Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

dømt til å betale 40 000 kroner i tingrett.


heartlife

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

At du er dømt til å betale innen to uker, betyr ikke at verden faller sammen og alle fæle ting skjer om de to ukene går og pengene ikke er betalt.

 

Konsekvensen vil være at det løper forsinkelsesrenter inntil du har betalt alt sammen. Dvs. du må betale et stadig voksende beløp.

 

Drøyer du skikkelig lenge, vil motparten trolig igangsette tvangsprosess mot deg. Dette vil du ikke.

 

Betal de 40 000 avdragsvis. Som krikkert sier bør du få i stand en avtale om dette: F.eks. kr 8 000 per måned eller hva du nå kan klare å betale.

 

Og så bør du la saken og han fyren være historie.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kan garantere at motpart ikke ønsker å la meg betale pengene i avdrag.

 

I dommen står det at begge parter er tapende i denne saken. Dvs at motpart også blir tapende part, og at ingen av oss får medhold. Han har omkostninger på 97 000 kroner, mens jeg er dømt til å betale han 40 000 kroner. Ingen av oss får besøksforbud i denne saken. Saken er veldig spesiell, og idiotisk der den som lager sak beviser retten at han har utnyttet et sårbart menneske, og at han har laget en urimelig avtale med innhold som strider mot normale norske lover. Men han hadde full rett til å søke det urimelige kravet, som var like høyt som en morder måtte betale pårørende forstår jeg.

 

Jeg vil nå prøve å få lånt penger til dette. Hvis jeg ikke klarer det, så må jeg la namsfogden ta det i avdrag.

 

Jeg er veldig lettet for at dette er over nå. Dommen er urettmessig, med tanke på at jeg mangler viktige beviser mot han. Jeg skulle ha betalt 0, men når det først er slik så må jeg bare prøve å kvitte meg med problemet.

 

Og spørsmålet nå er om han vil anke etter at jeg har betalt. Da har jeg det gående igjen....

Lenke til kommentar

Det kan du høre med banken din om.

 

Hør ellers med advokaten din om mulighetene for å betale i avdrag. Resultatet blir jo det samme: At en del av inntekten din over tid går til å dekke de 40 000.

 

Motparten din vil neppe iverksette tvangsinndrivning hvis han ikke får full betaling med én gang - det tar gjerne en tid før man gidder å gjøre det. Hvis han også registrerer at det kommer inn penger i porsjoner hver måned, kan det være han venter til du har betalt ned i ditt eget tempo. Dvs. det er mulig du i praksis kan "innvilge" deg selv en avbetalingsordning. Men det vil jeg ikke anbefale, det ryddige og ordentlige er at du avtaler dette.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

jeg er dømt til å betale han 40 000 kroner.

Et enkelt spørsmål?

Disse kr. 40 000,- som du er pålagt å betale?

Er det de samme kr. 40 000,- som du tidligere har sagt at du følte deg tvunget til å betale for å slippe rettssak, eller er de kommet i tillegg til dem?

 

 

G :)

Endret av Gaidaros
Lenke til kommentar

Jeg er dømt til å betale 40 000 kroner innen to uker fra forkynnelse av dommen. Det betyr nok at jeg må betale disse pengene til motparten før de fire ukene med mulighet til å anke er over? Jeg vet jo ikke om motpart kommer til å anke saken.

 

Dersom jeg ikke betaler motpart i tide så tror jeg at han kommer fortere jo heller gå videre til namsnemda, så derfor viktig å betale han i tide. Det er nok ikke mulig å få betalt pengene i avdrag til motpart, for han vil nok ikke gå inn for samarbeid med det.

 

Står i dommen fra tingretten at begge er tapende i saken. Motpart må betale sine omkostninger på nesten 100 000 kroner selv. Men motpart har sagt at han er ikke opptatt av penger, så jeg håper dermed at han ikke anker, selv om han egentlig saksøkte meg for en halv million.

 

Jeg fikk ikke tilbake de 40 000 som jeg betalte tidligere. Forsto det slik at jeg måtte åpne ny sak for å få de tilbake. Men det er for dyrt og ingen vits i å gjøre.

 

Motpart påstår at han ønsker fred, og det gjør jeg også, så jeg håper at det ikke blir anke fra motpart.... men.... jeg frykter at han anker desverre.

Lenke til kommentar

I situasjoner som dette blir det ofte avklart mellom advokatene om saken vil bli anket eller ikke, slik at man vet om den tapende part skal betale etter de to ukene. Det er sjelden det er noe poeng å skjule om man vil anke eller ikke.

 

Hvis trådstarter ikke liker uvissheten, kan hun for så vidt be advokaten forhøre seg - eller saktens spørre selv (per e-post/sms).

Lenke til kommentar

Står det to uker etter forkynnelse av dommen, er det to uker etter forkynnelse av dommen som gjelder - også selv om dette skulle skje før utløp av en eventuell ankefrist. Dersom du anker, er det ikke noe problem at du ikke betaler (hverken før eller etter fristen, før ny dom foreligger), men dersom du ikke skal anke, må du betale før fristen.

 

Med forbehold om at det er et år siden jeg hadde prosessfag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har litt problemer med hvordan jeg skal klare å betale disse beløpene. Jeg skal betale 40 000 til motpart, pluss advokaten min i illegg. Men tenker på å prøve å få betalt motpart ned i avdrag. Dvs at jeg betaler deler av beløpet , pluss avdrag imåneden til beløpet er betalt. Vil motpart gå til namsfogden da? Da vil jo motpart garantert få mer penger av meg enn namsfogden vil gi ved trekk i lønn skulle en tro ( for jeg tjener ganske lite). Et annet alternativ er å betale advokaten ned i rater. Dvs at jeg betaler motpart fullt ut, og advokaten i rater... vanskelig å vite hva jeg skal gjøre..... Men må finne på noe.

Lenke til kommentar

Jeg får prøve å få motpart til å være med på en nedbetalingsordning.

Tviler på om de vil det, men det burde lønne seg for dem for jeg tjener såpass lite at så og si ingenting vil bli trukket av lønn per måned dersom han går til namsfogda.

 

40 000 kroner er masse penger for enkelte av oss . For meg er det kjempemasse penger. Jeg sliter med å klare meg som det er, så dette blir hardt. Jeg skal også betale ned advokaten min. Men jeg skal klare dette :).

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...