent det samme forbruket som en tradisjonell "under vinduet" ovn. Noe med fysikkens lover om varmeveksling. Skjønte det ikke men det må jo ligge noe i det, iom. at disse ovnene begge er på elektrisk strøm og at de bringer varme i huset. Effektvis kan det nok foreslås at de ligger på omtrent det samme i forbruk, ikke vet jeg.

 

Noen?

 

Varme på soverommet er et absolutt i følge fruen. Og det er jeg veldig glad for! :D

Lenke til kommentar

Skru ned temperaturen på varmtvannstanken og skru ned romtemperaturen (og gå med litt mer klær). :)

 

Heldigvis har vi anskaffet oss par tykke dyner i put.. så om natten kan vi ligge krøket sammen i nesten sovepose tilstander. Heheh.. jeg kan allerede lukte sene romantiske kvelder under den klare nattehimmelen. Akk og ve... :)

 

Men varmtvannstanken... Den har jeg ikke tilgang til her i huset (finner den vaffal ikke? :S)

Har allerede sjekket under kjøkkenbenken.. Hvordan ser den ut, kanskje jeg har mistet den?

Endret av Fomor The Savage
Lenke til kommentar

 

Da kan du ikke forvente å spare strøm heller :)

 

Bare for å gjøre det helt klart.

 

Vi har klare rettningslinjer i å kutte alle eventuelle strømsluk. Det være seg oppvarming, så er det nettop også det vi kutter. Det har hun sagt selv fordi det var noe vi kom frem til sammen,

dog med kompromisser her og der vil jeg nok se til at det skal la seg gjøre. Jenta mi er flink hun, så kanskje varmevifte i kombinasjon med slike nattlige "utflukter" kunne være noe økonomisk forsvarlig, da vifter betyr hurtig oppvarming på en rimelig kort tid, da i forhold til disse tradisjonelle kermaikkplatene vi har i alle rommene..

 

Dersom varme på soverommet under nattetider er diskuterbart skal jeg komme tilbake til hun med det igjen. Jeg er sikker på at vi kan få til et kompromiss.

Lenke til kommentar

Uten å vite om du bor i hus eller leilighet, eier eller leier etc er det vanskelig å gi helt konkrete råd.

Vil nesten regne med du bor i leilighet siden du ikke har varmtvannsbereder.. ;)

 

For oppvarming vil en varmepumpe være en god investering, ikke minst når det gjelder komfort..

Men hvis vi skal ta utgangspunkt i strømsparing uten særlige investeringer, vil jeg anbefale nattsenking som det viktigste.

 

Dersom huset/leiligheten står tom på dagtid er det mye penger å spare på å senke temperaturen når man ikke er hjemme.

Tilsvarende, dersom soverommet kun er soverom og ikke kontor e.l., kan dere skru ned varmen på dagtid og kun varme opp rommet før leggetid.

 

Det finnes et utall måter å gjøre dette på - avhengig av hvor mye du vil investere.

Det billigste er selvfølgelig å skru ned termostaten på ovnene om kvelden og justere den opp igjen til ønsket temperatur om morgenen (eller helst når dere kommer hjem fra jobb). Ulempen er at det da vil være en periode med litt-for-kald-stue før temperaturen kommer seg opp igjen.

Nest billigste vil kanskje være å kjøpe et (eller flere) tidsur og bruke dette til å skru av varmeovnen(e) om kvelden, og så på igjen en tid før dere skal bruke rommet igjen. Avhenger selvfølgelig av hvor godt isolert huset/leiligheten er, størrelsen på rommene osv, men skal mye til at det blir så altfor kaldt i rommet i løpet av noen timer. Alternativt kan du ha én ovn stående med en lavt stilt termostat for å holde en fornuftig minimumstemperatur.

 

Andre enkle grep er å spare varmtvann ved å ta litt kortere dusjer, kjøpe sparedusj, bruke minst mulig varmtvann ved oppvask etc.

Har du mulighet for vedfyring og tilgang til egenhogget (gratis) eller veldig billig ved kan dette hjelpe.

 

Ellers spiller typen elektrisk oppvarming liten rolle på strømforbruket - en panelovn, oljefylt radiator og vifteovn bruker akkurat like mye strøm på å varme opp rommet til ønsket temperatur..

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mange gode råd her, ikke minst fra RVF, men er det lov til å spørre hva dere betaler per måned i strøm? Hvilken pris betaler dere per kWh, har dere spot/markedsprisavtale hvor kraftprisen justeres hele tiden, variabel kraftpris hvor den justeres hver (eller annen hver) måned? Fastpris med bindingstid?

 

Har dere sjekket om dere kan spare noe ved å bytte strømleverandør?

http://www.konkurransetilsynet.no/kraftpriser/

 

Selv liker jeg godt fastprisavtaler. Man binder seg for et år eller tre (så lenge man er garantert prisen man avtaler) og ekspertene sier at det gjerne er litt dyrere totalt for året enn spotpris. Men fordelen er at man betaler en relativt lav pris sammenliknet med markedsprisen om vinteren når forbruket er høyest. Man er sikret mot sjokkhøye strømregninger om vinteren pga stor etterspørsel ved uventede kuldeperioder lenger sør i Europa. Om sommeren betaler man mer enn markedsprisen, men det er gjerne til å leve med, da man bruker mindre strøm om sommeren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...