Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Problemer med å laste ned windows på nybygget pc


Anbefalte innlegg

 

Noen som vet hvordan jeg kan løse dette? Prøver og laste ned windows 10 på nybygget pc, men får bare opp dette. Har prøvd og sette usb inn i andre usb porter men får bare opp samme problem. hovedkort er Asus prime b650m-a wifi ii hvis det har noe og si

image.thumb.jpeg.2c040d2be825eb23c2024c7c8f1ba84d.jpeg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nybygget PC, og så velger du Windows 10? Støtter den Windows 11, er det kanskje bedre å bruke det.

Om du ikke kan eller vil oppgradere kan du selvsagt bruke 10. Fra Microsoft:

Sitat

Windows 10 will reach end of support on October 14, 2025. The current version, 22H2, will be the final version of Windows 10, and all editions will remain in support with monthly security update releases through that date. Existing LTSC releases will continue to receive updates beyond that date based on their specific lifecycles.

Er det mulig å hoppe over dette, fullføre installasjonen med internett-tilkobling, og la Windows finne ut av det senere? Har du drivere på CD som fulgte med maskinvaren?

Lenke til kommentar

Du har definitivt støtte for Windows 11, enig i at å forsøke Win 10 for 16 mnd gir null mening, spesielt når du får problemer under installasjon. Din win10 lisens dekker også win11.

Endret av ps5
Lenke til kommentar

Download Windows 11 (microsoft.com)

Her laster du ned Windows 11. Om det var det du allerede prøvde, er det kanskje bedre å hjelpe deg å finne ut av dette problemet, enn å bruke en eldre versjon med et annet problem.

Har du en annen, fungerende maskin med Windows? Har du en minnepinne?
Bruk den andre Windows-maskinen til å laste ned Media Creation Tool, kjør programmet, og følg instruksjonene for å gjøre minnepinnen til en Windows 11 installasjons-minnepinne.

Sett minnepinnen inn i den nybygde, og installer Win11 fra den.

Hvis dette er hva du prøvde, hva er problemet du opplevde?

Lenke til kommentar

Windows finner ikke lagringsenheten din (den du skal installere på). Du har enten valgt RAID/IRST eller hva enn det var den siste het eller så har ikke Win10 innebygd støtte for NVME-kontrolleren. Eller så er komponentene så nye at du må laste ned driver manuelt fra HK-produsentens nettside.

Windows11 er forresten avhengig av at du har Secure Boot og UEFI-boot skrudd på (CSM skrudd av).

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Windows 11 Home USB (norsk) - Elkjøp (elkjop.no)
Denne du mener? Jeg håper du slipper å bruke over tusen kroner på dette. Gitt at du allerede har lisens, og bare trenger minnepinnen.

Om du uansett vil kjøpe lisens fordi du ikke har fra før, så er dette en ok løsning.
Men det er helg, den flotte, nye maskinen din blir stående minst til mandag fordi Elkjøp er stengt.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (6 minutter siden):

Windows 11 Home USB (norsk) - Elkjøp (elkjop.no)
Denne du mener? Jeg håper du slipper å bruke over tusen kroner på dette. Gitt at du allerede har lisens, og bare trenger minnepinnen.

Om du uansett vil kjøpe lisens fordi du ikke har fra før, så er dette en ok løsning.

Takk for svar, skal prøve dette i morgen😊 har ikke kjøpt lisens enda, men vil helst ungå å måtte betale så mye for å få inn windows ja😅

Lenke til kommentar

Om du ikke allerede har lisens, og det er mye styr å låne en kamerat sin PC for å lage minnepinne, brenne DVD eller følge en komplisert guide for Mac, er det nok greiest å kjøpe et fysisk produkt på Elkjøp. Da er alt i orden.

Jeg vet ikke hvor mye billigere det er å droppe minnepinnen. Mulig digitale lisenser selges billigere siden Microsoft da slipper å produsere minnepinner og frakte dem til butikker rundt i verden. Men du sparer mye bry ved å kjøre til Elkjøp siden du ikke har en annen PC for å kjøre Media Creation Tool.

Synd Elkjøp er stengt. Søndag i morgen.

Gratulerer med ny PC, og lykke til 🙂

Endret av Mannen med ljåen
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Last ned nyeste versjon av Windows 10/11 og lag installasjonsmedie med creation tool. Fikk den samme feilmeldinga for lenge siden, og da viste det seg at installlasjonsmediet var for gammelt til hardwaren jeg hadde. 

 

Ville nok uansett valgt Win 11 hvis jeg var deg. 

Endret av RRhoads
Lenke til kommentar

Problemet er at trådstarter ikke har en fungerende Windows-maskin som kan kjøre Windows-programmet "Media Creation Tool". Høna eller egget. Det finnes ikke en versjon for Mac.

Det finnes en guide jeg linket til for å bruke Mac til å gjøre jobben, men trådstarter trenger jo uansett lisens. Det enkleste er å kjøpe det i en boks som inkluderer minnepinne.

Så får vi håpe at hovedkortet ikke er så nytt at Win11 også mangler støtte...
Men i så fall tar vi det derfra. Driveren som mangler kan lastes ned fra Asus og legges på en annen minnepinne.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

De fleste har vel noen i venne- eller familie-kretsen som har en windows-maskin. En minnepinne koster ikke skjorta, den trenger jo ikke være stor og trenger ingen formatering. Og selve installasjonsmediet "lager seg selv" og legger seg på pinnen, bare man får lastet ned Media Creation Tool. Med lisens for win10 har du automatisk lisens for win11 også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...