Gå til innhold

Rare lyder fra Corsair HX650


Anbefalte innlegg

Lurer bare på om det er flere her inne som har denne PSU'en og om dere opplever "fugle kvitter" lyder fra den + at vifta spinner opp og ned hele tiden når PCen er idle?

 

Siden det er Corsair det er snakk om og det at jeg leste mange tester av denne PSUen der den har fått mye skryt gikk jeg ut ifra at dette var et skuddsikkert produkt.

Men etter å ha lest på diverse forum har jeg jo i etterkant funnet ut at det er mange der ute som har disse problemene jeg nevner.

 

Ser ikke ut som om at det hjelper å sende inn PSUen til corsair heller for å få en ny, siden nesten alle som har gjort dette har fått enda en PSU som lager akkurat de samme ulydene.

Endret av ViPeR
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

2x Døde 650Hx psu'er her og 1 som sakte men sikkert går mot døden.

De siste 650HX har problemer med Chirp pga elendig viftevalg fra Corsair (dvs som jeg forstår det har det blitt spart på vifteløsningen).

 

Kommer nok til å hoppe helt over HX serien og muligens gå over til AX serien som skal være ok (Channel Well muligens som lager den beste AX'en.)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har samme problem.

Har nå min andre HX 650 strømforsyning som kvitrer fælt, så blir nok retur på denne også.

Aner ikke hva jeg skal gå over til, så må vel se om jeg finner noen anbefalinger som ligger rundt samme prislapp som den jeg har.

Lenke til kommentar

Jeg har dette problemet på min Mist 1000W. Det fulgte med en utglattingskondensator man kunne plugge i ledige outputs (den er modulær), og denne hjalp. Etter å ha fått enda en slik en og plugget i er det så lite at jeg ikke tenker over det. Merker ikke noe til viften, men jeg tror plystrelydene bare kommer når prosessoren jobber.

Endret av MiSP
Lenke til kommentar

Pga. viftestøy fra min 750 watter fra Corsair her jeg bytte vifte til en Noisblocker Multiframe. Må jukse litt, siden PSU originalt har 2-pins kontakt for vifte, men nå er den musestille :) Dro samtidig ut ledningen for hastighetsrapportering og satte den i HK for å følge med at alt gikk bra. Kjekk informasjon å ha :)

Lenke til kommentar

Har hatt 3 HX650 fra Corsair og vært like fornøyd med alle sammen! Den siste lagde noen ulyder, men det kom fra en strips på en ledning som støtta mot vifta. Dytta den lenger inn med ett skrujern og problemet var løst! Den siste er vel ikke mer enn 2 måneder gammel. :)

Lenke til kommentar

Har en slik liggende selv. Viften er vel ganske grei å bytte?

 

Ser noen snakker om PSU-er som går mot en sakte død.

Er det noen som har sett over kondensatorene? Om de er begynt å "bule litt ut", fks? Dårlige kondensatorer pleier jo være standard feil i forbrukerelektronikk. Tar man med at kjølingen ikke fungerer kan dette også gjøre at "lyttene" (kondensatorene) tørker ut fortere. Hvor lenge lever de, før det er slutt? :)

Lenke til kommentar

Skal visst nok være et skille på hvem som har produsert til Corsair HX serien.. Husker ikke hva de het, men skille skal visst nok ligge mellom HX650 og HX750.. Kvaliteten på 750w og oppover sies å være bedre..

 

Hadde en Mist 500w modulær i 6 år som så å si stått på 24/7..Kjempe fornøyd!

Den ble byttet ut med HX750 et par uker siden nå, å er fornøyd enda...

 

 

Edit:

 

Kjekk side..

 

http://whirlpool.net...u_manufacturers

 

HX-450 – Seasonic

HX-520 – Seasonic

HX-620 – Seasonic

HX-650 – Seasonic

HX-750 – Channel Well (CWT) (DSG platform)

HX-850 – Channel Well (CWT) (DSG platform)

HX-1000 – Channel Well (CWT)

HX-1050 – Channel Well (CWT)

Endret av ysoligard
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er coil wain eller hvordan det skrives. Har det selv på min spill PC av ett annet merke. Det var ekstremt tydelig når jeg satt på Valley Benchmark i går. Jo hardere den jobbet, jo mer peip det.

 

Eneste mulighet er å bytte og håpe den neste ikke har problemet.

 

 

 

Jeg har dette problemet på min Mist 1000W. Det fulgte med en utglattingskondensator man kunne plugge i ledige outputs (den er modulær),

 

Bytt ut Mist PSUen så kjapt du overhode kan. Jeg hadde 2 stk. Den ene kortsluttet og gitt til helvete pga dårlige kondensatorer, så jeg byttet begge. Den andre var rett før den gikk.

 

De har en feil på disse, flere som har meldt dette. Personlig så hadde jeg flaks at den ikke tok noe annet i maskinen.

Lenke til kommentar

Jeg har også fått problemer med coil whine på min MIST 1000W psu, og ulyden øker med belastningen. Skal ikke være noe farlig, bare veldig irriterende. Så mitt problem er at jeg ikke har noen utglattingskondensator/terminator å sette inn. Har noen tips om hvor man får tak i dem?

Lenke til kommentar

Har hatt HX620 (vel, har den enda, men den ligger på hylla akkurat nå) og har HX750 i bruk (den første utgaven, 80+ Silver bygget av CWT) og jeg har aldri merka noe coil whine med dem. Jeg hadde også en TX650, som i grunnen er så godt som det samme som HX620, bare med faste kabler. Den er i bruk hos en kamerat, og ingen whine der heller.

 

Eneste PSUen jeg har hatt som plystret som en fugl, var en OCZ StealthXStream 600W. Den hylte så høyt og fælt at den måtte bare gå tilbake med en gang. Det er nok mer sammentreff og tilfeldige faktorer enn en norm at en PSU får coil whine.

Lenke til kommentar

Har hatt HX620 (vel, har den enda, men den ligger på hylla akkurat nå) og har HX750 i bruk (den første utgaven, 80+ Silver bygget av CWT) og jeg har aldri merka noe coil whine med dem..

 

Den HX750 jeg har er v2 med Gold sertifisering... Er det CWT som lager den også?

Noen som vet forskjellen på v1 og v2?

 

Skal prøve Valley benchmarken etterpå... Får bare håpe at jeg ikke legger merke til noen nye lyder! :)

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte en HX 1050 i januar/februar.

 

Hadde ikke kvittrelyder. Men en meget irriterende viftestøy.

 

Skulle være stillegående på lav last, med økende viftehastighet ved større belastninger.

 

Problemet var et vifta ga 100% i et sekund eller 2, for så å rampe ned i de neste 10-15 sekundene. Dette gjorde den flere ganger i timen, enten pc'en var idle eller jeg brukte den.

 

Fikk ny PSU fra Corsair, meget god support, det skal de ha. Men samme feil på denne enheten, i tillegg til en irriterende lyd ifra vifta på en spesiell hastighet.

 

Enden på visa var et jeg sendte inn driten og skaffet meg ein Seasonic. Som forøvrig fungerer utmerket.

Endret av Zeer
Lenke til kommentar

Jeg har også fått problemer med coil whine på min MIST 1000W psu, og ulyden øker med belastningen. Skal ikke være noe farlig, bare veldig irriterende. Så mitt problem er at jeg ikke har noen utglattingskondensator/terminator å sette inn. Har noen tips om hvor man får tak i dem?

 

Ta ut PSUen og kikke på kondensatorene, buler de, eller har noe brunt på seg så bytt før den kortslutter. Se posten min litt lenger opp.

Lenke til kommentar

Har satt i mange Corsair HX650. Og ingen av de har laget støy eller hatt noen som helst problemer så langt (de eldste er vel 3 år). Men det betyr jo ikke at du ikke har feil. Men, samtidig, Corsair er vel en av de få produsentene som putter inn kvalitet i PSU'ene sine (de i øvre sjiktet). Mitt tips vil først og fremst være at du prøver se om det er noe som ligger inntil vifta (vet noen har hatt trøbbel med at ledninger har lagt seg nedpå vifta). Hvis ikke kan det jo være vifta i seg selv. Er det mye støv i PSU'en da? Det kan også være coil-whining. Hva med strømmen hos deg? Du har ikke noe jordfeil eller spenningsvariasjoner? Jeg vil også nevne at det uansett er VELDIG lurt å sørge for å ha ett spenningsvern med strømfilter på pc utstyr. For all del ett godkjent ett. (feks fra Norsk Datatilbehør). HX650 har vel også 7 års garanti. Så nøl ikke med å benytte deg av den om det trengs. Bare ikke skru den opp selv, for da mister du den muligheten.

Lenke til kommentar

Denne ulyden er rett og slett tørre glidelager i vifta. Mitt forslag er å smøre sentertappen i viftemotoren med ca. 1/2 dråpe symaskin-olje. Denne tappen ligger vanligvis under en rund metalltape i motsatt ende av viftebladene. For å få tilgang til denne må dessverre ofte viften skrus ut av strømforsyningen, eller i det minste må gitteret i bakkant kunne fjernes. Dette kan typisk gjøres slik :

 

1: Dra ut strømkabelen og la strømforsyninga lade seg skikkelig ut i minst 5 minutter. (kondensatorene holder på spenningen)

2: Undersøk viftemotor for å finne ut om du klarer å komme til lageret uten å åpne strømforsyninga og/eller om gitteret foran vifta kan fjernes enkelt.

3: Må strømforsyninga åpnes, selv om vi ikke skal inn på selve printkortet, være nøye med at kabler og skruer settes tilbake nøyaktig som det var.

4: Forsiktig delvis fjerne rund metalltape i enden av motoren.

5: Med en nål, smøre lageret med 1/2 til maks. 1 dråpe symaskin-olje, og pass på at du ikke får olje noen andre steder.

6: Sett tape tilbake på plass slik at den tetter helt igjen.

 

Om mulig test før alt settes på plass.

 

Jeg har brukt denne metoden på et stort antall vifter i strømforsyninger, CPU og i NAS med veldig bra resultat. Viftene blir vanligvis bedre enn ny.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg bestilte maskin til meg og min bror med corsair HX650 fra komplett.no, og har nå totalt prøvd 4 forskjellige PSU'r, og alle har samme problemet. For å ha kontinuerlig drift har jeg alltid kun én inn til reperasjon/utbytting, men det begynner å bli slitsomt å få ny, bare for å remontere og sende inn gamle/brukte PSU. Utrolig irriterende problem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...