Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Kabel til IP-telefon


Anbefalte innlegg

Jeg skal endre fra fasttelefon til IP-telefon, men har surr i ledningsskuffen min. Husker ikke hvilken kabel som fulgte med telefonen til å kople opp mot ruteren. Men jeg TROR det var en ledning som det står TIA/EIA 568B.2 CAT.5E PATCH CABLE. Kan det stemme? Hvis nei, hva skla det stå på den rette kabelen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en Siemens Gigaset DX800A all in one. Jeg har ISDN idag, men Siemens sier at dette apparatet skal fungere greit også med IP. Og kabel for IP fulgte visstnok med, men det var det å finne den igjen, og vite hva jeg skal lete etter... Beskrivelsen fra Siemens suport var stor plugg i begge ender og fargekodene 2 brune, 1 oransje, 2 blå, 1 oransje 2 grønne. Men det er jo ikke like lett å se hva som er inni disse pluggene. Så spørsmålet blir hva heter en slik ledning som Siemens beskrive heter Hvis den skal hete TIA/EIA 568B.2 CAT.5E PATCH CABLE, så har jeg altså funnet den..

Lenke til kommentar

Jeg vil gjerne ha kablene på plass før jeg bestiller overgang fra ISDN til IP. Så jeg kan ikke prøve ennå. Jeg skal egentlig ha begge kablene. 1 fra telefonen til ruteren og en fra ruteren til Telefonkontakten. Den siste trodde jeg var en helt vanlig nettkabel.

Lenke til kommentar

Fra hvilket selskap skal du ha ip telefoni ? DX800A er et artig stykke telefoni, men de fleste ip telefoni leverandører i dag bortsett fra Phonzo leverer Ip telefoni løsningne sin via enten integrete adaptere i modemet eller eget adapter.

 

DX800A støtter ISDN og PSTN(analog) via porten på under siden som har et telefonapparat symbol. Skal du ha signal fra eget adapter eller multimodem så er det Telefonapparat porten du skal benytte.

 

Har du derimot en av de sjeldne ip telefoni leverandørene som tillater SIP så skal du benytte LAN1.

Lenke til kommentar

Jeg skla koble meg opp mot Telenor som IP-leverandør, som idag med ISDN. Multimodemet jeg har heter Zyxel P2812.

Så portene jeg skal bruke trode jeg var greie. Lan 1 på Gigaseten og egen telefoninngang på modemet. Men det var altså kabelen imellom der......

Lenke til kommentar

Multimodemet har "RJ11" kontakter. Det du trenger er en RJ11 til RJ45 ledningen (2 eller 4 pins plugg til 8 pins plugg). Eller bare en RJ11 til RJ11 kabel. Farge på ledere spiller ingen rolle så lenge de er like i begge ender.

Når dagen kommer at ISDN blir stum plugger du om slik at lednigen går fra multimodemet til "Telefonapparat" inngangen på DX800A. Du må mest sannsynlig kjøre igjennom oppsettsveiviseren, se side 20 i manualen din for å skifte fra ISDN til analog

 

 

BUS9Vop.jpg

Lenke til kommentar

Uten å kjenne denne telefontypen, vil jeg gjette på at du skal koble fra telefonutgang nr 1 på Zyxel til telefonlinjeinngangen på telefonen, forutsatt at telefonen støtter både PSTN (som du bruker da) og ISDN (som du ikke får brukt). Da bruker du ATA (Analog Telephone Adapter) i Zyxel. Dersom telefonen din har en innebygget ATA du skal bruke, må du koble fra LAN-port på Zyxel til LAN-port på telefon. Jeg ville startet med å koble til en enkel PSTN-telefon direkte til Zyxel først, for å få bekreftet at alt er i orden med denne før jeg gikk videre.

Lenke til kommentar

Har fått IP nå. Det funker greit med gamle apparater opp mot multimodemet fra Telenor (Zyxel P2812). Men Gigaseten funker ikke. Supporten sier at jeg er avhengig av den ledningen som fulgte med i pakka. TAE - RJ 45 med 8 kontaktprunkter der de 2 ytterste ikke er belagt. Denne ledningen skal få telefonen til å oppføre seg som et analogt apparat. Så nå vet jeg hva jeg leter etter, og har startet letinga i diverse netshoper.

Endret av torb
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...