Gå til innhold

Hva vil være en god tid på 5 km?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Under 20 minutter bedre enn god, men ikke ekstremt god. For en som ikke aktivt driver med friidrett, orientering eller lignende, vil jeg si under 20 minutter er ekstremt god tid. Under 12 minutter på 3 km er samme gjennomsnittshastighet og er bra i seg selv. Å holde samme tempo i to kilometer til vil jeg si er bra.

 

Under 25 minutter på 5 km vil jeg si er nok til å si at du kan være litt over gjennomsnittet. Men som Thomas skriver, det er vanskelig å si hva du mener med "god".

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

På 5 km vil jeg rangere det slik:

Utrent: over 30 minutter

Mosjonist: under 30 minutter

Godt trent: under 25 minutter

Svært godt trent: under 20 minutter

Verdensrekord: 12:37

 

For å bli bedre på 5 km er det smart å løpe 5km 1-2 ganger i uken og trene 4x4-intervaller 1-2 ganger i uken. Suppler gjerne med knebøy med vekt. Ikke tren 2 dager etter hverandre. Spis protein+karbo like etter hver trening, f.eks brødskiver med kjøttpålegg/leverpostei etc og melk til. Bruk pulsklokke slik at du får et forhold til det pulsnivået du klarer å ligge på gjennom 5 km. Jevnest mulig puls gjennom hele løpet er fordelaktig. Om du klarer å øke pulsen mye på slutten av løpet er det en god ide å starte med en litt høyere puls. 4x4-intervallene skal ligge ca 10 slag over 5km-pulsen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Rekorden min på 5 km (på bane) er 19:19. Merkelig nok er rekorden min på 3 km (på samme bane) 11:40. Disse tidene brukte jeg rundt 1,5 år med trening på å oppnå. Trening 3 ganger i uken, stort sett langkjøring.

 

Nå skal det riktig nok sies at jeg gjerne kunne trent mye smartere (intervall), men 5 km på bane var heller aldri målet mitt med treningen. Mine beste tider har jeg på løp mellom 10 km og halvmaraton...gjerne i litt tyngre løyper.

 

Løper du 5 km på under 20 minutter kommer du ganske greit ut i "mosjonistkonkurranser". I fjor var for eksempel vinnertiden på Fanamilen (ganske flat løype, asfalt) i 5 km klassen for menn 17:02. Hadde du løpt på 20 min ville du kommet på 13. plass av 500 deltakere (menn).

Endret av Phileas Fogg
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...