Gå til innhold

Holder boligmarkedet på å kræsje?


  

50 stemmer

  1. 1. Kræsj?

    • Ja
      25
    • Nei
      25


Anbefalte innlegg

Fikset posten din. I hvert fall slik det føles for en utenforstående.

Argumentene om grafen/synpunktene til Simen1 er for øvrig spot on spør du meg.

Men nå faller jeg kanskje også inn i bedreviter-kategorien din. Sorry.

 

Føl akkurat det du vil.

 

Dette er veldig enkelkt. Vi diskuterer om boligmarkedet holder på å kræsje. Jeg viser til en forklaring av dagens boligpriser, og dette antyder at vi ikke står ovenfor noen boble eller kræsj, men at markedet er noe overpriset. Noen forumbrukere misliker tydeligvis denne forklaringen, og gjør et forsøk på å diskreditere det jeg viser til. Når jeg tar dem på bløffen om at grafen ikke leder til en feil konklusjon blir det bare sutring.

 

Som jeg har sagt før: hvis dere ønsker å se en penere og bedre utgave av grafen må dere finne doktorgradsavhandlingen. Dessverre er den bare i bibloteker, tror jeg.

 

Grafen er ikke hovedpoenget. Den er enkelt laget for å illustrere innholdet i bloggposten (jeg har selv sett den fullverdige versjonen på en konferanse). Innholdet i bloggposten er at vi ikke står ovenfor noen boligboble. GG.

Endret av Dux ducis
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du et fint lån Dux?

 

Nei.

 

Og i motsetning til de fleste andre her inne lar jeg ikke personlige forhold komme i veien for fornuften. Vi har nok av komiske eksempler på dette her på diskusjon.no. F.eks: det finnes folk som på død og liv skal forsvare et underlegent teknisk produkt bare fordi det var dette produktet de tilfeldigvis kjøpte eller fikk i gave.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Hei.

 

Jeg ser at dere diskuterer dette i 2013. Jeg ønsker å meddele at jeg kommer fra fremtiden, nærmere bestemt 23. Januar 2015.

 

Status: boligmarkedet har ikke krasjet. Prisene fortsetter å stige, og etterspørselen er større enn tilbudet, spesielt i storbyene. Renten er lav, og vil tilsynelatende fortsette å være det en god stund til. De fleste banker opererer med nom. Rente på 2,9%.

 

Det vil være trygt å spekulere i boliger gjennom hele 2014. Det skal dog opplyses om at Oljebransjen sliter litt for tiden, grunnet lav oljepris. Dette er et usikkerhetsmoment som har ført til en del oppsigelser i denne sektoren, spesielt på vestlandet.

 

Dette gjør det vanskelig å spå boligmarkedet for 2015.

 

Til orientering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser man det ja. Og siden jeg solgte leiligheten sist - 220' over takst, så har jeg igjen tenkt å selge et hus. Det blir vel om et par-tre måneder, og jeg forventer en prisvekst på de 18 månedene jeg har pusset opp. Ikke nok til å forsvare idiotkjøpet fra sist gang, men likevel.

Lenke til kommentar

Bare høy arbeidsledighet kan føre til lavere priser nå. Det er gratis å låne med inflasjon og skattefradrag tatt i betraktning. Jeg ville vært skeptisk til å kjøpe i Stavanger-området, ellers går det nok opp noen prosent i år også...

Endret av kilik
Lenke til kommentar

Siste,skikkelige boligkrakk som virkelig dro så det monnet, var i slutten av 80-årene, og var et resultat av en fullstendig skakkjørt politikk takket være Høyre som da hadde regjert siden begynnelsen av 80-årene (jappetiden).

 

Nå har vi Høyre-regjering igjen, i tillegg til at oljeprisene faller, så alt ligger til rette for å glede seg for de som ønsker å kjøpe billig bolig om noen år.

 

Men fra spøk til alvor så har boligkrakk vært spådd siden før jeg kjøpte min første leilighet i 2005. Siden den gang har prisene økt kraftig, med kun et par små tilbakefall som man så vidt har lagt merke til. Så å spekulere i å vente kan føre til at man blir sittende lenge. Og jo lengre man venter, jo høyere kan prisene bli. Så det er et sjansespill uansett hva man velger. Personlig er jeg glad for at jeg ikke hørte på alle de såkalte "ekspertene" i 2005 og ventet for å se om prisene hadde blitt lavere. Da hadde jeg aldri klart å komme meg inn på boligmarkedet.

Lenke til kommentar

Strategien for nordmenn er å komme inn på boligmarkedet så kjapt som mulig. Starte med en liten leilighet som er 90% lånefinansiert. Neste bolig er dobbelt så dyr, men takket være oppussing og verdistigningen fra forrige bolig får man låne det som trengs.

Slik kan det fortsette til man sitter der med flott hus, bil, båt og hytte. Riktignok alt lånefinansiert. Dette går så lenge man har bra betalt jobb, lav rente og en velferdsstat som fungerer.

 

Helt ærlig tror jeg forbrukskåte nordmenn har hatt godt av et skikkelig krakk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...