Gå til innhold

Betalingsløsning kutter pengestrømmen til VPN-tilbydere


Anbefalte innlegg

Synes vel egentlig at dette er ganske greit siden det vil fremskynde utbredelsen av anonyme valutaer som Bitcoins og gjøre slike anonyme valutaer dagligdags i bruk. Jeg er ikke i tvil om at Prism-prosjektet både overvåker og analyserer transaksjoner som gjøres med Visa eller Mastercard. Og dersom disse betalingsformene brukes som virkemiddel for å stanse for enkelte uønskede tjenester så vil flere over tid se seg om etter andre betalingsformer som ikke kontrolleres av noen myndigheter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er bare helt umulig for meg å komme over det faktum at VISA og Mastercard faktisk kan diktere hva de aksepterer at folk betaler for.

 

For meg er det som om pengesedlene mine skulle fortalt meg at jeg ikke fikk lov til å kjøpe godteri - fordi det er usunt.

 

Hvorfor finner vi oss egentlig i dette?

Endret av Rogaland Piratparti
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Du har fått med deg at NSA har direktetilgang til Google via PRISM? Google er en vits.

 

Ja, men det er heilt forskjellig fra det som vi her prater omDet at Hollywood legger press på tjenester som støtter pirater osv.

Og PRISM blir 99% av gangen bare brukt til å fange om ord som: bombe osv. Ikke om noen kåte fjortenåringer laster ned porno.

Eneste grunnen til Google evt skull stoppe en transaksjon er ved trusel ved nasjonal/international sikkerhet.

Lenke til kommentar

Dette jeg var redd for. VPN er en viktig og vanlig tjeneste, men når det flokker fildelere over til dem, blir altså en naturlig nettverksfunksjon sett på som kriminelt skalkeskjul.

 

Faens lobbyister, ødelegger demokratiet og ødelegger infrastrukturen. "I'm a guy who doesn't see anything good having come from the Internet".

 

Det starter med DLD, SOPA osv, dette er vel starten på fortsettelsen?...

 

Jeg har sittet på stolen min og sett på dette i femten år. Det startet IKKE med DLD.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Noen av de største VPN-tilbyderne har faktisk mange store og helt legitime firmaer som kunder, og disse tar selvfølgelig i mot betaling med alle "normale" bank- og korttjenester.

 

 

Det er jo vanlige firmaer som har bygget opp hele markedet. Hvis VPN blir "tatt", så rammer det jo store firma mer enn det rammer småfolk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kjenner veldig mange som benytter seg av flere av disse, men ingen som betaler med kort. De fleste prøver å være så anonyme som de kan og betaler med f.eks. bitcoins. Håper dette er tilfelle for de fleste, isåfall vil ikke tilbyderne få særlig store økonomiske problemer.

 

Jeg synes Payson burde stå i mot. En VPN forbindelse er ikke i nærheten av å være lovbrudd. De fleste land har lover som fremmer brevhemmelighet, kildebeskyttelse osv. Så å gruppere VPN tilbydere sammen med wikileaks og fildelingssider synes jeg ikke noe om.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enkel fix: Krypter alt.

 

At man bruker en VPN skal ikke automatisk bety at man driver med lovbrudd. På samme måte som at folk som kjøper kniver eller andre objekter som kan brukes til å skade andre mennesker ikke skal bli satt på en watchlist.

 

Edit: Dårlig språk.

Endret av fenele
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det er ikke ulovlig å kjøpe VPN.

 

Spørs om det ikke blir det etterhvert. På et eller annet tidspunkt vil noen smarte politikkere sidestille det med å kjøpe sex og ellers bruke den velkjente "hvis du ikke har noe å skjule, har du intet å frykte."

 

Hvis du ikke har noe å skjule, trenger du ikke frykte whistleblowers.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det blir ikke ulovlig å benytte seg av VPN-tjenester. Men det som kan skje er at også VPN-tilbydere blir lovpålagt å føre og lagre logger. I så fall flytter man til en VPN-tilbyder som ligger i land som ikke har en slik lov, hvis man ikke har det allerede. Går ikke det heller, så blir store deler av fremtidens internett å finne i TOR-nettverket. Hadde selv flyttet dit for lenge siden hvis det ikke hadde vært for den trege hastigheten.

Endret av thomit
Lenke til kommentar
Jeg brukte Google Checkout når jeg bestilte VPN. Tror det skal mye til for at de lar seg presset
Du har fått med deg at NSA har direktetilgang til Google via PRISM? Google er en vits.

 

Samme det, man kan fint kjøpe seg VPN via de, de ser jo ikke ellers hva som skjer bak den. Dog er det bare å holde seg unna gmail for ting man vil holde anonymt. Jeg satt opp min egen mailserver bare fordi ingen skal snoke i mine dagligdagse ting.

Lenke til kommentar

Bekjennelse av sine synder?

 

...det høres kjent ut, jeg klarer bare ikke helt å sette fingeren på det.

 

Du blander sammen to konsepter, det nyere konseptet med å kontrollere massene gjennom overvåkning, med det eldre konseptet med å kontrollere massene gjennom frykt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...