Gå til innhold

Test: Apple Mac mini


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tor jeg heller hadde kjøpt denne, vil ikke trenge en i5 eller i7 uansett med mindre en skal gjøre lett videoredigering, noe jeg ikke ser for meg å gjøre på en datamaskin av denne sorten :p

 

Med RAM, SSD og Windows runder den fort 4000 kroner da, og kan forsåvidt argumentere for at den siste tusenlappen opp til rimeligste Mini forsvares av kabinett, USB 3.0 og hakket bedre ytelse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det noen ulemper og problemer med å bruke den som stue pc mediesenter?

 

Aboslutt ikke! Bruker selv min som mediasenter. Bruker plex og apple remote (149kr elns på elkjøp). Det funker fjell

Den billigste koster jo kun 4,5k, og det er ikke så ille mtp. hvor mye du får for pengene (min mening)

Lenke til kommentar

Velkommen til en test av et Apple-produkt. Dra deg langt vekk hvis du kommer inn kun for å lage kvalme.

 

Jeg vet ikke hvor lenge du har lest i forum, diskusjonstråder og lignende. Men det er vanlig å anta at så lenge man ikke qutoer så svarer man på innlegget over. Mitt "spørsmål" var fordi det er "kvalmende" å hele tiden komme med utspill som det jeg svarte på rett over meg, hver gang det er snakk om et Apple produkt.

Prisen... Som nevnt i artikelen så koster den fordyrende eplelogoen en hel del ekstra.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den var kjekk, men denne linken var bedre :)

http://www.komplett....A0-8720D71DBD87

 

Takk for tipset. For å bruke den som HTPC er toslink fortsatt viktig for meg, men det er kun fordi jeg har gamle dyre forsterkere og ønsker ikke kjøpe tilleggsutstyr pga. en HTPC. Jeg er ikke i overkant begeistra for HD4000 når jeg først skal velge en PC plattform da har jeg mer sansen for AMD sine APUer.

 

Men uansett et veldig godt tips som ikke er verst prismessig i min link. Siden intel er allergisk mot gode bilder på innsiden av denne så legger jeg ved en review.

http://www.anandtech.com/show/6444/intels-next-unit-of-computing-hands-on

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Hva er skjedd med hardware.no?

 

Synes det dukker opp apple produkter som er umulige å oppgradere, har average ytelse og koster latterlig mye nesten hele tida!

 

Hvordan en baerbar i7 2,6ghz med intel HD4000 yter er vel ikke noe nytt for de fleste her?

 

Trudde gutta som gikk in på hardware.no ville vaert mere intresserte hvis det satt et GTX 680 i den, men nå snakker vi jo bare om en vanlig billig baerbar maskin uten skjerm men dobble prisen og en apple logo. Kanske burde bytte domene navnet til moteogdesign.no

 

Nei hvis dere vil få oss intresserte på nytt så ville det kanske vaert noe å lage en lignende maskin med akkurat et GTX 680 sånn at en faktisk får gjort noe moro når en vel kobler den til TV'n.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I dette tilfellet kan man jo like gjerne kjøpe en bærbar PC, f. eks en ASUS VivoBook S200E-CT177H til en noe rimeligere pris med dertil noe svakere maskinvare. Da kan man jo bruke PCen i mange flere sammenhenger... :)

 

Men dette blir feil sammenligningsgrunnlag i utgangspunktet... :)

 

Blir nok litt feil å sammenligne, ja.

 

Har nå ikke en Apple Mini, men kunne ikke falt meg inn å bruke en bærbar som HTPC :)

 

HTPC-en skal stå der den gjør, i et kabinett som passer inn med resten av utstyret rundt TV-en og anlegget :)

Lenke til kommentar

Den er såpass velbygget at prisen egentlig er lav. Den forrige mac minien jeg hadde hold 5 år uten noe trøbbel før jeg trang noe med litt mer juice. Derfor var denne et enkelt valg når jeg nylig oppgraderte. Med tanke på utrolig rimelige OS oppgraderinger (ca 140 kroner for lisens som kan brukes på 5 maskiner hvis en har behov for det). Selv om du ikke er vant med OSX, er dette et utrolig godt OS med lite knoting for å få ting til å fungere. Bruker selv både windows, OSX og linux til daglig, men "servicemessig" er OSX min favoritt. Ytelsesmessig er det hipp som happ da maskinene i dag er såpass kjappe.

 

XBMC på denne er fantastisk, helt silkemykt og alt fungerer akkurat som det skal. Med tonnevis av plugins er dette mitt førstevalg uansett plattform.

 

Noen her nevner "billigere" alternativer, men har bygget en hel del mediecenter løsninger basert på selvbyggerkomponenter gjennom de siste 10 årene og som oftest blir totalregnskapet mye det samme, men erfaringsmessig er ikke totalpakken like solid.

 

At en stasjonær holder i 5 år er ikke spesielt oppsiktsvekkende eller imponerende.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Med RAM, SSD og Windows runder den fort 4000 kroner da, og kan forsåvidt argumentere for at den siste tusenlappen opp til rimeligste Mini forsvares av kabinett, USB 3.0 og hakket bedre ytelse.

 

Men du kan se langt etter noe SSD på Minien til den prisen. Må faktisk opp i 8500 kr for å få en SSD inn så vidt jeg kan se.

Lenke til kommentar

Men du kan se langt etter noe SSD på Minien til den prisen. Må faktisk opp i 8500 kr for å få en SSD inn så vidt jeg kan se.

 

Det tok meg omtrent 18 minutter og 1500 kroner å sette inn en Samsung 256GB SSD i min Mac Mini. I samme slengen fikk den mer RAM. Ikke alt trenger å kjøpes fra Apple.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Mulighet for 2,5" lagring er helt klart noe alle i denne formfaktoren burde ha. Intel boksen har ikke det og det blir en ulempe. Zotac har det som var en av årsakene til at jeg valgte dem sist gang.

 

Integrert er også en stor fordel så man slipper alt dette styret og klosser som blir sparket rundt, fulle av støv, ryker og div. Der virker Intel lite gjennomført. At de heller ikke klarer å tilby USB3.0 i 2013 på en slik formfaktor blir bare feil.

 

Så veldig mye kraftigere CPU enn en i3 trenger jeg ikke nødvendigvis men det avhenger av bruken. Slik sett er jo mini'en en fullverdig arbeidsstasjon og vel så det. Mye imponerende med Mini.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Mulighet for 2,5" lagring er helt klart noe alle i denne formfaktoren burde ha. Intel boksen har ikke det og det blir en ulempe. Zotac har det som var en av årsakene til at jeg valgte dem sist gang.Integrert er også en stor fordel så man slipper alt dette styret og klosser som blir sparket rundt, fulle av støv, ryker og div. Der virker Intel lite gjennomført. At de heller ikke klarer å tilby USB3.0 i 2013 på en slik formfaktor blir bare feil.Så veldig mye kraftigere CPU enn en i3 trenger jeg ikke nødvendigvis men det avhenger av bruken. Slik sett er jo mini'en en fullverdig arbeidsstasjon og vel så det. Mye imponerende med Mini.

 

Hvis man skal kjøpe nytt så står ikke mSata SSD noe særlig tilbake for vanlig 2,5 SSD. Jeg er enig i at USB3.0 burde vært standard, dette er for dårlig i 2013. Men jeg har testet Intel boksen endel i det siste og jeg er veldig imponert. Null støy, lav varme (virker ikke som den drar inn så mye luft, så tror ikke støv blir et så stort problem). Jeg har testet med masse video filer og den kjører absolut alt uten problem, også 4K filer som ikke fungerer optimalt på Nvidia GXT 660. Intel boksen fungerer også mye bedre enn Sapphire EDGE VS8 med A8-4355M.

Lenke til kommentar

Jeg har hatt en tidligere generasjons Mac Mini en stund, bukt som multimedia pc og "nedlastingsstasjon".

Etter hvert så skjønte jeg at ytelsen var så tragisk, og den var så treg (oppstart, start av programvare, etc) at noe drastisk måtte gjøres.

Kjøpte en Intel 128 GB SSD og 1tb 2,5" HDD, pluss esktra kabel. Og her må man si - denne typen "ribbon cable" med spesiell plugg i den ene enden, og to SATA kontakter i den andre (strøm og data) er DYR! Pris + frakt ligger på 50-80$ til å begynne med, og svært få butikker fører denne, og som oftest under litt kryptisk navn "mac mini server" kabel.

Så satt jeg inn den nye SSD'en og HDD'en... jeg må si at dette er ursmed arbeid! Knøttesmå skruer, masse ting man kan ødelegg underveis, trangt er det, spesialverktøy må man ha... men det funket til slutt. Effekten er som å ha en helt ny maskin... alt skjer veldig fort.

Pluss, som mange flere alrede skrev - den er pen, og liten. Passer helt fint i stuen. Men å bytte eller oppgradere innmaten - med mindre det er snakk om RAM - er IKKE enkelt og egentlig ikke å anbefale. Faren med å ødelegge noe i denne oppgraderingsprosessen er så stor at jeg ville heller anbefalt å kjøpe en ferdig konfigurert "pimpet" Mac Mini fremfor å prøve å modde den selv.

En annen bonus er at det følger med noe som man kan godt beskrive som verdens beste og peneste fjernkontroll i aluminium. Den er liten, har få knapper, men for slike ting som Plex fungerer den helt ypperlig.

Samt kan man si at har man si en 500 GB med filmer man skal få tak i, og like mange som skal rippes... ingen problem. JDownloader + Handbrake + Apple Remote Desktop, da kan den durre og gå av seg selv dag og natt, uten å lage mye støy og bruke noe særlig strøm heller.

 

Har skrevet mer enn nødvendig om Minien alrede, men jeg vil presisere til slutt - ingen andre, absolutt ingen lager like gode mini-pc'er som apple. Ja den er dyr, men bortsett fra å se fin ut er den meget kompakt - ingen utvendig adapter, ingen antenner, ingen plagsomme knallblå status-lys i fronten, og ellers bygget som kvalitetsvare. Kjempefin som HTPC, men kunne lige greit finne seg til rette som en enkel hjemmeserver, PC til vanlig hjemmebruk etc. Det finnes mange andre budsjettsmessig rasjonelle alternativer, men skal du ha noe i stuen som faktisk passer rett inn - kan ikke ta feil med en Mac Mini.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...