Gå til innhold

Disse TV-ene bør du kjøpe til jul


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Designelskeren vil vel heller ha LGs LM960 enn Samsungs ES8005? LM960 er også en bildemessig råere skjerm enn ES8005, og med en smart-integrering (magic remote) som er noenlunde bra i steden for Samsungs stemme og bevegelseskontroll son er et sorgens kapittel..

Personlig liker jeg Sonys monolith design på f.eks HX955 - som definifivt er en av de beste LED-LCD-TVene bildemessig.

 

 

Filmelskeren vil nok også foretrekke Panasonics VT50 med THX-modus over Samsung E8005 plasma.

Lenke til kommentar

Hvordan har det seg at veldig mange trekker frem LED-LCD som så mye bedre enn Plasma? Inntrykket mitt er at markedet generelt innbiller seg at LED-LCD er det beste du kan få tak i, så kommer LCD og deretter Plasma til slutt. Dette er utrolig snodig og alle de jeg snakker med når det kommer til valg av ny TV har stort sett fått det for seg at LED-LCD uansett prisklasse automatisk vil være bedre enn både LCD og Plasma da det rett og slett er "bedre teknologi" og at Samsung stort sett alltid leverer det beste uansett størrelse og prisklasse...

 

 

Sammenligner vi LED-LCD vs LCD så er det jo stort sett kun i de øverste prisklassene hvor førstnevnte faktisk vil gi deg bedre bildekvalitet enn sistnevnte, i alle andre prisklasser og i endel av de øverste prisklassene også så er jo eneste fordelen med LED-LCD tykkelse, vekt og strømforbruk, mens bildekvaliteten generelt er like bra om ikke dårligere og det gjerne til en høyere prislapp.

 

 

Det er jo enda verre med plasma, du betaler jo gjerne en god del tusenlapper mer for en LED-LCD TV, med dårligere bildekvalitet som attpåtil har mindre størrelse? Ta Samsung sin ES8005 som eksempel, her betaler du jo faktisk like mye for en 55" som du gjør for en Panasonic VT50Y på 65" og sistnevnte har jo bedre bildekvalitet over stort sett hele fjøla og er 10" større.

 

Samsung sin egen E8005 viser seg jo å ha bedre bildekvalitet i skikkelige tester enn deres egen ES8005 serie som de booster frem som sine beste TVer. Og her betaler du igjen det samme for 55" LED-LCD som du betaler for 64" Plasma som gir stort sett bedre bildekvalitet over hele fjøla.

 

Du kan vell strengt tatt plukke opp en Panasonic ST50Y og få minst like god bildekvalitet som en ES8005 LED-LCD fra Samsung, her betaler du altså over 5'000kr mindre for en like stor TV med minst like god bildekvalitet.

 

 

Eneste ulempen med plasma er vell strømforbruk, problematikk med innbrenning er mer eller mindre ikke eksisterende lenger og enhver plasma leveres med en innebygget funksjon som eventuelt vil fjerne innbrenning om problemet først skulle være ute, samtidig kommer de med diverse funksjoner som er med på å unngå problematikken i utgangspunktet. Mange påstår også det at plasma er avhengig av lyskontrollerte rom, noe som er ren vissvass. Om du ikke har et svært vindu som gir sollys skinnende rett på TV-en så vil du ikke ha noe problem med plasma, normale lysforhold har hvertfall aldri vært noe problem for meg.

 

 

Syntes Samsung har fått alt for mye kred i TV-markedet og det er litt trist at folk skal gå med en vrangforestilling av at Samsung produserer de beste TV-ene da de strengt tatt er best på verken LCD, LED-LCD eller Plasma og likevel priser de seg stort sett høyest med sine toppmodeller og selger mest.

 

Og plasma har fått ufortjent mye negativ omtale og det er utrolig synd at potensielle kjøpere går med et falskt inntrykk av at LED-LCD automatisk er så mye bedre enn både LCD og plasma når det overhode ikke er tilfellet.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

"Philips' nye 5000-serie fås kjøpt i enten 32, 40, 46 eller 55 tommer. Her varierer prisene fra omtrent 3 800 kroner til i overkant av 6 000 kroner."

 

55" til kun i overkant av 6000 kroner?

Kan noen fortelle meg hvor jeg får tak i det? Skrivefeil?

 

Syntes LG sin LM7,8,9 serie har penere design en samsung sin 8-serie. Smartfunksjonene er vell så bra/enkel og fjernkontrollen kan t.o.m oldemor lære seg å bruke. Bilde på 760 er kanskje ikke like bra, men 860 burde kunne måle seg.

 

Lenke til kommentar

Hvordan har det seg at veldig mange trekker frem LED-LCD som så mye bedre enn Plasma? Inntrykket mitt er at markedet generelt innbiller seg at LED-LCD er det beste du kan få tak i, så kommer LCD og deretter Plasma til slutt. Dette er utrolig snodig og alle de jeg snakker med når det kommer til valg av ny TV har stort sett fått det for seg at LED-LCD uansett prisklasse automatisk vil være bedre enn både LCD og Plasma da det rett og slett er "bedre teknologi" og at Samsung stort sett alltid leverer det beste uansett størrelse og prisklasse...Sammenligner vi LED-LCD vs LCD så er det jo stort sett kun i de øverste prisklassene hvor førstnevnte faktisk vil gi deg bedre bildekvalitet enn sistnevnte, i alle andre prisklasser og i endel av de øverste prisklassene også så er jo eneste fordelen med LED-LCD tykkelse, vekt og strømforbruk, mens bildekvaliteten generelt er like bra om ikke dårligere og det gjerne til en høyere prislapp.Det er jo enda verre med plasma, du betaler jo gjerne en god del tusenlapper mer for en LED-LCD TV, med dårligere bildekvalitet som attpåtil har mindre størrelse? Ta Samsung sin ES8005 som eksempel, her betaler du jo faktisk like mye for en 55" som du gjør for en Panasonic VT50Y på 65" og sistnevnte har jo bedre bildekvalitet over stort sett hele fjøla og er 10" større.Samsung sin egen E8005 viser seg jo å ha bedre bildekvalitet i skikkelige tester enn deres egen ES8005 serie som de booster frem som sine beste TVer. Og her betaler du igjen det samme for 55" LED-LCD som du betaler for 64" Plasma som gir stort sett bedre bildekvalitet over hele fjøla.Du kan vell strengt tatt plukke opp en Panasonic ST50Y og få minst like god bildekvalitet som en ES8005 LED-LCD fra Samsung, her betaler du altså over 5'000kr mindre for en like stor TV med minst like god bildekvalitet.Eneste ulempen med plasma er vell strømforbruk, problematikk med innbrenning er mer eller mindre ikke eksisterende lenger og enhver plasma leveres med en innebygget funksjon som eventuelt vil fjerne innbrenning om problemet først skulle være ute, samtidig kommer de med diverse funksjoner som er med på å unngå problematikken i utgangspunktet. Mange påstår også det at plasma er avhengig av lyskontrollerte rom, noe som er ren vissvass. Om du ikke har et svært vindu som gir sollys skinnende rett på TV-en så vil du ikke ha noe problem med plasma, normale lysforhold har hvertfall aldri vært noe problem for meg.Syntes Samsung har fått alt for mye kred i TV-markedet og det er litt trist at folk skal gå med en vrangforestilling av at Samsung produserer de beste TV-ene da de strengt tatt er best på verken LCD, LED-LCD eller Plasma og likevel priser de seg stort sett høyest med sine toppmodeller og selger mest.Og plasma har fått ufortjent mye negativ omtale og det er utrolig synd at potensielle kjøpere går med et falskt inntrykk av at LED-LCD automatisk er så mye bedre enn både LCD og plasma når det overhode ikke er tilfellet.

 

Panasonic sine TVer er de beste TVene når det kommer til generelt bilde. Men når det kommer til resten, er de totalt dass iforhold til andre. Brukervennligheten i VT50, for å for eksmpel å finne frem til hotell modus etc er helt horibel, og en må "bruke koder" for å finne frem til enkelte menyer.

 

Når det kommer til Smart-TV innhold henger de langt bak alle andre også. Kompabilitet med Skype kamera etc er en historie for seg selv, og det generelle innholdet er for dårlig. Samsung er markedsledende når det kommer til Smart-TV, men Netflix, Spotify, Angry Birds etc i TVen.

 

Panasonic har også ett stort problem når det kommer til pris. En Panasonic TV faller veldig i pris, veldig fort. Jeg som jobber med TVer, og kjøper og selger TV en gang i året, hadde aldri kjøpt panasonic grunnet dette. Selvom jeg betaler en sum som er betydelig lavere enn hva vanlige mennesker betaler, tjener jeg fortsatt mye mer på å kjøpe en 65" 8005 fra Samsung enn en 65" VT50 fra Panasonic.

 

Samsung er TV verdnens "Apple". Folk kjøper Samsung, fordi de er mest kjent, størst, lever mye innhold og tileggstjenester.

Lenke til kommentar

...

Eneste ulempen med plasma er vell strømforbruk, problematikk med innbrenning er mer eller mindre ikke eksisterende lenger og enhver plasma leveres med en innebygget funksjon som eventuelt vil fjerne innbrenning om problemet først skulle være ute, samtidig kommer de med diverse funksjoner som er med på å unngå problematikken i utgangspunktet. Mange påstår også det at plasma er avhengig av lyskontrollerte rom, noe som er ren vissvass. Om du ikke har et svært vindu som gir sollys skinnende rett på TV-en så vil du ikke ha noe problem med plasma, normale lysforhold har hvertfall aldri vært noe problem for meg.

...

 

Stort sett veldig enig med deg. Det vil dog være riktig å påpeke at selv om plasma-skjermer ikke har problemer i lyse rom (spesielt de antirefleksbehandlede toppmodellene) vil LCD ha flere fordeler. Slik kontrastnivå vanligvis måles vil det være sterkt avhengig av sortnivå. I et opplyst rom vil derimot ikke sortnivå under ett visst nivå utgjøre synlig forskjell (alle nye LCD toppmodeller ligger innenfor dette), og kontrasten vil i hovedsak være styrt av lysutbyttet. Faktumet er at de beste plasmaene ikke når vanlig target lysstyrke på 120 cd/m2 kalibrert, mens mange LCD-skjermer kan dobble dette. I lyse rom vil også lysbryting spille en viktig rolle. LCD har mulighet for matte paneler som gir mindre refleksjoner, mens blanke paneler vil gi et bedre opplevd kontrastnivå pga. fravær av diffuse refleksjoner. Plasmapaneler er i utgangspunktet grå, og trenger filter for å bli sorte. I svært opplyste rom vil filteret være mindre effektivt, og det er lett å oppdage at en avslått plasmaskjerm vil virke gråere enn en avslått blank LCD (dette skyldes også lysbrytning mellom plasmapanelet og glassfronten og i "interfacet" mellom dem). Det er her det begynner å bli vanskelig å vurdere siden et avslått panel ikke gir fra seg noe lys i seg selv, men påvirkes i forskjellig grad av omgivelsene. Man snakker nå om opplevde kontraster som er høyst reelle, men vanskelig målbare (kontra kontraster slik de vanligvis måles i mørke rom).

Husk at mange moderne stuer er svært lyse, og at de fleste ser TV med lys i rommet. LCD har derfor absolutt livets rett, og vil for mange være det riktige valget.

 

Understreker dette bare for å poengtere at selv om plasma har mange teoretiske fordeler, er det flere faktorer som spiller inn i praksis når man snakker om lyse rom. Når det er sakt er jeg enig i at mange av de som kjøper LCD nok hadde vert bedre tjent med en plasma-TV. IR er dog ikke helt fraværende enda, selv om det med variert bruk knapt kan sier å være noe problem. For visse bruksområder bør det fortsatt være i bakhodet.

 

Også enig i at Samsung får alt for mye ufortjent kred. De fleste TV-produsentene leverer faktisk bedre varer enn Samsung, og da er det trist at markedet har den oppfattelsen det har. Det er artikler som denne som bidrar til det. Samsung blir anbefalt selv om det, som nevnt, finnes modeller som overgår både på ytelse, design og ikke minst (bygge)kvalitet.

Lenke til kommentar

Og plasma har fått ufortjent mye negativ omtale og det er utrolig synd at potensielle kjøpere går med et falskt inntrykk av at LED-LCD automatisk er så mye bedre enn både LCD og plasma når det overhode ikke er tilfellet.

Hear hear.

 

Panasonic sine TVer er de beste TVene når det kommer til generelt bilde. Men når det kommer til resten, er de totalt dass iforhold til andre. Brukervennligheten i VT50, for å for eksmpel å finne frem til hotell modus etc er helt horibel, og en må "bruke koder" for å finne frem til enkelte menyer.

Har ikke hatt noen problemer med menyen på min ST50. Kanskje om man er ute etter noen sær funksjonalitet som hotell modus?

 

Når det kommer til Smart-TV innhold henger de langt bak alle andre også. Kompabilitet med Skype kamera etc er en historie for seg selv, og det generelle innholdet er for dårlig. Samsung er markedsledende når det kommer til Smart-TV, men Netflix, Spotify, Angry Birds etc i TVen.

Greit nok, men dette er kun aktuelt om du bruker disse funksjonene. Har testet litt, og de på min TV lagger og føles manglende ut. Viaplay var ganske grei though.

 

Panasonic har også ett stort problem når det kommer til pris. En Panasonic TV faller veldig i pris, veldig fort. Jeg som jobber med TVer, og kjøper og selger TV en gang i året, hadde aldri kjøpt panasonic grunnet dette. Selvom jeg betaler en sum som er betydelig lavere enn hva vanlige mennesker betaler, tjener jeg fortsatt mye mer på å kjøpe en 65" 8005 fra Samsung enn en 65" VT50 fra Panasonic.

Føler du står litt særstilt her, kjøper du en god TV i riktig størrelse er det ingen stor grunn til å bytte ut jevnlig slik som du gjør. "Vanlige mennesker" (lol) kjøper TVer for å bruke de :)

 

Når det er sagt, jeg var veldig fornøyd med en relativt billig 40" LED jeg brukte når jeg bodde hjemme, men ikke det samme som min nåværende plasma som kostet ca. det samme.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kjøpte LED-LCD fordi bildet står stille ganske ofte til meg, for f.eks. spotify og data ting

 

Samsungs TVer kan ikke sammenlignes med plams siden de vil ha tynnest mulig TVer og dermed kant-led

Bak-LED kan sammenlignes med plasma, men så vidt jeg vet er det få produsenter som satser på det området

Lenke til kommentar

Panasonic sine TVer er de beste TVene når det kommer til generelt bilde. Men når det kommer til resten, er de totalt dass iforhold til andre. Brukervennligheten i VT50, for å for eksmpel å finne frem til hotell modus etc er helt horibel, og en må "bruke koder" for å finne frem til enkelte menyer.

 

Når det kommer til Smart-TV innhold henger de langt bak alle andre også. Kompabilitet med Skype kamera etc er en historie for seg selv, og det generelle innholdet er for dårlig. Samsung er markedsledende når det kommer til Smart-TV, men Netflix, Spotify, Angry Birds etc i TVen.

 

Panasonic har også ett stort problem når det kommer til pris. En Panasonic TV faller veldig i pris, veldig fort. Jeg som jobber med TVer, og kjøper og selger TV en gang i året, hadde aldri kjøpt panasonic grunnet dette. Selvom jeg betaler en sum som er betydelig lavere enn hva vanlige mennesker betaler, tjener jeg fortsatt mye mer på å kjøpe en 65" 8005 fra Samsung enn en 65" VT50 fra Panasonic.

 

Samsung er TV verdnens "Apple". Folk kjøper Samsung, fordi de er mest kjent, størst, lever mye innhold og tileggstjenester.

Netflix og Viaplay fungerer utmerket på VT50. Blir litt feil å sammenlikne prisen på en tv som VT50 som kom i mai, mens ES8005 dukket først opp i september i 65" (størrelsen du sammenliknet).

Prisen du må betale hos Panasonic, uten å gå nærmere inn på den, er fortsatt gunstig, så kan ikke helt se at du skal tape noe mer på det.N

Jeg kan ikke skjønne at folk roser smart-funksjonene til tv'ene uansett. Noen småting som Netflix, HBO, Viaplay etc. fungerer fint, men som erstatning for en pc eller tablet er det ganske stusselig. Klart at Samsung er best i klassen her, men hvor brukanes er egentlig nettleseren deres? Såpass skuffende for min del at jeg vil mye heller kople til en pc hvis det er poenget å surfe på tv'en.

 

Nå er det også ikke så rare forskjellen lenger, hvertfall ikke i butikklandskap, på tv'ene, men jeg for min del om har VT30 kunne aldri tenke meg å velge en Samsung LCD-LED når jeg ser bilde jeg har hjemme kontra det noen kolleger av meg sitter med. De fleste får wow-faktor når de ser film hos meg, hører ikke akkurat de samme kommentarene med de som sitter med en 8000-serie fra Samsung.

Lenke til kommentar

...Klart at Samsung er best i klassen her, men hvor brukanes er egentlig nettleseren deres?

...

Hvorfor er det klart? Det var LG som fikk EISA-prisen Årets Smart-TV. Mye av grunnen ligger nok i LGs magic remote som gir overlegen kontroll over funksjonene. Philips har vel også en liknende funksjon for toppmodellene sine, men mangler litt i smart-plattformen.

 

Jeg skjønner dog ikke hvorfor Smart-TV har blitt et såpass stort begrep. Det er stort sett ganske vingeklippte funksjoner som jeg antar svært få faktisk bruker daglig. Smart-TV burde bli betydelig nedtonet. Personlig finner jeg det provoserende at produsentene legger ressursene sine i det.

Endret av chrlod
Lenke til kommentar

Hvis alle disse Internett funksjonene er så viktig kunne man da ikke haller ha bruk et nettbrett ?En TV jo tross alt der for se på film og programmer , ikke for Internett

Netflix -app på tv'n var faktisk ganske ålreit. Viaplay er sikkert like bra. Resten skjønner ikke jeg vitsen med.

 

Om du på noen måte skal søke eller slå opp ting (spotify) må det være uhyre tungvint å bruke fjernkontroll. (Mulig det går å koble på tastatur nå?).

 

Men er enig i at til alt annet er en pc/nettbrett å foretrekke (Nå har ikke jeg noen brett jeg da, og klarer meg helt fint med laptop).

 

Lenke til kommentar

Vurderte fram og tilbake om jeg skulle gå for Philips PFL 6907 LED eller Panasonic VT50 da jeg skulle kjøpe ny TV nå i høst. Da jeg kom over et tilbud på 50" VT50 til 12000,- så var det ikke vanskelig å bestemme seg.

 

Panasonic'en blir nok værende helt til jeg kan kjøpe en 4K OLED til en fornuftig pris, og det ser ikke ut til at det vil skje i løpet av de første 2-3 årene i alle fall.

 

Til og med svigerforeldrene mine som var på utkikk etter ny TV ombestemte seg da de så bildet (og designet) til VT50'en min. De hadde bestemt seg for å kjøpe LED-TV, men bestilte en Panasonic ST50 i stedet. Svigerfar er veldig opptatt av ENØK, men det var ikke noe tema at LED bruker mindre strøm, så tror nok han var imponert over bildekvalitet på plasma sammenlignet med LED.

Endret av theines
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...