Gå til innhold

Hva kan jeg gjøre med pengene mine?


Pål08

Anbefalte innlegg

Jeg er 18 år og går på VGS. Jeg har en studentkonto hos DNB med flere hundre tusen. Jeg føler at pengene ligger der til ingen nytte. Finnes det noen andre konto/sparetilbud som kan gi meg høyere renter? Eller finnes det noen andre lønnsomme alternativer? Jeg er veldig blank innenfor økonomi og bankspørsmål.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde satt pengene i fond om du ikke har planer å bruke de med det første. Avkastningen det siste året har vært på 8-12% i mange fond om jeg ikke husker feil. Er sparehorisonten din kort (under 2-3 år) ville jeg satt de i den banken jeg fikk best rente.

 

Topprente.no 3,76%

Ya.no 3,5%

 

Fordelen med YaBank er at du kan opprette flere kontoer, og de tilbyr en brukskonto med VISA-kort og 3% rente. Tror ikke Topprente tilbyr dette. Ellers har begge bankene ubegrenset med uttak.

Endret av Irrelevant
Lenke til kommentar

Dersom du ikkje ynskjer risikoen ved å investere i aksjar eller dårlege aksjefond kan rentefond vere eit alternativ til høgrentekonto. Rentefond er heller ikkje risikofrie, og fond med høg effektiv rente har høgare risiko enn fond med låg rente. Men også desse svingar mykje mindre enn aksjefond.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar

Nordax har god rente på sparing :)

Men så må du sende skjema i posten hver gang du skal ta ut penger. Forskjellen i rente mellom Nordax og Topprente er skarve 0,04%. Dessuten er det litt mindre tryggere at pengene er sikret av en fremmed stat, tenker da på norsk vs. svensk innskuddsforsikring. Vi så hvordan det gikk for de nederlandske og engelske småsparerne da de islandske bankene gikk konkurs. Myndighetenes innskuddsgaranti skulle sikre alle, men de holdt ikke det de lovet og det var bare islendingene som fikk tilbake det de hadde tapt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...