Jump to content

SaJo

Medlemmer
 • Content Count

  969
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

63 :)

About SaJo

 • Birthday 01/20/1976

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Sjekk www.dfs.no - der finner du info om konkurranseskyting, og din nærmeste klubb 🙂 Det er flere enn du tror som bruker .22 til sport- og konkurranseskyting. Det er også link til en liten YouTube-snutt om det frivillige Skyttervesen nede på sida.
 2. Om du sto i et kryss når du tok bildet må du passe på at du ikke parkerer «I eller nærmere enn 5 meter fra vegkryss». Forbudt for motorvogn-skiltet, står det i krysset der det hvite gjerdet slutter?
 3. Bagatell: Ny husleie skal vel være 20.269 om tallene i mailen er rette En annen sak: Om leien skal justeres 03.08 må man vel da ta utgangspunkt i konsumprisindeksen tilgjengelig 03.08? Ifølge SSB oppdateres tallene den 10. hver måned, dvs. at 03.08 er det kun tilgjengelig tall for juni (julitallene kom 10.08). Utviklingen i konsumprisindeksen fra august 2016 til juni 2017 var 1.8% (mot 1.3% i mailen fra utleier som sikkert er basert på august 2016 til august 2017). Her kan de som er interessert regne på hva som lønner seg..
 4. De har også avfuktere i fornfutige prisklasser på f.eks. Biltema, Jula og Clas. Ser disse er på tilbud i reklameavisene med ujevne mellomrom. Jeg har en fra Clas Ohlson i kjelleren som fungerer flott til sitt bruk. Vær oppmerksom på at avfuktere (i alle fall i denne prisklassen) bråker en god del, og har begrenset kapasitet på vanntanken (med mindre du kan koble den rett til sluk/avløp). Ikke noe å ha stående ved siden av sofaen når du ser på TV. Når det er sagt er det sikkert fornuftig å kunne ha en avfukter på når du ikke er hjemme for å "tørke ut", og særlig om vinteren når det er tørr luft ute og du kan "lufte ut" fuktigheten samtidig som avfukteren bidrar.
 5. Jeg regner med bjelker er ordet du tenker på Står litt forklart her: https://www.bergeneholm.no/byggeguider/bygge-terrasse
 6. Kan være greit å tenke på at Lensit er et norsk selskap (såvidt jeg vet i alle fall), mens mange av de andre selskapene er svenske/utenlandske. Om du sjekker Prisjakt.no er som regel Lensit lik i pris - og linsene kommer raskt 🙂
 7. Husker det samme. Ved å male "bunnfargen" på nytt etter maskering vil fargen som trekker inn under tapen være samme som fargen under tapen. Når du så maler rett farge vil dette ikke trekke inn og overgangen blir helt "skarp" og fin.
 8. Minstemann skal få sin første telefon, og jeg ser at Lefdal har tilbud på Lenovo B til 799,-. Størrelsesmessig er denne midt i blinken, og med en gunstig pris med tanke på at det er en sjuåring skal ha den. Imidlertid tror jeg det blir krise om mobilen ikke kan kjøre Pokemon Go. Er det noen som vet om Lenovo B kan kjøre dette? Alternativt andre (svin)billige mobiler som duger?
 9. Men er egentlig dette et kryss i den forstand, på den siden av veien skiltet står på? Trodde det var forskjell på kryss og 'vei som munner ut i annen vei' eller hva det nå kalles. Om hele veien skulle hatt forbud mot parkering så måtte det stått et skilt ved starten av veien og et nytt etter krysset?
 10. Om det ikke hadde stått noe skilt der så hadde det vært selvfølgelig at man ikke kan parkere i krysset. Om skiltet hadde stått før krysset så er det lett å forstå at man ikke kan parkere i krysset eller resten av veien. Når skiltet står der det står er det lett å tenke at det er lov å parkere fram til skiltet selv om det er i et kryss, nettopp på grunn av skiltet. Etter min mening burde skiltet ha stått der det faktisk ikke er lov å parkere, nemlig der krysset begynner. Akkurat samme funksjon, null forvirring. Jeg tror forøvrig ikke å plassere skiltet før krysset vil få folk til å tro at det er OK å parkere i alle andre kryss som ikke har skilt. Dette aktuelle skiltet gjelder jo ikke bare for krysset men også resten av veien.
 11. Når de først setter opp et parkering forbudt-skilt burde de sette det opp fra der det faktisk ikke er lov å parkere, altså fra der krysset begynner. Slik skiltet står nå skaper det kun forvirring. Jeg kan ikke se noen grunn til at det ikke burde stå der krysset begynner, med mindre det er tenkt at det her skal være lov å parkere fram til skiltet. Jeg hadde klaget på boten.
 12. Hva slags avfukter har du? Har selv en stående og rusle i kjelleren. Min erfaring er at hygrometeret ikke er helt til å stole på, virker som den blir påvirket av seg selv på noen måte. Målingen synker veldig fort når den startes, for å stige tilsvarende når den stopper. Min erfaring er at det tar overraskende lang tid å tørke ut rom/bygg som har vært 'fuktige' i lengre tid. Konstruksjonen vil sakte slippe fuktighet etterhvert som luftfuktigheten synker. Så med mindre det er en lekkasje i konstruksjonen som gir deg påfyll av fukt (eller at naboen under har en hasjplantasje i stua) tror jeg rett og slett du får ta tida til hjelp. Jeg ville også ha luftet så mye som mulig - så lenge luftfuktigheten ute er lavere enn inne så vil det bidra positivt. Etter hvert som det går mot vinter og tørrere luft vil dette hjelpe til med å tørke ut lufta i leiligheten. La avfukteren gå så mye du klarer. Som mange har kommet med innspill på så er det også lurt å tenke på bruken av leiligheten og om det er noe som bidrar med fuktig luft. Det hjelper f.eks ikke med avtrekksvifte på badet om det ikke er uteluft å suge inn en annen plass (åpent vindu og/eller ventiler). Vet dette har vært diskutert tidligere i tråden men jeg ble rett og slett ikke klok på hvor lufta kommer inn (og ut). Så helt til slutt vil jeg nevne at ironi og annet kan komme feil fram skriftlig. For meg fremstår du som litt spydig og lite takknemlig for innspillene du får her. Husk at de som svarer her ikke nødvendigvis 'gidder' å lese tråden flere ganger for å sjekke om de har oversett noe - men de svarer i beste mening. Friluftskar har for eksempel kommet med mange gode svar - i denne og mange andre tråder.. Lykke til :-)
 13. Føleren så ut som en slags børste som lå inntil trommelen, og hadde laget et lite slitemerke rundt trommelen. Rengjøring av føleren og dette "sporet" hjalp på min maskin i alle fall :-)
 14. Har du sjekket at kondensatoren ikke er "tett"? Hadde tidligere en Gorenje som stoppet før tøyet var blitt helt tørt. Der satt det en føler av noe slag som målte på utsiden av trommelen. Denne var plassert rett under topplokket. Tok en klut med rødsprit og tørket rundt hele trommelen der føleren målte. Etterpå oppførte den seg upåklagelig.
 15. Det var høyttrykksspyleren som røyk, og jeg fikk en Kärcher som erstatningsprodukt. Svigers hadde en gammel terrassevasker som passet til Kärcheren. Kellen-terrassevaskeren samler bare støv, om jeg ikke har kvittet meg med den allerede..
×
×
 • Create New...