Gå til innhold

Datalagringsdirektivet vil koste nesten en halv milliard - det første året


Anbefalte innlegg

Siste nytt nå for tiden er island hopping.

Bryt deg inn hos noe som er tillatt og hopp derifra og videre inn i systemet.

 

Nåja, siste nytt... Skeet Ulrich som Kevin Mitnick gjorde vel akkurat det i filmen "Takedown" aka "Operation Takedown" aka Hackers II i det herrens år 2000. Det var ikke nytt da, heller. Filmen var basert på ei bok skrevet av Tsutomu Shimomura i 1996, og Kevin Mitnick ble arrestert i 1995. Nå motstrider Mitnick innholdet i boka, da.

 

Håper inderlig at Pirat Partiet nedstemmer og at ved ett flertall at DLD arkiveres på en Linux maskin under /dev/null det beste arkivet for slikt.

 

Det beste vi kan håpe på er at PiratPartiet får en eller to stortingsrepresentanter som kan fronte personvernssynspunkt der ingen andre har interesse av det. Vi ser allerede at PiratPartiet har tvunget Venstre-ungdommen til å bli klarere på disse sakene, men så trekker vel Venstre-ungdommen totalt 22 stemmer ved et valg... Hvis ungdommen i et av de inflytelsesrike partiene kunne gro noen prinsipper og litt ryggmarg, hadde det vært fantastisk.

 

Jeg er ingen troende. PP får ingen representanter, det er jo såvidt Venstre klarer å skrape sammen noen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vi skal betale for at staten skal overvåke oss?

Unnskyld meg, men hva faen?

 

Nå er jeg motstander av DLD så mye som noen her, men når du stiller det opp på den måten må jeg nesten spørre;

 

hvem nøyaktig trodde du betalte for overvåkingen av oss FØR datalagringsdirektivet?

 

Akkurat det der har ikke endret seg nevneverdig. Wikipedia om PST: "Hovedkontoret i Oslo hadde i 2010 et budsjett på 407,7 millioner kroner". Pris på nytt datasystem til politiet for et par år siden ble målt i mrd, ikke mill. Det er ikke det at det kommer fra skatten som er problemet.

 

Problemet er at de innfører total overvåkning over hele befolkningen, i tilfelle noen av dem senere skal etterforskes.

 

Edit: blandet tall fra to artikler, fjerner det.

Endret av tommyb
Lenke til kommentar

DLD vil gi minimalt utbytte for politiet / staten ifht. hvor dyrt det er. At dette blir vedtatt er utrolig, at det i utgangspunktet faktisk var vurdert er idioti.

 

Minimalt utbytte? Snarere null siden tall fra Tyskland viser at alvorlig kriminalitet og internettkriminalitet gikk opp og oppklaringsprosenten gikk ned etter at de begynte å lagre logger...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Som jeg sa i en annen artikkel, ytringsfrihet er ikke lov i Norge.

Snart betaler vi hver gang vi må ut av huset.

 

Samme hvem som styrer Norge, bedre blir det aldri er mitt standpunkt når vi snakker om politikk og hva som skjer med politiske valgene i Norge

Når DLD ikke funker bra i Danmark, hvorfor skal vi hoppe på toget?

Jaha særlig Norge et frittstående land i rødt hvitt og blått, vil ikke si det akkurat.

 

Noen ganger skammer jeg meg at jeg er en nordmann, når slike idiotiske forslag kommer i bruk, du verden..

Overvåkingsparanoia på høyt plan dette her.

Endret av iToMaN
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg kommer til å produsere så mye støydata som mulig, for å gjøre oppgaven ennå mer kostbar og umulig. Jeg håper at flere kommer til å gjøre det samme.

 

Det er skammelig at Høyre støtter datalagringsdirektivet, et parti som forøvrig har veldig god økonomisk politikk, satser på utdanning og står for mye frihet. Sammen med EU så har de nå to dealbreakers.

Lenke til kommentar

Må man betale skatt hvis man melder seg ut av det norske samfunnet?

 

En ting er jo at man må/bør begynne å sende alt gjennom VPN, men når det i tillegg ser ut til at det er vi kundene som betaler for det... Høyere priser på nettet for å dekke disse 18millionene. Skattepenger som går til dette. Alle som har en hvis peiling og hode på nogenlunde rett plass skjønner jo at dette blir bare dritt.

 

Fulle spedbarn rusa på sopp har mer nærkontakt med verden en disse idiotene som styrer landet.

Lenke til kommentar

Vi hadde fått mer godt ut av å bruke den halve milliarden på Cola sammenliknet med å bruke dem på dette systemet.

 

Og hva er poenget når politiet henvender seg til bedriftene for å få tak i informasjon i stedet for å utnytte dette tullet?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Og så går de rundt å lurer på hvorfor respkten for politikere er så himla lav... Det er jo forståelig at slikt blir en nøtt når de ikke engang evner å se meningsløst dld er.

 

En halv milliard.... For en nissegjeng.

Lenke til kommentar

Og best av alt, ingen i regjeringen spurte folket om hva vi ville! Fordi vi vet alle hva resultatet hadde blitt av en folkeavstemning. Dette er en tragedie...

 

Er nå ikke så sikker på det. Prøv å gå på gata i f.eks Oslo å spør tilfeldige om hva de synes om DLD. Jeg vedder en hundrigs på at du vil få mest av dette: "Synes det er ok, jeg har ingen ting å skjule"[insert derp smiley her], "hva er DLD?(selv om du sier hele navnet), "Bra vi får tatt kriminelle da!".

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Siden ikke hver normann kan hjelpe til med dette projektet så kommer dere til å bli fakturert ca. 100kr per menneske i landet, noe som motsvarer litt under 1 gjennomsnitt arbeidstime hver (forutsatt at alle er med å betaler). Hvis denne kostnaden kommer gjennom skatt eller hoyere telefonregning har ganske lite å si.

 

<img class="bbc_img" alt="Postet bilde" src="http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRtRSXKMnBJVsfPLgg8a-1EYCKDsq1xHZL34pY28ovQEHmZEdSnQ"></img>

 

Foer ble de gitt til kriminelle, nå baerer vi dem frivillig?

Lenke til kommentar

 

Gledelig nyhet!

 

I 2015 er alle som bor i Norge lovpålagt å føre daglig register over hvem de har kontakt med, hvor lenge og på hvilken måte: e-post, telefon, sms, etc.

 

Første forslag gikk ut på at alle måtte føre dagbok, og sende denne inn årlig for kontroll og arkivering.

 

Heldigvis har våre dyktige politikere innsett at vi lever tross alt i en digital hverdag, så første reviderte forslag var at våre borgere skal gjennomføre dette selv på Altinn.no.

 

Det er derfor med STOR glede at jeg observerer at siste bestemmelse er at vi slipper dette! Da man for kunn kr. 100 per person i året får automatisk registrert og arkivert alle sine aktiviteter.

 

Er ikke vi heldig dere! For kun 100 kr i året, slipper vi å måtte føre dagbok på hvordan og hvem vi har kontakt med. Er ikke dette frihet, så vet ikke jeg!

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

jeg syntes det er merkelig.

når man har for lite penger til nødvendigheten til daglige ting ute i samfunnet så er det merkelig at noen higer så veldig etter å bruke penger på ting som ikke virker.

 

sammenligner man hva som er gjort av erfaring i andre land , som har gitt klare bevis på at pengene er bortkastet så gir ikke politikeren og byråkratiet seg.

 

DLD er en ting

Måten veiene blir bygd og finansiert er en annen

et tredje tilfelle er de dårlige bilskiltene av plast

 

Hva er poenget med å bruke opp pengen bare for å bruke dem opp ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...