Gå til innhold

Vikeplikt for hund?


Anbefalte innlegg

I dag syklet jeg hjem fra jobb på en gang / sykkelvei. Jeg skulle til å kjøre forbi en fotgjenger med hund i bånd, men det kom en syklist imot og jeg lot denne passere fotgjengeren / hunden og meg før jeg skulle passere selv. Jeg plinget i bjella for å gjøre fotgjengeren oppmerksom på at jeg var der. Fotgjengeren trakk til seg hunden og gikka på høyre side av stien slik man bør gjøre for å slippe forbi syklisten som kom imot. So far so good.

Men; da jeg setter opp farten til ca dobbel gangfart løper - ja løper - fotgjengeren over til venstre side av stien mens hunden fortsatt rusler på høyre side. Nå med et bånd tvers over stien i hoftehøyde. Jeg hadde fire valg: Kjøre ned fotgjengeren, kjøre over båndet, kjøre på hunden eller kjøre i elva på høyre side. Jeg valgte nr 3.

 

Hvor mye hensyn er det meningen at man skal ta i slike situasjoner? Her har forsåvidt hundeeier kontroll på hunden, han hadde ikke kontroll på seg selv og opptrådde således ikke hensynsfullt. Skulle jeg ha kjørt på fotgjengeren i stedet? Hva sier reglene her? Det er litt samme problemet i skiløypene der hundene ofte går fritt og skal leke med de som kommer nedover bakken...

 

Jeg vet ikke hvordan det gikk med hunden, og evt blod på sykkelen minble nok visket bort i regnværet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå vet jeg ikke helt hva som er rett og galt her, men ville det ikke vert bedre å kjøre over båndet?

 

Nja, å få det over halsen fristet ikke

 

Hvorfor i h****** kjørte du på hunden?? Det at eieren ikke enser deg med en gang betyr ikke at hunden burde betale for det!

 

Minste motstands vei

 

Så du stoppa ikke for å se om det gikk bra? Hva er problemet ditt?

 

Det gikk bra med meg

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du er enten ett troll eller så er du en jævla dritt. Hva med å vente i 10 sekunder eller faktisk si til eieren at h*n må passe seg??

 

Mulig jeg kunne ha ventet og fått meg en på trynet. Men jeg lurte på hva reglene var her, ikke hva jeg burde ha gjort. Jeg burde tatt bilen for å slippe å bli så våt; men det er off topic her.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tja du er vel å regnes som trafikant når du sykler så du har jo vikeplikt for både mennesker og dyr. Omså det er Elefanter, elger eller enhjørninger så har du fortsatt vikeplikt for de.

 

Jeg leste at man har vikeplikt for "de som driver husdyr", jeg regner med at det også gjelder husdyrene. Men her er det vel snakk om en saueflokk og ikke en hund i bånd ?

Lenke til kommentar

Da syklet du for fort og hensynsløst. Så enkelt er det.

 

Jeg ser den. Men fotgjengeren var nok enda mindre hensynsfull enn meg. Det er en grunn til at man tar sykkel, det er for å komme litt fortere frem enn til fots. Man kan ikke sier å være hensynsløs når fotgjenger "skifter kjørebane" og legger ut snubletråd idet man kommer syklende...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Sykling på gangsti og lignende skal foregå i tilnærmet gangfart. Det vil si fart på fem til åtte km/t. Så det er du som sykler som må passe på og som har driti på leggen her. Du skulle stoppet og bedt om unnskyldning, og evt betalt for skader på hund. Det er ditt ansvar som syklist.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...