Gå til innhold

GTX 780 Coil Whine


Anbefalte innlegg

Hei, jeg installerte nettopp mitt nye GTX 780 kort i PC-en min, i håp om å få en mer stille og bedre opplevese. Men nei, det skulle visst bli helt anderledes. Når jeg nå starter opp f.eks Bioshock Infinite, så hører jeg en ekstremt irriterende coil whine lyd fra 99% sikkert strømforsyingen. Jeg vet at strømforsyningen min er kraftig nok til alle komponentene mine. Når jeg alt-taber spillet, så blir det bare enda verre før jeg går inn igjen. Jeg vet jeg har på V-sync osv, så det skal ikke ha noe med FPS å gjøre. Burde jeg registrere retur på strømforsyningen, eller grafikkortet? Har lagt øret inntil baksiden av casen der hvor strømforsyningen er og av/på knappen. Lyden er mest intens der, så jeg går ut ifra at det er strømforsyningen. Holder på å bli gal..

 

Lyden er så og si helt lik denne, bare mye sterkere til tider:

 

http://www.youtube.com/watch?v=kAPLM6j_HUk

Endret av maxvons
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nja!

Det kan faktisk være skjermkortet også, kan du sjekke skjermkortet i en annen pc?

Noen ganger så er det kombinasjon av et gitt skjermkort med en annen gitt komponent (som regel psu) som forårsaker en slik Whine , bruker man en annen skjermkortprodusent kan problemet forsvinne.

 

Uansett siden dette er et kjent problem hos Corsair så vil jeg nok tro at det er 90% sikkert at det kan være PSU'en.

Lenke til kommentar

Hei, jeg kjøpte nettopp et GTX 780 skjermkort, i håp om bedre performance og mindre støynivå. Men når jeg nå fyrer opp Bioshock Infinite, hører jeg en veldig intens coil whine fra enten PSUen eller 780en. Jeg vil tro det er 780en, dersom jeg aldri opplevde noe lignende meg mitt gamle 580 kort. Jeg har på V-sync både i global settings og i spillet, og det kan ikke være derfor. Når jeg i tilleg bytter mellom desktop og spillet, så blir lyden verre akkurat når jeg går ut av spillet, men blir litt bedre igjen når jeg går inn i spillet.

 

Jeg fant en video som illustrerer lyden ganske bra, selv om det er en GTX Titan. Lyden er så og si helt lik.

 

Lenke til kommentar

Jeg tror det har noe å si hvor mye last 780 kortet drar i strøm fra strømforsyningen og hvor mye den klarer å levere. 580 kortet ditt drar vel ikke like mye?

 

Tror ikke det, men 780 skal jo ha bedre power efficiency? Strømforsyningen min er mer enn kraftig nok til å gi strøm til komponentene jeg har i PC-en min nå.

Lenke til kommentar

Det går litt vekk når jeg lar Bioschock kjøre i rundt 2 min in-game, men når jeg alt-tabber kommer det plutselig veldig intenst tilbake igjen. Det er nok skjermkortet, siden jeg prøvde å overclocke og underclocke litt imens da jeg hadde Bioshock oppe, og da ble lyden lysere når jeg OC og mørkere når jeg UC. Er disse lydene farlige på noen måte, og vil det hjelpe å returnere kortet til komplett?

 

det er GTX780 kortet ditt. har samme lyd på mitt, blir værre når det klokkes.

 

Leit å høre, er heldigvis ikke så ille da. Hører det ikke så lenge jeg har på headset.. Men forventer mer fra et 5-tusenkroners skjermkort...

Lenke til kommentar

Har lest anngående Corsair psu at det er for lite kjøle elementer i forhold til antall watt.....

 

Det er anbefalt å ikke overklokke 660, særlig ikke med økning av volt fordi dette ville medføre til nedklokking når turboen slår inn. Økt stømforbruk til vifte gjør slik at kortet trekker mer strøm enn det får levert og dermed må en måte kortslutter og går tilbake til nedklokking. Kansje som en slags feilsafe ifra Nvidia for å unngå ødelegging av kort.

 

At dette gjelder for chippen til 660 kan også indikere at det gjelder hele keppler serien.

 

At kortene er konstruert for overklokking og voltmodding, pluss turbo. Men også på en annen måte konstruert for at det ikke skal fungere over lang tid i praksis. For å unngå for mye erstattninger og tap for Nvidia.

Endret av pizzafordi
Lenke til kommentar

Må avbryte med litt løst, har lest anngående Corsair, muligens en annen model. At den var lett iforhold til antall watt, dvs mindre forventede kjøle-elementer, f.eks halvparten aluminium enn det som for øyet trengs, helst kobber. Og det med overklokking på kortene iforhold til "boost" og maks watt utak som blir fordelt på win-bios-gpu volt increase og vifte. Fant en artikkel anngående overklokking av 660 at det var lite benefit med volt økning iforhold til max mhz, da den da ville underklokkeseg automatisk. Litt oppstykket info her, men kansje dere har hørt/vært borti dette ifra før og kjenner noe igjen av det.

:confused:

Kan du først prøve å skrive strukturert og forståelig?

Endret av arni90
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...