Gå til innhold

50% stilling for 10 000 pr mnd?


G-Man™

Anbefalte innlegg

Har jobbet i en 50% stilling i ett års tid nå, hvor arbeidsgiver har betalt meg fast lønn på 10000 kr på mnd brutto. Dette tilsvarer med 75 timer pr mnd (150 til på 100%) en timelønn på 133,33.

Tarifflønn som baker ifølge NNN er 157 kr pr time.

Siden jeg har fast lønn, får jeg heller ikke betalt for eventuell overtid.

 

Har snakket litt med sjefen, og han sa han kunne øke til 12000 pr mnd, men da øker også stillingen til 60%, men forsatt er jo lønnen da den samme.

 

 

Er det noe jeg burde gjort her? Føler liksom at jeg fortjener mer enn hva jeg gjør, selv om jeg har en 50%stilling. Har jo tross alt regninger å betale :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres ganske lavt ut, og som baker jobber du vel en del ubekvemme arbeidstider i tillegg? For øvrig skal du selvfølgelig godtgjøres for overtid. Dersom du jobber mer enn 50%, skal du ha lønn for mer enn 50%. Men du får ikke nødvendigvis overtidstillegg, dersom det er innenfor lovens grenser.

 

Uansett: Foruten om at du selvfølgelig har krav på lønn etter hvor mye du faktisk jobber, så er det ikke stort du kan gjøre her annet enn å forhandle, altså be om høyere lønn.

Lenke til kommentar

Fast lønn inkludert overtid er vel ikke lov uten at man har en eller annen form for lederstilling.

 

Det er ganske mye praktisert i andre yrker, men da i form av fastlønn, en del offshore tariffer er slik uten at di har lederstillinger. Det samme gjelder en del jobber der man har krav i utgangspunktet skal kunne innfries i arbeidstiden.

 

Så det er lov, eller det er vertfall praktisert.

Lenke til kommentar

Har jobbet i en 50% stilling i ett års tid nå, hvor arbeidsgiver har betalt meg fast lønn på 10000 kr på mnd brutto. Dette tilsvarer med 75 timer pr mnd (150 til på 100%) en timelønn på 133,33.

Tarifflønn som baker ifølge NNN er 157 kr pr time.

Er ikke 100% 162,5 t/mnd? Så da blir kanskje den faktiske timelønnen enda lavere.

Spørsmålet er da om trådstarter får lønn hver 4 uke, eller en fast dato pr mnd.

Er du organisert forresten?

Lenke til kommentar

Ang. Overtid:

 

Arbeidsmiljøloven §10.6

 

(11) For overtidsarbeid skal det betales et tillegg til den lønn arbeidstakeren har for tilsvarende arbeid i den alminnelige arbeidstiden. Tillegget skal være minst 40 prosent.

(12) Arbeidsgiver og arbeidstaker kan skriftlig avtale at overtidstimer helt eller delvis skal tas ut i form av arbeidsfri på et avtalt tidspunkt.

 

Så du skal ha enten 40% utbetalt og tilsvarende timer fri ved en senere anledning eller 140% utbetalt ut ifra den lønn du har på tiden over normal arbeidstid.

Lenke til kommentar

Nei Thor.. for den alminnelige arbeidstiden som arbeidsmiljøloven viser til er 40 timers uke, så dersom en jobber 50% -> 20 timer i uken vil de første 20 "overtidstimene" ikke være overtid etter loven, men mertid (som skal bli gjodtgjort med vanlig timesats, ev avspasseres.

 

Når en jobber OVER 40t uke, vil det lovpålagte tillegget på minimum 40% tre i kraft.

Det samme gjelder om en jobber OVER 9 timer en dag, alt over 9 timer er overtid, selv om totalen den uka ikke bikker 40. Så hvis arbeidsuka består av feks 2 dager a 10 timer, vil det bli 2 overtidstimer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det greieste er vel å finne seg en annen jobb siden din arbeidsgiver ikke akkurat går etter å være lønnsledende. Det bør være mulig å finne jobber som betaler noe over 150 kr uten for stor anstrengelse, iallfall i de fleste byene i Norge. Du tjener ikke bra, men det finnes dessverre mange arbeidsgivere som betaler denne summen dersom de føler at de kan hente arbeidskraft "fra gata".

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...