Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Energidrikk og adhd


dennis.dorum

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Personlig mener jeg energidrikker er oppskrytt. Jeg kan lett drikke 3-4 Red Bull uten å merke forskjell.

 

Ganske enig der, men jeg for min del drikker ikke energidrikker for annet en at det smaker godt. Eneste gangene jeg har kjent litt effekt er de gangene jeg har vært skikkelig utmattet og sliten.

 

Angående topic så tror jeg ikke det skal være noe problem, men ville forhørt meg med en lege før man bøtter nedpå.

Endret av Mr. A
Lenke til kommentar

Redbull/Burn/battery , Koffein generelt har en veldig individuel virking på folk , Jeg kan drikke og har drikki mange red bull i løpet av dagen og ikke merket noe til mer våkenhet/energi men alt er bare som det skal , Kaffe fungerer heller ikke på meg. Koffein er noe som fungerer forskjellig fra person til person. Noen venner av meg kan ikke drikke redbull eller andre energidrikker en stund før de skal sove fordi de ikke klarer og sovne,selvom de ikke føler at de har mer energi men det er noe som gjør så de ikke sovner fordet. Mens jeg kan fint drikke det på sengekanten. Noen personer tåler rett og slett ikke kombinasjonen av sukker og koffein og får veldig mye energi :p

Lenke til kommentar

Er det ikke veldig mange ulike stadier når det kommer til ADHD ? for jeg har ei venninde som har diagnosen ADHD og hu får med seg veldig mye overalt, Når vi går inn i et rom så legger vi ikke vanligvis merke til så utrolig mye men hu får med seg bilder,farger,blomster osv veldig fort + at hun husker farger veldig godt og hun får med seg og husker mye fra bøker og tekster hun leser når det kommer til skolen og har veldig gode karakterer osv. Så jeg vet ikke alltid om adhd er en dårlig ting ? Hun har mye energi men det virker som hun bruker det "mentalt" og ikke på så mye fysisk selvom hun også trener og holder på.

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...
hugRmunR skrev (På 29.4.2013 den 5.18):

Burde vel snakke med legen din om dette?

 

Kombinasjonen ritalin og koffein kan være en uheldig en. Kan føre til økt angst/nervøsitet, hjerteklapp og mer.

Det er riktig, det øker de negative bivirkningene, men utover dette tror jeg ikke det er skadelig, og så spørst det selvfølgelig på personens toleranse for koffein og ritalin. Jeg går på 60 for dag mot ADD og drikker kaffe som vanlig, sjekker blodtrykk, vitaminer og helsen generelt en gang i året, og har gått på ritalin i over 4 år. Har aldri fått beskjed om at noe ikke fungerer som det skal eller er utenfor normalen. 

OleNord skrev (På 29.4.2013 den 9.53):

Tror du ikke trenger mer energi når du har ADHD.

He he heeee........

Nei, men man trenger mer dopamin for å regulere motivasjon, oppmerksomhet og kognitiv funksjon. Det er derfor det er viktig å anerkjenne ADHD som sykdom og sørge for at de som lider av den blir diagnostisert og får medisin tidlig.

De som har udiagnostisert ADHD finner som regel en måte å få tak i dopamin på, men da gjerne i mer skadelige former enn forskningsbasert medisinering.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...