Gå til innhold

Aftenposten: "Farvel, anonymitet"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, Aftenposten har forsåvidt rett i at de sannsynligvis vil bli kvitt endel politisk ukorrekte meninger.

 

Dog, om man reduserer diskusjonen til alternativene Høyre vs Arbeiderpartiet så har man vel nærmest eliminert all diskusjon.

 

Problematikken de har er vel at endel relativt bra argumenterte innlegg også vil forsvinne ettersom ikke alle har noe ønske om å miste jobben (eller bli vraket på jobbintervju) sin pga av noe de skrev under fullt navn på internet.

 

Så får ekstremistene (som meg) heller søke til andre fora som diskusjon.no (enn så lenge A-pressen ikke setter foten ned).

 

Diskusjon.no kan muligens få endel nye brukere i tiden fremover.

Endret av Skatteflyktning
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette kommer til å skje i dagbladet veldig snart. Vet at ledelsen og flere "journalister" har store problemer med "nettekstremistene".

 

Hva det kommer av er at de ikke takler å vite at de tilhører en ekstrem minoritet. Tidligere så har folk vært litt mere tause av seg grunnet sosial stigmatisering og lignende, men når disse kontrolmekanismene ikke lengere fungerer og gardinene er trukket til siden så er sensur det eneste de har igjen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Finnes det tal på kva den slags endringar har betydd for aktiviteten på kommentarfeltene?

 

Eg ser ikkje for meg at det skal bli aktuelt på diskusjonsfora som vårt.

 

Om noko så er det destruktivt for diskusjonen, men nettavisene er i ein litt anna situasjon enn oss. Kommentarfeltet er gjerne det første ein person ser etter å ha lese ein artikkel.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke brukt aftenposten så mye, så for min del spiller det ikke så stor rolle. Det jeg derimot er skeptisk til er hva som skal til for å publisere disse anonyme innleggene de åpner for. Eksempelet de trekker fram med å beskytte et barn som kan bli indirekte navngitt er i og for seg greit nok, men det er ikke et ekstremt eksempel i det hele tatt. Det er lett å se for seg eksempler som f.eks. en lærerstudent som er meget kritisk til innvandring, og ønsker å ytre dette anonymt av frykt for å få en vanskeligere vei til å bli ansatt ved en skole. Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at slikt kan skape problemer under en ansettelsesprosess - selv om det går an å være kjempeinkluderende og likevel intenst imot innvandring som prinsipp - uten å ha noe imot enkeltindividene sånn sett.

Magefølelsen sier meg at det skal mer til som så for å få publisert anonymt, og hvis den har rett er det et tap for kommentarfeltene - og strengt tatt forskjellsbehandling fra aftenposten sin side. Hvordan dette eventuelt blir får tiden vise.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å si farvel til anonymiteten synes jeg er helt greit på den betingelse av at det blir mindre sensur. Noe jeg tviler på, dette tiltaket gjør vel bare at det blir mindre å sensurere. Klart det er flott å drive avis når man vinkler alt i en bestemt politisk retning, og meninger som ikke er politisk korrekte forsvinner sporløst, mens de andre står.

Lenke til kommentar

Det er vel ett åpent (tids-) spørsmål før det skjer her og.

 

Det virket for meg som om du hadde vært en av de som hadde feiret med boller og brus dersom dette skjedde? Får blandede vibber fra deg hele tiden.

 

Kan nesten se ut som vi har fått inn deler av "oppsopet" allerede, om man tar en titt på innvandringstrådene.

 

Yep. (Hvis du reffererer til bla. stengte tråder)

 

Det er farlig å utrykke tanker og følelser. Heller sitte inne med de til de blåser opp som en bombe...

 

Hvis noen ikke har mot til å stå for sine meninger, så er ikke de meningene noe verdt for meg.

 

Vel, det er lett for en person som sier

 

"Innvandring er bra og sundt for landet vårt!!!!! :)" Å stå fram med fult navn.

Dersom en person derimot sier "Jeg synes vi kan begrense innvandring" kan han i ekstreme tilfeller miste jobben.

 

Ikke rart enkelte trenger et slør for å poste sinne meninger i dagens over-vennlige samfunn.

Endret av nesnes111
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Halve grunnen til å lese mainstream-media er jo nettopp kommentarfeltene. Det er selvsagt mye hat og aggresjon blant innleggene, men det er også mange stemmer som er verdt å lytte til.

 

Vet ikke om AP vil kreve fb-innlogging, men i så fall vil man kun sitte igjen med politisk korrekte menn og unge mødre.

Lenke til kommentar

Hva er egentlig greia med at folk ikke vil stå for det de sier og mener?

 

Det er selvfølgelig ei utfordring at mange har problemer med "politisk ukorrekte" meninger, men anonymitet er ikke løsninga på selve problemet der - det er jo bare litt overfladisk symptombehandling. At "ekstremister" må gjemme seg bak aliaser og pseudonymer og nick, er et sykdomstegn i samfunnet vårt, men jeg mener det blir helt feil at man skal kreve å få være anonym på grunn av dette. Det er de andre, de som ikke tåler å høre mine meninger om ting, som har problemer - ikke jeg. Sett at jeg var en av disse "ekstreme", altså.

 

"Ekstreme" i anførselstegn, fordi jeg mener grensen for hva som oppfattes som "ekstremt" i denne sammenhengen ofte trekkes altfor, altfor tidlig.

 

Og dette arbeidsgiverargumentet .. virkelig? Om en arbeidsgiver faktisk tupper ut folk som mener noe han/hun er uenig i, og som ellers ikke har relevans til jobben, så er denne ærlig talt ikke verdt å jobbe for.

Endret av jonlem
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Og dette arbeidsgiverargumentet .. virkelig? Om en arbeidsgiver faktisk tupper ut folk som mener noe han/hun er uenig i, og som ellers ikke har relevans til jobben, så er denne ærlig talt ikke verdt å jobbe for.

 

Kanskje ikke et problem om man bor i og i rundt Oslo med utallige jobber å søke på, men om man vil bo i litt tynnere besatte strøk kan man ikke velge og vrake i jobber.

Lenke til kommentar

 

Kanskje ikke et problem om man bor i og i rundt Oslo med utallige jobber å søke på, men om man vil bo i litt tynnere besatte strøk kan man ikke velge og vrake i jobber.

Det er fair enough det, men er dette problemet virkelig så stort? Er det noen som faktisk kan sies å ha opplevd at potensielle arbeidsgivere har sittet på jobbintervjuet og sagt at "hei, jeg googla deg litt, og fant en del debattinnlegg jeg ikke likte, og her kan vi ikke ha sånne som mener slikt."

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...